Vészesen közeleg az idei érettségi, és bár még év eleje van, a hetek csak úgy repkednek. Itt az ideje, hogy végre nekiálljunk a tanulásnak, hiszen már alig három hónapunk van megtanulni mindent, amire a megmérettetésen szükség lehet. (X)

A történelem érettségi gyorstalpalójával azonban még az utolsó héten sincs minden veszve. De vajon mit tartalmaz? Miért érdemes belevágni és segítséget kérni? Cikkünkből minden részletesen kiderül!

A történelem érettségi 2022-ben

Bár egyelőre nem tudni, hogy mi várható a vizsgán, hiszen a járvány még mindig zajlik, érettségizni mindenképpen kell. Éppen ezért, itt az ideje, hogy végre elővegyük a szükséges eszközöket és nekilássunk elsajátítani azt a tudást, amire egy jeles osztályzathoz szükség lehet. Persze most azt mondjuk, hogy rendben, majd telnek a hetek és ott találjuk magunkat, hogy még mindig nem tudunk semmit. Erre azonban van egy megoldás, mégpedig egy gyorstalpaló felkészítő kurzus, amelynek segítségével még az utolsó héten is lehetőség van feltornászni magunkat. 

Mit nyújt számunkra a Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzus gyorstalpalója?

Ahhoz, hogy még időben kijavíthassuk a hibáinkat és megtanulhassunk mindent, amire valóban szükség lehet a vizsgán, érdemes jelentkezni a Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzus gyorstalpalójára. Amennyiben az utolsó percekre marad a felkészülés, akkor sincs minden veszve, hiszen ezáltal akár egy hét alatt is elsajátíthatjuk a megfelelő tudást. 

Ilyenkor már amúgy sincsen idő kidolgozni a tételeket, a tankönyvet elolvasni meg pláne nem. A Rubicon azonban minden tétel kidolgozott vázlatával ellát bennünket, ami tartalmazza a kötelező évszámokat, a személyek neveit, illetve természetesen a fontos fogalmakat egyaránt. Amennyiben pedig most jelentkezünk, még egy vizsgataktikai felkészítő videós anyagot is kézhez kapunk, amivel még gyorsabban tanulhatjuk meg az esszéírás fortélyait. 

Ha mindez nem lenne elegendő, akkor fontos megjegyezni azt is, hogy a kurzus online felületen található, ahonnan azonnal le lehet tölteni a szükséges anyagot. Ezáltal szinte rögtön elkezdhetjük a felkészülést, bárhol és bármikor értelmezhetjük a listán szereplő dolgokat, akár a buszon ülve, akár az éjszaka közepén a nappaliban készülve. A Rubiconnak köszönhetően csak a tanulásra kell fókuszálni, átismételni az eddigi tudásunkat, majd pedig rátérni azokra az anyagrészekre, amelyek nehezebben mennek.

Mit tartalmaz a kurzus?

A képzés 99 rövid, vizsgáztatók által elkészített vázlatot tartalmaz, amely megfelel mind a középszintű, mind pedig az emelt érettségi tematikájának. Emellett megkapjuk a már említett évszámokat, személyneveket, fogalmakat, illetve a topográfiát egyaránt. Segítségével biztosan nem veszítünk majd pontot a formai követelményeken, hiszen a gyorstalpalóval két óra alatt elsajátíthatjuk az esszéírás fortélyait. Végre tisztán láthatjuk, hogyan kell tökéletes, rövid és hosszú, illetve komplex fogalmazást készíteni, ráadásul a leggyakoribb buktatókra is fényt deríthetünk.