Gyerektartás dij

Pkerdezo # 2013.04.25. 17:30

Jonapot.

Hogyan tudom kervenyezni hogy az anya akivel a gyermekeim elnek el kell hogy szamoljon a kapott gyerek tartassal? Nincs csak fix 40 ezer forint kiadasa szulokkel lakik meg a ket kicsivel.. Es 40 amit ker gyerek tartasra... Nem sajnalom a gyerekektol de felek nem rajuk megy az osszeg... Segitsen valaki koszonom

Nagyimami # 2013.04.25. 16:38

Lányom régi párja 3 éve elköltözött, eddig fizette a két közös gyermek után a tartásdíjat rendszeresen a lányom számlájára, de két hónapja nem fizet. A pasasnak sosem volt munkahelye, ilyen-olyen fekete munkából élt eddigi életében mindig. Mit lehet tenni? Nagyon hiányzik az a kevés pénz is a két gyerek normális ellátásához. Mikor előlegez az állam??

ObudaFan # 2013.04.21. 06:00

sanya078

Semmi jelentősége annak, hogy a munkáltatói igazoláson helyes lakcím szerepel-e.
Munkáltatói igazolást pedig a bíróság az új munkáltatótól is fog kérni és ha csökkent a jövedelmed, annak az okát vizsgálni fogja.

ObudaFan # 2013.04.21. 05:57

rerere

Igen, utólag is lehet.

sanya078 # 2013.04.20. 20:11

Tisztelt Kovács Béla Sándor
Miért fognak kiröhögni?
Papíron nem laktam ott, bizonyítsák be!
A többi helyénvaló lehet, már a munkáltató váltás családi vállalkozáson belül?
Tisztelettel
Sándor

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.20. 19:08

Ezért merem én azt mondani, már ha mondhatom, hogy keressék azt az illetőt aki ott lakik
Ki fognak röhögni.

sönike63 # 2013.04.20. 18:52

Immaculata ! Köszönöm a választ!

sanya078 # 2013.04.20. 18:33

Tisztelt ObudaFan
Elnézést ha nem voltam egyértelmű.
A lényeg hogy nem a végzésen van rossz cím, hanem azon a munkáltatói igazoláson amivel a párom beballagott a bírósághoz a hátam mögött a gyerektartási díjat követelni. Az a munkáltatói igazolás, az egy kölcsönre szólt nem gyerektartás megállapítására. És azon a munkáltatói igazoláson, egy olyan lakcím szerepelt, ami a páromé volt, de már elkelt az ingatlan, és be sehol nem jegyzett tartózkodási helyem volt rövid ideig. Azért merészeltem mondani, hogy elméletben se, és gyakorlatban se voltam ott :) és a bíróság még is az azzal a címmel fémjelzett munkáltatóit fogadta el, a gyerektartás megállapításához, ami jelen esetben a fizetés 20%-a, minimum 30 ezer. Ja és úgy hogy ezt a munkáltatóit a párom elcsente, és bevitte, ami ugye kölcsönre szólt, a címről nem is beszélve. A munkáltató címe és neve ami mai napig érvényes az jó volt rajta, csak a lakcímem nem stimmel, mert véletlen folytán a munkáltató is azt a címet írta be, de azóta korrigáltuk. Ezért merem én azt mondani, már ha mondhatom, hogy keressék azt az illetőt aki ott lakik ha már azt a címet vették figyelembe. Jók lehetnek ezek az érvelések?
A másik amivel egy nagy ötletet súgott nekem, amit köszönök, ugyanis ahol dolgozok családi vállalkozás, apa-fia, jelenleg a fiatal-nál dolgozok, vagy is annak cégénél. Az apa egyéni vállalkozó, de egy érdeket képviselnek. Ha azt mondom a jelenlegi munkáltatómnak, közösen hogy felmondok "zárójelben" és átmegyek az édesapja egyéni vállalkozásába, ergó a munkaköröm nem szűnik meg, és továbbra is állásban maradok,a családnál, csak átvesz az apa, akkor célravezető lehet az ügyben hogy a figyelembe vett munkáltatómtól már nincs jövedelmem, vagy is van de az már lapra tartozik?! Ez jó lehet?
Köszönettel Sándor

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.04.20. 17:50

Sönike, az egyetem befejezéséig jár a gyerektartás. Ha mégsem vennék fel, és elmegy dolgozni a gyermek, akkor már nem fog járni, ha pedig elmegy 1 vagy 2 éves OKj-s szakmát tanulni, akkor a szakma megszerzéséig.

Az összegről nem tudunk nyilatkozni.

sönike63 # 2013.04.20. 12:56

Tisztelt Szakértők!
A férjem elköltözött január 18-án tőlünk.Van egy közös fiunk aki most lesz 18 éves. A válópert nem adtam/adta be én nem is fogom,ő akart elmenni így adja be ő. Azóta rendszeresen küld havi 15000 ft-t.A fiam jelentkezett egyetemre amennyiben felveszik jár-e továbbra is a gyerektartás?A 15000 ft reális összeg? Mondanom se kell semmire nem elég.
Köszönöm a választ!

rerere # 2013.04.20. 11:48

Tisztelt ObudaFan!

És ha esetleg nem fizetne, ezt utólag is bíróságra lehet vinni? Mert amíg megfelelően működik, nem szeretnék ezzel bíróságra menni.

ObudaFan # 2013.04.20. 07:31

Nem mondom, hogy a kérdésed világos és érthető lenne, de két dolgot mondanék:

1. Azzal a helyedben nem érvelnék, hogy a munkáltató csak "a hitelhez kellett", mert ha így volt, akkor bűncselekményt követtél el. (Mondjuk ebben az esetben a letiltó végzéssel nem fog az anyuka sokat érni, ha onnan már nincs jövedelmed.)
  2. Annak sok jelentősége nincs, ha nem a valós lakcímed szerepel a letiltó végzésen.
sanya078 # 2013.04.20. 06:37

Tisztelt fórumozók.
Egy gyerektartási díj végzés rögzítését, lehet e jogosnak venni, ha az a végzés, egy olyan munkáltatói által lett kiállítva ami hitel folyósításhoz kellett, és a lakcím rajta nem a hivatalos személy igazolványba bejegyzett lakcím, hanem csak egy sehol be nem jegyzett tartózkodási címem volt, pár hétig, a személyi igazolványomban viszont ami most is hatályos rögzített merőben eltér a munkáltatói igazoláson szereplőével. A párom ezzel a munkáltatóival hozatott egy letiltó végzést. Lehet e azzal érvelni ilyenkor, hogy attól szedjék be a tartásdíjat, ami alapján rögzítették azt, és az azon a címen lévő egyéntől követeljék ha már hibáztak, ne tőlem.
Mindezeket még mindig úgy hogy én a tárgyalásokon ott sem voltam, mert az értesítéseket, és az ügy lefolyását a párom elhallgatta, én csak a végeredményeket láttam belőle sajnos. Szóval lehet e így rögzített a végzés, ha más a cím, ahol én soha nem voltam elméletileg, és vegyük úgy hogy gyakorlatilag is.
Válaszukat előre is köszönöm.

ObudaFan # 2013.04.19. 17:33

Akadálya nincs. Csak ha nem fizet, ezt nem fogod tudni végrehajtani.

rerere # 2013.04.18. 16:44

Tisztelt Jogi fórum!

A párommal nemrég külön mentünk. Lassan megszületik a közös gyermekünk. Azt szeretném kérdezni, hogy magunk közt csinálhatunk-e egy megállapodási szerződést 15000 Ft gyermektartásdíjról tanúk jelenlétében? Hiteles lesz így? Nem szeretnénk bíróságot.

Előre is köszönöm!

wers # 2013.04.04. 07:38

köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.04. 07:24

Kérhet.

wers # 2013.04.04. 06:43

Kérdésem lenne:
Kérhet-e egy anya gyerektartást az apától (nem házasok) akkor, ha fizikailag egy lakásban él az apával de az apának már új kapcsolata van, és semmivel nem járul hozzá a lakás fenntartásához, a gyerek költségeinek viseléséhez.
Bíróság megítélne ilyen helyzetben gyerektartást?

kalamajka13 # 2013.04.03. 08:46

Beszéltem a céggel, nagyon normálisak voltak. Mondta, hogy nekik arra szól a letiltás, hogy a munkabérből minden hónapban utalniuk kell. Márpedig szegénynek még számfejtésre kerül munkabére ebben a hónapban és ők a végzésnek megfelelő összeget el is utalják belőle. Nekik nem tisztük vizsgálgatni, hogy egész vagy tört hónap... Gond akkor lenne, ha nem fedné le az összeget... Mármint nekem, mert ők nyílván csak annyit utalnának, amennyi belefér...

monalisa1 # 2013.04.02. 20:13

Mint egyéb más járadékszerű ellátást így a t.díjat is minden hónap 5-ig bezárólag előre kell fizetni, azaz a március havi pénz februárban egyösszegben levonásra- utalásra került. A halál napjától okafogyottá vált a fizetési kötelezés. Ha mégis jönne pénz (= áprilisi) azt vissza kell a munkáltatónak küldeni.

Kezd intézni az árvajáradék iránti kérelmet.

---
  • laikus hozzászóló
kovacssanyidiego # 2013.04.02. 08:51

Tisztelt fórumozók, jogi szakemberek!

A következőkben kérném a segítségüket:

Gyermektartásdíjat von tőlem a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság 2001. évtől, amit a volt élettársam bankszámlájára utalnak. Fiam 20 éves elmúlt, jelenleg egyetemre jár. A múlt hónapban hozzám költözött, mivel anyjával már nagyon megromlott a kapcsolata. Én és a fiam is azt szeretnénk, ha ő kapná meg a tartásdíjat, nem az anyja, de nem tudjuk mi az eljárás.

Általánosságokban mindenki mond valami okosat, de én ezeket a jogi nyelveket nem nagyon értem. Mi lenne az egyszerűbb? A fiam nyilatkozik a bíróságon a tényről, hogy már nálam lakik, ezt hogyan tegye? Vagy én adjak be keresetet, amelyben kérem a tartásdíj megszüntetését vagy átirányítását a fiam bankszámlájára és ezt hogyan tegyem? Mi a gyorsabb és ezeket a beadványokat hogyen csináljam meg vagy hol találok ezekre vonatkozólag mintákat?

A tanácsokat, válaszokat előre is köszönöm!
KSD

kalamajka13 # 2013.04.02. 06:43

Kedves Mindenki!

Volt férjem március közepén hunyt el, letiltással utalta a munkáltató a gyermektartás (fix)összegét.
Általában 5-én utaltak.

Most áprilisban kell-e utalniuk? Ha igen, akkor időarányosan, vagy a teljes összeget?

köszönöm szépen.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.02. 06:39

Mi köze ehhez ennek az ügynek?
Valószínűleg az, hogy egyik gyerek sem kerülhet hátrányba a másikhoz képest.

JULCSI55 # 2013.04.02. 06:07

Még annyit hogy a férjem Ausztriában dolgozik mint húsfeldolgozó.

JULCSI55 # 2013.04.02. 06:06

Tisztelt ügyvédek!

Még a régebben írtam az esetünkről hogy a férjem volt exe
meg akarja emeltetni a a gyerektartást 2 gyerekre 100.000Ft-ra. Most kijött a végzés hogy a bíróság el is fogadta és kötelesek vagyunk 100.000ft-ot fizetni és fél évre visszamenőleg tartozunk 280.000ft gyerektartással.Micsoda világban élünk...
Azzal az indokkal és mi közös egyszem gyerekünk után én a férjem által kintről kapom a családipótlékot egyszer egy évben.
Mi köze ehhez ennek az ügynek?
Most másodfokra visszük mert egyszerűen nem is bírjuk fizetni a havi 100-at annyi a hitelünk.Mennyi esélyünk van a másodfokon?Ha mégis megítéli a bíróság akkor miből fizetjük?Vagy mire terhelik?Elvagyunk keseredve.Nem gondoltuk és az ügyvédünk sem hogy így dönt a bíróság.