T fórumozok..
4 vagyunk testvérek az középsü testvér decemberben meghalt. Halála előtt elvált felesége kisemmizte évekig szinte pénztelen volt.önkormányzati segély stb. Etettem pénzt adtam segítettem neki éveken át.Nagyon leromlott az egészsége,lebetegedett,rajtam és már halott legidősebb testvérem fián kívül senki nem gondozta.Jártunk hozzá ápoltuk tisztába raktuk. Korházba jártunk gondoskodtunk rola. Nővérem szégyellte őt italozó életmódja miatt kb 10 éve nem beszélt vele.nem látogatta ,nem volt vele utolso napjaiban se..Sőt még a temetésre se nagyon akart eljönni.temetési költségekben nem segített.Ezen okból a hagyatéki tárgyaláson szeretném öt kizárni az örökségből.úgy mond érdemtelenségre való hivatkozásól.Nincs szó milliókról,nem is a pénz a domináns .Csak helyette szeretném idősebb bátyám fiát mint örököst feltűntettni ,mivel ö ápolta gondozta sokáig.Van e erre lehetőség?végrendelet nem volt hagyatéki tárgyalás lesz..
Köszönettel
örökségre érdemtelenség
mostmivan73
2018.01.19. 14:51
ObudaFan
#
2018.01.19. 16:50
Sajnos az erdemtelensegnek, amire vegrendelet hiányában is lehet hivatkozni, kötött felsorolása van a Ptk-ban. Lényegében csak az örökhagyó élete elleni cselekmény, vagy a végakaratának megakadályozására irányuló cselekmény esik ez alá. Ilyen magatartást nem írsz, így, ha nem kerül elő végrendelet, akkor nem fogsz tudni mit tenni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog
bíróság
büntetés-végrehajtás
büntetőeljárás