Az APEH 2004. január 5-tõl kezdi el postázni a 2003-as adóévre vonatkozó bevallási egységcsomagokat. Hat féle egységcsomag kerül kiküldésre a különbözõ adózói köröknek.

  1. Egyéni vállalkozóknak: egy teljes garnitúra 0307-es bevallás, kitöltési útmutatóval, valamint a 0353-as (SZJA) bevallás az egyéni vállalkozás folytatásából adódó adókötelezettségek teljesítéséhez szükséges mellékletei a bevalláshoz tartozó kitöltési útmutatóval együtt.
  2. Egyéni vállalkozó õstermelõnek: egy-egy teljes garnitúra 0307-es és 0353-as bevallás kitöltési útmutatóval.
  3. Magánszemélynek: 0353-as bevallás a magánszemély adókötelezettségének teljesítéséhez szükséges mellékletekkel és kitöltési útmutatókkal.
  4. Magánszemély õstermelõnek: egy teljes garnitúra 0307-es, valamint 0353-as bevallás a magánszemély adózó õstermelõi tevékenységébõl származó adókötelezettségének teljesítéséhez szükséges mellékletekkel, kitöltési útmutatóval.

Az elsõ négy pontban felsoroltak egységesen még 2 db 1 százalékos rendelkezõ nyilatkozatot, az adózó nevével, címével, azonosító számával ellátott szja- és EHO- készpénz átutalási megbízást, a kitöltött bevallás visszaküldésére szolgáló válaszborítékot és feladóvevényt is kapnak.

5. Azok, akik az elõzõ évben az APEH honlapján található programmal töltötték ki bevallásukat, és azt a kinyomtatott formában nyújtották be, 2004-ben nem kapnak bevallási egységcsomagot és kitöltési útmutatót, hanem csak egy tájékoztató levelet, ami mellett SZJA- és EHO-csekket, válaszborítékot és feladóvevényt találnak majd. Ha azonban idõközben megszûnt internet-hozzáférésük, természetesen ingyen szerezhetik be a komplett bevalláscsomagot az APEH-ügyfélszolgálatoknál.

6. Az egyszerûsített vállalkozói adó (eva) hatálya alá bejelentkezett adózók nem kapnak egységcsomagot, helyette tájékoztatást küld nekik az adóhivatal szja- és EHO-csekkel együtt. Ha az evás adózónak van 2003. évre olyan adókötelezettsége, amelyet a 0353-as szja-, vagy a 0307-es egyéb adó- és járulékkötelezettség nyomtatványon kell bevallani, akkor ezeket vagy az APEH ügyfélszolgálatain lehet beszerezni, vagy pedig letölthetõk a www.apeh.hu honlapról.

Az egységcsomagokat az APEH ablakos borítékban küldi ki az adózóknak 2004. január 5-tõl. A postázás valószínûleg a hónap végéig eltart. Az ingyenes egységcsomagokat január 12-tõl lehet beszerezni az ügyfélszolgálatoknál.