Mennyivel éreznénk magunkat nyugodtabban, ha az igénybe vett kölcsönnel kapcsolatos tartozásunk teljes egészében megszűnne a váratlan elhalálozásunk esetén?

Az Előrelátó Csomag pontosan ezt a célt szolgálja, így a szerződő fél hozzátartozói felett nem tornyosulnak extra nagy pénzügyi nehézségek az amúgy is nehéz időkben. Cikkünkben a szolgáltatás előnyeit, valamint a hozzá kapcsolódó további funkciókat ismertetjük.

Pontosan mit jelent az Előrelátó Csomag?

Az Előrelátó Csomag legfontosabb tulajdonsága a tartozás elengedésére vonatkozó kitétel. Vagyis a kölcsönt felvevő ügyfél elhalálozása esetén a tartozás megszűnik, a törlesztés nem jelent további terhet a családtagok számára.

A csomagnak létezik még további két kiegészítése is. Az egyik egy meghosszabbított elállási/felmondási lehetőség, aminek köszönhetően 14 helyett 30 napig áll a szerződőnek jogában elállni a megállapodástól, illetve felmondani azt.

A szolgáltatásnak része továbbá egy csoportos élet- és balesetbiztosítás is, amely a szerződő félre vonatkozik és az őt ért balesetek és egészségügyi problémák esetén védernyőként szolgálhat.

Milyen módon van lehetőség az Előrelátó Csomag igénybevételére?

Kiegészítő szolgáltatásról beszélünk az Előrelátó Csomag esetében, tehát csakis egy választott kölcsön igénylése mellett van lehetőség a kihasználására. Fontos hozzátennünk azt is, hogy külön díj fejében rendelkezésre álló csomagról van szó.

Tehát a szolgáltatásnak akkor lehet aktualitása, ha valamilyen kölcsön formájában szeretnénk forráshoz jutni. A választott konstrukció tetszőleges módon lehet akár heti vagy éppenséggel havi törlesztésű kölcsön is.

Abban az esetben érdemes megfontolni a használatát, hogyha a szerződő fél testi épségét érintő bármilyen negatív változás szélsőségesen nehéz pénzügyi helyzetbe sodorná a közvetlen hozzátartozóit. Az Előrelátó Csomag egyfajta mentő mellényként szolgálhat tehát.

Ezek az előnyök származhatnak az Előrelátó Csomag igényléséből

Az egyik legfontosabb előnynek a biztonság számít. Mivel a szerződő fél váratlan elhalálozása esetén a pénzintézet elengedi a fennálló tartozás teljes egészét, ezért az örökösnek vagy örökösöknek nem kell extra anyagi terhektől tartaniuk.

A szerződő fél számára plusz szabadságot jelent a meghosszabbított elállási és felmondási lehetőség. Ennek köszönhetően két hét helyett egy teljes hónap áll rendelkezésre a kölcsöntől való visszalépésre abban az esetben, ha bármilyen váratlan tényező közbejönne.

A szolgáltatás keretei között automatikusan járó csoportos élet- és baleset-biztosítás pedig szintén a nyugalmat erősítheti. Sosem jön ugyanis rosszul egy olyan szerződés a zsebünkben, amely a minket érő váratlan balesetek és egészségügyi problémák esetén pénzügyi támogatást biztosít.