Alapos gyanú hiányában megtagadta a nyomozást a szexuális zaklatással vádolt osztályvezető főorvos ügyében a Miskolc Városi Ügyészség. Az osztályon dolgozó egyik nővér február elején tett feljelentést az ügyészségen a főorvos viselkedése miatt. Állítása szerint őt és még néhány kolléganőjét az orvos több ízben is fogdosta.

Az eljárás során végül két nővér állította azt, hogy az osztályvezető főorvos fogdosta őket. Az ápolók által elmondottakat azonban az ügyészség szerint egy nővér esetében sem sikerült bizonyítékokkal alátámasztani. Az egyik nővér esetében “nem lehetett megállapítani sem a kényszerítést, sem a személyi szabadság megsértését – mondta Dr. Martossy György, Miskolc Városi Ügyészség sajtóreferense.” “A másik esetben pedig magánvádas bűncselekmény, becsületsértés látszik megvalósulni” – mondta az ügyészség munkatársa. Ebben az esetben azonban a feljelentést a cselekménytől számított 30 napon belül meg kell tenni. Mivel ezt a nővérek annak idején elmulasztották, ezért az ügyészség döntésével tulajdonképpen lezárult az ügy.

Dr. Lichy József, a nővér ügyvédje azt mondta, jogorvoslattal élnek az ügyészség döntése ellen. “Amennyiben azt is elutasítják, úgy annak ellenére, hogy a becsületsértés ténye megállapított, mégsem lehet eljárni az orvossal szemben a határidő elmulasztása miatt – mondta.” A feljelentést tevő nővér csalódottan vette tudomásul az ügyészség döntését: “Nagyon csalódott vagyok, mert nem ezt vártam az ügyészségtől, mert amennyiben ez megtörténik más nőkkel vagy más emberekkel, akkor azt hiszem, hogy ezek alapján ők sem mernek majd a hatóságokhoz fordulni.” Az ügyben érintett osztályvezető főorvos már nem dolgozik a kórházban. Az ügyészség döntését nem kívánta kommentálni.