Az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság tagjai múlt szerdán tartották a testület első hivatalos ülését. Ebből az alkalomból von der Leyen elnök bemutatta, milyen munkamódszereket követ majd a Bizottság a következő öt évben.

A munkamódszerek mindenekelőtt azt hivatottak elősegíteni, hogy a testület a kollegialitás, az átláthatóság és a hatékonyság jegyében végezze a munkáját. A biztosok közösen hozzák meg döntéseiket. A döntéshozatal során a Bizottság minden tagja egyenrangú egymással, és egyforma mértékben elszámoltatható a meghozott döntésekért, melyeket mindegyiküknek magukévá kell tenniük és meg kell védeniük.

Von der Leyen elnök hat biztosi csoportot hozott létre az általa vezetett Bizottság legfontosabb céljaként meghatározott hat politikai prioritás mentén, melyek a következők: európai zöld megállapodás kidolgozása, a digitális korra felkészült Európa megteremtése, az emberközpontú gazdaság kiépítése, az európai életmód előmozdítása, Európa globális szerepének erősítése, valamint az európai demokrácia megerősítése.