A bíróság mai ítélete egyértelművé tette, hogy a Fidesz által éveken át ártatlanul meghurcolt Boldvai László és a Magyar Szocialista Párt nem érintett korrupciós ügyekben – áll Horn Gyula ex-miniszterelnök közleményében, melyben a Tocsik-ügyben hozott elsőfokú ítéletet kommentálta.

A közleményben Horn leírja, kormányfőként a korrupció visszaszorítása volt egyik legfontosabb célja. “Éppen ezért mindig támogattam, hogy vizsgáljunk meg minden olyan esetet, amikor felmerült a gyanúja annak, hogy közpénzt a jó erkölcsbe vagy a jogszabályokba ütköző módon kíséreltek meg elkölteni. Ezért támogattam, hogy induljon el a rendőrségi, ügyészségi vizsgálat Tocsik Márta megbízása ügyében is. A szocialista kormány a Tocsik-ügy kezelésével is bizonyította, hogy nem tűri a korrupció-gyanús ügyek eltussolását” – írja a szocialista politikus.

Horn szerint az MSZP gondolkodása és gyakorlata emiatt áll élesen szemben a Fidesz politikájával, mely “az elmúlt években mindent megtett azért, hogy a Fideszt érintő minden korábbinál súlyosabb korrupciós ügyek rejtve maradjanak”.

“Ez történt Slecht Csaba, Joszip Tot, Kaya Ibrahim, a Happy End és az Ezüsthajó Kft., vagy az autópálya-építés ügyében” – szerepel a közleményben.