Az Ausztrál Nagykövetség örömmel jelenti be, hogy hamarosan sok magyar állampolgár gyorsabban juthat ausztrál vízumhoz. 2007. július 1-től a magyarok számára lehetővé válik, hogy elektronikus úton és ingyenesen szerezhessenek ausztrál turistavízumot, vagy rövid távú, maximum 3 hónapra szóló, üzleti célú vízumot.

Ausztrália és a Magyar Köztársaság kormánya szorosan együttműködik annak érdekében, hogy támogassa az Ausztráliába irányuló utazásokat, elősegítse és továbbfejlessze a két ország közötti üzleti kapcsolatokat, valamint az oktatási és kulturális cseréket.

2007. január 15-től egyes magyar állampolgárok, akik 3 hónapot meg nem haladó időt szeretnének turistaként Ausztráliában tölteni, az interneten percek, sőt másodpercek alatt juthatnak hozzá a vízumhoz, ha on-line kérelmezik azt.

Egyes vízumkérelmek elbírálásának idejét azért lehetett így lecsökkenteni, mert az ausztrál kormány kiterjesztette elektronikus turista vízum (az ún. e676) szolgáltatásának automatikus vízumkiállítási programját (auto-grant) a magyar útlevéllel rendelkezők számára is. Ezzel is el kívánja ismerni azt a már most is jó, de tovább erősödő vízumfegyelmet, amellyel a magyar állampolgárok betartják Ausztrália vízumelőírásait.

Az e676 Ausztrália interneten elérhető, elektronikus turistavízum szolgáltatási rendszere, amely bizonyos országok állampolgárai számára teszi lehetővé, hogy a hét bármely napján, a nap 24 órájának bármely pillanatában a világ bármely pontján ausztrál vizumot szerezhessenek be. A szolgáltatáshoz az ausztrál Bevándorlási és Multikulturális Ügyek Minisztériumának (DIMA) honlapján keresztül lehet hozzáférni.

A magyar turisták az e676 rendszert arra is használhatják, hogy 6–12 hónapos tartózkodásra jogosító ausztrál vízumot szerezzenek be az interneten keresztül.

Az auto-grant program emelni fogja az ügyfélszolgálat minőségét garantálva az integritás és a minőségbiztosítás elveinek érvényesülését az ausztrál kormány állandó ellenőrzése és a biztonsági előírások betartatása mellett.

Ausztrália Nagykövetsége szívesen vesz minden kérdést, érdeklődést, észrevételt ezen bejelentéssel kapcsolatban. További információt és ügyfélszolgálatunk elérhetőségeit megtalálhatja a követség honlapján: www.australia.hu