A belügyminiszter vizsgálatot kezdeményez annak kiderítésére, hogy megfelelően intézkedtek-e a rendőrök a Vörösmarty téri tüntetéseken. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetői szerint a szervezők nem biztosították a rendezvényeket, a szervezők szerint ez éppen a rendőrség dolga lett volna.

A botrányba fulladt Vörösmarty téri tüntetésen a rendőrség két személyt állított elő rongálás és rendzavarás miatt. A Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) vezetői szerint a rendezőknek kellett volna biztosítaniuk a tüntetések rendjét, de ez a BRFK vezetői szerint nem sikerült. Komáromi Endre, a BRFK ezredese azt mondta: ha akarták volna, se tudták volna szétválasztani a tüntetőket és ellentüntetőket. A kormánypártok is bírálták a rendőrséget a tegnap esi tüntetés miatt. A szocialisták szerint szakmai hiba volt, és már nem először fordul elő, hogy egy időben egy helyen két ellentétes célú tüntetés rendbontással végződik. Az SZDSZ elnöke, Kuncze Gábor szerint változtatni kellene az eddigi gyakorlaton.

A belügyminiszter szerint ezt csak a gyülekezési törvény módosításával lehetséges, márpedig ehhez a képviselők kétharmadának egyetértése kell. Lamperth Mónika belügyminiszter is sajnálatosnak nevezte a tegnapi botrányos eseményeket és vizsgálatot kezdeményez annak kiderítésére, hogy megfelelő volt-e a rendőri intézkedés. A marihuanafogyasztás büntethetősége ellen tiltakozó Kendermag Egyesülés vezetői panaszt tesznek a rendőrség ellen és feljelentik a tiltakozásukat megzavaró ellentüntetőket. Szerintük ugyanis a rendőrségnek meg kellett volna akadályozni a zavargásokat.