6 tonna bizonyíték

dija # 2005.10.20. 13:47

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni a szakemberektől, hogy hogyan lehet (kell) benyújtani a bizonyítékokat a Bíróságnak.

Az eredeti, papíralapú példányok kb. 6-8 kilót nyomnak, lefénymásolni egyenként eszméletlen sok idő és pénz.

1. Be lehet-e nyújtani az eredetiket a Bíróság részére pl. egy kísérő "katalógussal", hogy mit tartalmaznak? (Ez lenne a legegyszerűbb, és gondolom, nekik hivatalból vigyázniuk is kell rá - adott esetben akkor is, ha vki be akar tekinteni az anyagba.)
  2. Vagy ha beadom vmi "ipari" fénymásoldába, annak a költségét az alperessel később kifizettethetem-e? (Azért van szükség ti. a bizonyításra, mert a gyerektartás minimálisra vétele miatt szeretné, ha a valós jövedelme nem látszódna, tehát nekem kell bizonyítani, hogy többszörösével meghaladja a bevallottat. Ha ő az igazat bevallotta volna, nem lenne szükség a bizonyításra... Ami tudom, hogy engem terhel, a bizonyítékokat össze is szedtem, de azért 2 pld-ban lefénymásoltatni többhavi gyerektartás díjat tenne ki...)
  3. Az ügyvédem nem hajlandó lefénymásolni...

Vagy ez az ő dolga lenne? Ez benne van a "tisztelet-díjában"?

Köszönöm a válaszokat!

ObudaFan # 2005.10.21. 14:47

A Pp. szerint a pereskedéssel kapcsolatos minden költség perköltség, így ez is lehet az, bár még olyat nem láttam, hogy valaki fénymásolási költséget kívánt volna perköltségként elszámolni. A szokásos költségek vannak benne az ügyvédi tiszteletdíjban, rendkívüli mértékű fénymásolás nyilván nincs. Eredeti okiratot én sosem nyújtok be a bíróságra, másnak sem tanácsolom. Egyébként eggyel több példányban kell benyújtani, mint ahányan a perben vagytok, ami jelen esetben 3, bár ha lemondasz a saját példányról és 2-ben nújtod, be, ha nem is szabályos, de ennek semmilyen következménye sincs (és sztem a bíróságon sem fog senki tiltakozni, hogy ennyivel kevesebb a papír).

derill # 2005.10.22. 11:28

dija: nem gondolom, hogy a 6-8 kilót be kellene nyujtanod. Csak a leglényegesebbeket, elég, ha 3-4 oldalnyit benyujtasz, ami már alátámasztja, hogy nem valós a jövedelembevallása. Jelezheted ugyanakkor, hogy még mikről van bizonyitékod, és ha a másik fél cáfolni akarja, akkor ráérsz esetleg azokat is benyujtani.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

dija # 2005.10.23. 12:23

Nagyon szépen köszönöm a választ Mindkettőtöknek!!!

Mindkét jótanáccsal élni fogok!

Drága derill :) a 3-4 oldal helyesen úgy hangzik majd: 30-40 oldal... és ez még csak 1 év "anyaga"...

ObudaFan, szerinted jó eséllyel megítélik majd? Vagy ez olyan "hajánál fogva előrángatott" dolog lenne?

Tiszta ráfizetés egy válóper. De ha egyszer túlleszek rajta! :)) Köszi még egyszer Mindkettőtöknek!

ObudaFan # 2005.10.23. 15:21

Ha éppen a másik fél tagadása miatt szükséges benyújtani az okiratokat, akkor szerintem meg kell ítélni. De lehet, hogy érdemesebb lenne csak bemutatni a bíróságnak, ha a másik fél is jelen van, mert ha ekkor elismeri a tényt, akkor nem is kell benyújtani.

derill # 2005.10.23. 21:05

Én viszont azt gondolom, hogy pár jól kiválasztott irat elegendő, semmiképp sem kell több tonnát becsatolni, mivel a biróságnak ugysincs ideje mindent végigolvasni.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu