Még azok is szeretik karácsonykor vagy más sátoros ünnepnapon elkápráztatni a tág családi kört, akik a hétköznapokon csak egy félórás vacsorát tudnak összedobni. Lényegében mindegy is, hogy a gyors menü vagy a több órás főzőcskézés eredménye lesz élvezhetetlen egy rossz minőségű edény kiválasztása miatt. (X)

A nem rendeltetésszerű használat miatt évekkel meg lehet rövidíteni az edény élettartamát, ezért a használati utasítást érdemes betartani. Ha te is észrevetted már, hogy megváltozott az íze az ételeknek, amiket készítesz, vagy hamar odakapnak a serpenyőben, akkor jól figyelj, mert a PLAZAWEB.HU munkatársai ebben a cikkben egy nagyon modern, stílusos edénykészletet mutatnak be.

Kapcsolat a tűzhellyel… 

Egyre több háztartás igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomát, amibe nem csak az izzók energiatakarékosabbá tétele tartozik bele. A tűzhely kiválasztásánál is fontos szempont, hogy milyen gyorsan forralja fel a főznivalót, vagy hogy az edény melyik részét melegíti. Sokan az indukciós főzőlapra esküsznek, míg másoknak a kerámialapos tűzhely a kedvencük, de olyan is van, aki annyira megszokta a gáztűzhelyet, hogy nem szeretné lecserélni. Viszont nem minden edény használható a különböző tűzhelyeken, ezért a lábos alján mindenféleképpen nézd meg az ábrát, hogy a te tűzhelyeddel kompatibilis-e.

… és a mosogatógéppel

A háziasszonyok többsége nem szeret mosogatni, pláne nem a méretes edényeket. A mosogatógépek nem csak ezt a terhet veszik le a válladról, ha te sem szívesen suvickolsz. Annak ellenére, hogy valamennyi áramot használ a működése közben a masina, a kézzel történő mosogatáshoz elfolyatott víz töredékéből tisztítja meg a koszos holmikat. Ha pedig kevesebb vizet használsz el, azzal megint csak csökkented az ökológiai lábnyomod méretét. Ellenben ezt is meg kell nézni az edény alján, hogy alkalmas-e arra, hogy a mosogatógépbe tedd, különben előfordulhat, hogy többet már nem fogod tudni használni.

A PLAZAWEB.HU webáruházban megtalálod azt a modern és dizájnos edénykészletet, ami minden szempontból az igényeidre lett kitalálva.

Nincs többé odaégett étel

Elképesztően bosszantó, amikor a serpenyő már annyira kiszolgálta az idejét, hogy egy tükörtojást sem lehet benne szépen elkészíteni. Te ne várd meg a cserével, hogy ennyire lekopjon a bevonat az edényedről. Egyrészt káros az egészségre már ilyen állapotban ételt készíteni benne, másrészt felesleges bosszúságok sorától kíméled meg magad.

A tapadásmentességet egy speciális bevonat biztosítja, ami lehet teflon, márvány vagy gránit. Nézz utána, amikor a megfelelő edénykészletet keresed, hogy ami megtetszik, az melyikkel rendelkezik. A márványbevonat magas hőfokon használva sem bocsát ki egészségre ártalmas anyagot, de mint a többi bevonat esetében, ennél is javasolt kerülni a fémeszközök használatát.