Ferenc pápa újabb öt évre kinevezte Erdő Péter bíborost a Pápai Törvénymagyarázó Dikasztérium (Dicasterium de Legum Textibus) tagjává, amiről május 26-án kelt levelében Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár értesítette a főpásztort – írta meg a Magyar Kurír hírportál.

Pápai Törvénymagyarázó Dikasztérium célja: a római pápa mint egyetemes törvényhozó törvénykezési feladatának segítése, kibocsátott törvényeinek helyes magyarázata, a többi dikasztérium segítése kánonjogi kérdésekben, valamint a legfőbb tekintély alá tartozó törvényhozók szabályozó szövegeinek törvényességi ellenőrzése. A tanács ezenkívül támogatja a részegyházakat és püspöki konferenciákat a törvénymagyarázat és a jogalkalmazás vonatkozásában.

Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár 2023. május 26-án kelt levele. – Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hivatala

Erdő Péter a Pápai Törvénymagyarázó Dikasztérium mellett az Apostoli Szentszék további hat dikasztériumának is  tagja, köztül az Apostoli Signatura, vagyis a Szentszék legfelsőbb bíróságának és a Vatikán pénzügyekért felelős Gazdasági Tanácsának is.