Miniszteri biztossá nevezte ki az igazságügyi miniszter Füzi-Rozsnyai Krisztinát, aki a közigazgatási perrendtartással összefüggő jogszabályok előkészítésével kapcsolatos feladatokat irányítja és hangolja össze.

Trócsányi László erről szóló utasítása a Hivatalos Értesítőben jelent meg hétfőn. A miniszteri biztos koordinálja az Igazságügyi Minisztériumban a közigazgatási perrendtartásról szóló törvény kodifikációjával összefüggő feladatok ellátását – írták.

A miniszteri biztos július 8-ától látja el feladatát.

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke június végén egy budapesti szakmai fórumon a közigazgatási perrendtartás megszületését az ésszerűbb ügymenet és a bürokrácia okozta terhek lebontása irányába mutató, a jó állam felé teendő újabb lépésnek nevezte. Példaként említette, hogy a közigazgatási és munkaügyi bíróságok néhány évvel ezelőtti felállítása óta az ügyhátralék negyedével, a két évnél tovább húzódó jogviták száma viszont hetven százalékkal csökkent, így uniós összehasonlításban a magyarországi közigazgatási bíráskodás Európa élvonalába lépett.