Elutasították az MDF javaslatát, hogy a képviselõk megmutathassák a sajtónak, kire adják voksukat. Hiller István az MSZP elnöke kijelentette: Szili Katalin lesz a köztársasági elnök. Koalíciós partnere Fodor Gábor erre úgy reagált: a dolgok jelenlegi állása szerint úgy néz ki, hogy Sólyom László lesz az államfõ.

Az MDF javaslatával ellentétben nem lesz nyilvános a köztársasági elnök-jelöltekről tartott június 6-i szavazás. Így döntött a Házbizottság. Mandur László elmondta: a szavazás napján várhatóan fél 5 körül lesznek eredmények, eredménytelenség esetén hétfő este 8-ig lehet új államfőjelöltet állítani.

Az MSZP elnöke szerint, nincs ok aggodalomra akkor sem, ha az első forduló nem hoz számukra kedvező eredményt, akkor második forduló lesz, aztán harmadik forduló lesz, és aztán Szili Katalin lesz a köztársasági elnök.

A Szocialisták tehát magabiztosak, és nem hátrálnak. Fodor Gábor szabaddemokrata ügyvivő viszont egy vidéki sajtótájékoztatón minderre úgy reagált, hogy ha az első forduló után nincs rendkívüli MSZP-kongresszus és nincs másik jelölt, akkor a harmadik fordulóban a parlament Sólyom Lászlót fogja megválasztani köztársasági elnöknek.