Újpest polgármestere az Alkotmánybíróságtól vár döntést a türelmi zónákról. Derce Tamás szerint a kijelölendő zónák intézménye ellentétes egy 1950-es nemzetközi egyezménnyel, amely tiltja a bármilyen formában államilag intézményesített prostitúciót.

A maffiaellenes törvény türelmi zónára vonatkozó részét az Alkotmánybíróság előtt támadja meg Újpest polgármestere. A Népszabadság értesülése szerint Derce Tamás még augusztusban eljuttatja beadványát a testülethez. Derce szerint az önkormányzatok által kijelölendő zónák intézménye ellentétes azzal az 1950-es nemzetközi egyezménnyel, amely tiltja nyilvánosházak létesítését, illetve a bármilyen formában államilag intézményesített prostitúciót.

A New York-i egyezmény, amelyet Magyarország is aláírt, kimondja, hogy aki ezt elősegíti, bűncselekményt követ el. Így felvetődik a törvény, illetve annak passzusát megszavazó országgyűlési képviselők felelőssége is – írja a lap. Mivel a Magyarországon is érvényes egyezmény része a magyar jogrendnek, ezért mindenképp lehetséges a két jogszabály alkotmánybírósági összevetése. Derce Tamás közölte: mindig ellenezte, és ellenzi a türelmi zónák kijelölését.