büntetlenül hibázhat - e a hivatal

pazs # 2013.11.20. 10:38

Amikor szerződést kötöttél, egészen biztosan tájékoztattak arról, hogy a lenti célokból kezelhetik az adataidat. Nem kell minden egyes cselekedetéről (hahó, kedves holélünk, ráírtuk a neved és a címed a számlára, a számlát betettük a borítékba, amin a neved és a címed van stb.) külön-külön értesíteni.

holélünk? # 2013.11.20. 10:45

pazs
ha egyszer szánsz rá egy kis időt, a törvény és én sem a havi számlák postázását emlegeti, hanem amikor harmadik félnek (olvasd tovább a törvényt, pl. végrehajtó)továbbítják az adataimat

holélünk? # 2013.11.20. 10:47

és még valami - ha már ilyen magabiztosan szólsz hozzá az ügyhöz, akkor tudnod kellene, hogy sem én, sem senki a társasházakban nem kötött szerződést a Főtávval...

holélünk? # 2013.11.20. 13:48

sajnálom, hogy nem érkezik értékelhető (sőt semmilyen)ellenvetés a válaszaimra, viszont akkor a hallgatást egyetértésnek vehetem, talán

pazs # 2013.11.20. 13:58

holélünk:

1. elnézést, szántam rá idő, tényleg tájékoztatni kellett volna. Szankció egyébként nincs hozzá fűzve.
  2. elnézést, én speciel kötöttem a főtávval szerződést, úgyhogy neked sem kellene magabiztosan kijelenteni, hogy mások mit csinálnak.

Egyébként oké, hibáztak, nyilván elnézést fognak kérni érte, de ez nem segít azon, hogy bizony rajtad IS behajthatják a tartozást.

gerbera317 # 2013.11.20. 14:11

most még az ellentmondással kell megküzdeni

Mi? máris kézbesítették az fmh-t az aktuális címedre? Mert egyébként ez következik, és akkor lehet ellentmondani, és abban a perben lehet bizonyítani, hogy nem tartozol, illetve lehet a kárigényedet bejelenteni ez eddigi meghurcoltatás miatt - nem a közjegyző vagy a végrehajtó ellen, hanem a szolgáltató ellen.

holélünk? # 2013.11.20. 19:29

pazs

azt írtam, h a társasházakban. Ahol már van egyedi mérés, ott biztos kötnek szerződést egyenként is, de abban megegyezhetünk, h ez még nem nagyon jellemző

gerbera317

minden gondomat egyszerre elküldtem mindenhova:)
a közjegyző lassan ugyan, de megértette, és szorgalmasan továbbküldte az ügyet a bíróságra

pazs # 2013.11.21. 09:36

Hát azt nem tudom, hogy mennyire jellemző, de azért az nem igaz, hogy csak ott kötnek szerződést, ahol van egyedi mérés... de részletkérdés, ezen nem érdemes vitatkozni.

holélünk? # 2013.11.22. 11:40

Szeretném megkérdezni, hogy miután perré alakulunk automatikusan visszakapom- e a kocsimat, és leveszik-e a végrehajtási jogot az ingatlanokról?

Sherlock # 2013.11.22. 12:12

Nem.

holélünk? # 2013.11.22. 12:29

akkor meg kell várni a per végét, vagy nekem van vmi teendőm?

Sherlock # 2013.11.22. 12:51

Leginkább meg kell nyerni a pert.

holélünk? # 2013.11.22. 12:57

remélem, úgy lesz:)
akkor várok, és köszönöm

gerbera317 # 2013.11.22. 16:17

Én kérném a végrehajtás felfüggesztését és az autó forgalomba történő visszahelyezését (már ha használni akarod).

holélünk? # 2013.11.22. 18:18

gerbera317

igazából az autót eladni akartam, addig talán még jó is, h nem kell biztosítást és súlyadót fizetnem. Jobban izgat a végrehajtási jog, ami a közös tulajdonon van, mert ég a bőr a képemen miatta...

gerbera317 # 2013.11.23. 21:56

Ja bocs, itt nincs helye a végrehajtás felfüggesztésének. A végrehajtási lapot visszavonták, ezzel a végrehajtás megszűnt, tehát nincs mit felfüggeszteni. A lefoglalt vagyontárgyakat fel kell oldani a foglalás alól. Az eddig keletkezett költségedet és károdat abban a perben érvényesítheted, amelyben ellentmondasz az újonnan kézbesített fizetési meghagyásnak.

Biztos, hogy visszavonták a vh-lapot? (Bocs, de nem tűnsz valami pöpec előadónak, többször is ellenőrizni kell, igaz-e egyáltalán, amit kérdezel.)

holélünk? # 2013.11.24. 01:24

gerbera317
kétszer is válaszoltam, elég hosszan, de csak nem akar megjelenni...lesz mit olvasni, ha mégis ideér az oldalra

holélünk? # 2013.11.24. 01:25

mi lehet a gond, h nem jelentek meg a válaszaim?

holélünk? # 2013.11.24. 01:52

akkor röviden: vh-lapot visszavonta, iratokat átküldte a bíróságra, január-február környékén tárgyalás lesz
Sherlock joghallgató szerint nem kapom vissza a dolgaimat. Lehet, h azért igyekezett a perré alakítással, h ne kelljen feloldani a foglalásokat?

gerbera317 # 2013.11.24. 09:02

Ha nincs végrehajtás, akkor a foglalásokat fel kell oldani. Ez nem bírósági vagy közjegyzői kérdés, hanem végrehajtási kérdés. Kérdezd meg a végrehajtót, intézkedett-e a feloldás iránt.

Ha egy kicsit sem mulasztottál, akkor követelheted a felmerült költségeid és - ha van ilyen - károd megtérítését. A perben ezt mindenképpen add elő, legfeljebb elutasítják azzal, hogy "nem került volna ebbe a helyzetbe, ha...", de próbálkozás nélkül ne maradjon a dolog!

holélünk? # 2013.11.24. 10:08

gerbera317
Köszönöm, és nem marad el a próbálkozás. Ez volt az eredeti szándékom, h kártérítést fogok kérni, és nem csak a felmerült költségek miatt. Ezért is fogtam a témába itt, h minél több információ összejöjjön a végrehajtásról is és a kártérítésről is. Nyilván, amíg folyt a vérehajtás a jogászok utópiának tarthatták a kártérítést. Most talán ez megváltozik...

holélünk? # 2013.11.24. 10:12

"nem került volna ebbe a helyzetbe, ha...",
erre nekem is ván már néhány ötletem. amit a törvények is támogatnak :)

gerbera317 # 2013.11.25. 10:30

Szerintem meg hátrébb az agarakkal. Az, amit a Főtávról meg a DHK-ról meg az umucmannról előadtál, vajmi kevésre enged következtetni, legfeljebb arra, hogy a jogban igencsak járatlan vagy. Te továbbra is a sérelmeiddel, a közjegyzővel meg a végrehajtóval vagy elfoglalva, nem a bizonyítékaiddal. A kézbesítési vélelem megdöntése nem jelent semmit, csak azt, hogy újra megnyílt a jogod az ellentmondásra, azon keresztül pedig a pereskedésre. De ne feledd, azt a pert még meg is kell nyerni! Úgyhogy csak szerényen, és lehetőleg ne a saját fejed után, hanem ügyvéddel...

holélünk? # 2013.11.26. 00:00

gerbera 317
Megilletne az ártatlanság vélelme, az is furcsa, hogy nekem kell bizonygatni, h mit és hol rontottak el. Megdőlt a kézbesítés vélelme, mert vagy remekül kidolgozott a végrehajtás minden mozzanata, csak nem képesek az érintettek végrehajtani, vagy mindent remekül csinálnak, csak a jogszabályok nem képesek minden helyzetet kezelni.

pazs # 2013.11.26. 08:55

Ártatlanság vélelme csak büntetőeljárásban van, ez nem az. Nem, ezzel nem azt mondtam, hogy hibáztál.