Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa az I. fokon kiszabott büntetéseket abban az ügyben, amelyben hét, kábítószerrel visszaélés bűntettével és más bűncselekményekkel megvádolt vádlott fellebbezését tárgyalta a táblabíróság.

A vádlottak jogerős büntetése a következő:

  • a II. rendű vádlottat 7 év börtönre és 7 év kiutasításra,
  • a III. rendű vádlottat 4 év börtönre és 5 év kiutasításra,
  • a IV. rendű vádlottat 5 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra,
  • az V. rendű vádlottat 2 év 6 hónap fiatalkorúan börtönére és 3 év közügyektől eltiltásra,
  • a VI. rendű vádlottat 8 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra,
  • a VII. rendű vádlottat 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra,
  • a VIII. rendű vádlottat 3 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság.

Tizennégy vádlottas kábítószer-perben mondott ítéletet a Csongrád Megyei Bíróság 2005. december 16-án. Több vádlott esetében az ítélet jogerőre emelkedett, ők különböző időtartamú, végrehajtandó, illetve felfüggesztett szabadságvesztés büntetést kaptak. A Szegedi Ítélőtáblára a fellebbezések után – amelyben a vádlottak és védőik az ítélet enyhítését kérték – 7 vádlott (II.-től -VIII. rendűig) ügye került.

Közülük a II. rendű vádlottat, A. S.-t (1974 – szerb állampolgár), a IV. rendű vádlott G. Zs.-t (1983 – szegedi lakos), az V. rendű fk. L. T. (1985 – szegedi lakos) és a VI. rendű C. M.-t (1980 – üllési lakos) jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. A III. rendű vádlottat, P. N.-t (1977 – szerb állampolgár) kábítószerfüggőként elkövetett jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélésben találták bűnösnek, míg a VII. rendű T. S.-t (1979 – orosházi lakos) és a VIII. rendű vádlott K. L. J.-t (1983 – szegedi lakos) két rendbeli kábítószerrel visszaélés miatt marasztalták el a Csongrád Megyei Bíróságon.

A vádlottak aktív részesei voltak a kábítószer kereskedelemnek. A III. rendű vádlott például Újvidéken minimum 1100 extasy tablettát adott el M. Andrásnak (akinek ügyét elkülönítve tárgyalja a bíróság) 2003 nyarán, de a III. rendű vádlottól az I. rendű vádlott is rendelt nagyobb mennyiségű extasyt, ami be is érkezett Szerbiából az országba. A III. rendű, barátjával, a II. rendű vádlottal közösen 2003 szeptemberében összesen közel 4 ezer extasy tablettát csempészett be az I. rendű vádlottnak, továbbértékesítési céllal. A kereskedésben a IV. rendű vádlott is részt vett.
Az V. és a VI. rendű vádlottak 2003 áprilisában ismerkedtek meg, ezt követően élettársi kapcsolatot létesítettek, s az év júliusában bekapcsolódtak egy kábítószert értékesítő láncolatba, amelyben nagyobb mennyiségű minimum, 5000 darab extasy tablettát vettek Budapesten, majd ezt haszonszerzési céllal továbbadták. Az V. és a VI. rendű vádlott marihuanával, LSD tartamú bélyeggel is kereskedett, majd miután az V. rendű vádlottat a rendőrség őrizetbe vette, élettársa tovább folytatta a kereskedést, s 2003 szeptemberétől decemberéig legalább 10 alkalommal összesen 200 darab extasy tablettát adott el.

A VII. rendű vádlott, aki heti rendszerességgel fogyasztott marihuanát és extasyt, 2002 nyarától 2003 novemberéig saját fogyasztása 362,3 gramm marihuanát és minimum 237 darab extasy tablettát vásárolt, 2003 augusztusában pedig Szegeden 300 darab extasyt adott el a VIII. rendű vádlottnak, aki ennek egy részét saját fogyasztásra megtartotta, de minimum 150 darabot továbbadott. A VIII. rendű vádlott marihuanát is vásárolt, amelynek nagyobb részét értékesítette – olvasható, többek között, a vádpontokban.