Megváltoztatta a Bács-Kiskun Megyei Bíróság döntését a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa abban az ügyben, amelyben egy szerb férfit, S.N.-t kábítószerrel visszaéléssel vádoltak meg. A táblabíróság a cselekmény elnevezését az országba behozatallal elkövetett jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettére módosította. A büntetés időtartamát pedig – azzal az indoklással, hogy az 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető cselekmény esetében az I. fokon kiszabott 6 éves büntetés aránytalanul alacsony a bűntett jelentőségéhez képest – 8 évre súlyosbította az ítélőtábla.

A vádlott S.N. a szerbiai Pirot városában lakott, de Svájcban, Jonában élt és ott dolgozott, mint gépkocsivezető. Több alkalommal is szállított – megbízás alapján – különböző csomagokat Svájcból Szerbiába és visszafelé.

2005. februárjában nagynénjének temetésére utazott haza a vádlott a felesége tulajdonában lévő személygépkocsival. Szerbiában rövid időre kölcsönadta az autót testvérének, és egy ismerősének, aki a vádlottal kívánt visszautazni Németországba.

Végül ez a személy lemondta az utat, így a vádlott egyedül érkezett 2005. február 19-én este a tompai határátkelőre. Itt a pénzügyőr a kocsi tételes átvizsgálása mellett döntött, már csak azért is, mert úgy látta, hogy a vádlott idegesen viselkedett. Amikor a motorházat felnyitották, a vádlott még izgatottabbá vált. Ekkor derült ki, hogy a kocsi motorterében, az egyik lámpa mögött egy csomagot rejtettek el, majd a vámosok még 3 csomagot fedeztek fel a kocsi különböző zugaiban. Összesen 1,9 kiló heroint foglaltak le a vámosok, ami a jelentős mennyiség alsó határának mintegy ötvenötszöröse. A pénzügyőrök kérdésére – hogyan került a kábítószer a kocsiba? – a vádlott azt válaszolta: egy ismerőse kérte meg arra, hogy vigye át a határon.

Amikor a vizsgálatot végző vámos megtalálta az első csomagot, s a gyorsteszt kimutatta a heroint, a vádlott felajánlotta, hogy az összes nála lévő pénzt (704 svájci frankot és 304 eurót) átadja a pénzügyőrnek, ha intézkedés nélkül a helyszínről elengedi.

A vádlott a tárgyaláson büntetőjogi felelősségét nem ismerte el, azt mondta, fogalma sincs arról, hogyan került a kábítószer a kocsiba – áll az I. fokú bíróság ítéletében.

Jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés és hivatalos személy kötelesség szegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettében találta bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2006. február 23-án S.N. (1965 – szerb-montenegrói állampolgár) vádlottat, s ezért őt 6 év fegyházra ítélte, és 5 évre kiutasította a Magyar Köztársaság területéről. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, míg a vádlott és védője felmentés érdekében nyújtott be fellebbezést.