Növelheti a cégalapítási kedvet, javíthatja a vállalati jogi szabályozás versenyképességét és hozzájárulhat a befektetőbarát jogi környezet kialakításához az új társasági és a cégtörvény.

A most elkészült koncepció szigorítja a vezető tisztségviselők felelősségére vonatkozó rendelkezéseket. Az új törvények még ebben a ciklusban hatályba léphetnek.

A társasági jogi szabályozás napjainkban mindinkább versenyképességi tényező, és ez csak erősödik Magyarország uniós tagságával. A cégalapítók számára ezért olyan szabályozás lehet vonzó, amely nem korlátozza szükségtelen követelményekkel a gazdasági tevékenységet, ám kiszámítható, áttekinthető, és garantálja a piac biztonságos működését – hangsúlyozta a társasági és a cégtörvények új koncepciójáról Gadó Gábor, az igazságügyi tárca helyettes államtitkára. Elmondta: a koncepció rögzíti a szabályozás alapelveit és az azokra épülő téziseket. Kibontásukkal születnek majd meg egyes kérdésekben a konkrét jogi megoldások, így például az is, hogy lesz-e általánosan kötelező jegyzett tőkeminimum a kft. esetében.

Az új társasági törvény nem vezet be új cégformát. Nem lesz tehát betéti rt. és csendes társaság sem.

Bővebben:
http://www.vg.hu/index3.php?…