Széleskörű tapasztalattal rendelkező szakember kerül a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance jogi csapatának élére egy olyan időszakban, amikor az egész világon terítéken van a kriptoszektor jogi konszolidációja. A frissen kinevezett vezető jogtanácsos, Eleanor Hughes a hatóságokkal együttműködve olyan jogi környezet kialakításához szeretne hozzájárulni, amely megvédi a felhasználók pénzét, ugyanakkor nem gátolja a technológiai innovációt.

Eleanor Hughes személyében új vezető jogtanácsosa van a Binance-nek, a világ legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéjének. A szakember korábban a Binance bejegyeztetéséért és működési engedélyeinek beszerzéséért volt felelős több országban. Hughes több mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, amelyet részben a Binance-nél, részben amerikai ügyvédi irodáknál szerzett. Új pozíciójában 85 jogászt fog irányítani, és szorosan együtt dolgozik majd a vállalat Compliance (jogi megfelelőségért felelős) csapatával. A két részlegtől a Binance vezetése azt várja, hogy a vállalat fonja még szorosabbra az együttműködését a hatóságokkal és politikai döntéshozókkal, és ezzel is elősegítve a Web3 szektor további növekedését az egész világon.

Changpeng Zhao (CZ), a Binance alapítója és vezérigazgatója szerint Hughes az elmúlt években jogi ügyekben nyújtott tanácsaival bizonyította rátermettségét a feladatra. A vezető arról is meggyőződött, hogy Hughes nemcsak a joghoz ért, hanem a kriptoiparágról is széleskörű ismeretekkel rendelkezik. „Biztos vagyok abban, hogy az iparágunk legjobb jogi csapata Eleanor vezetésével továbbra is képes lesz megfelelni küldetésének: meg fogja védeni a felhasználóinkat és a platformunkat a lehetséges kockázatoktól” – mondta el CZ.

Az új vezető kinevezése kapcsán az elnök-vezérigazgató elmondta:

a kriptoiparág jelentős átalakuláson megy keresztül, ami az egyre szélesebb körű elfogadottságának köszönhető – fokozatosan egy érett és jól szabályozott szektorrá válik.

A frissen kinevezett vezető jogtanácsos különös megtiszteltetésnek érzi, hogy egy ennyire sorsfordító pillanatban állhat a Binance jogi csapatának az élén: „A szabályozásért felelős hatóságokkal együtt a Binance-nek, mint az iparág vezető vállalatának is nagy a felelőssége abban, hogy olyan jogi környezet alakuljon ki a kriptopiacon, amelyben a felhasználók maximális védelemben részesülnek, miközben a technológiai innováció feltételei is biztosítottak. A csapatunk minden országban továbbra is szorosan együttműködik majd a hatóságokkal azért, hogy ez a cél megvalósulhasson.”

Hughes 2021 novembere óta erősíti a Binance jogi csapatát. Rövid idő múlva már az APAC (Ázsia és a Csendes Óceán térsége) és a MENA (Közel-Kelet, Észak-Afrika) régiókért felelős jogtanácsosi teendőkkel bízták meg. Fontos szerepet játszott abban, hogy a Binance engedélyt kapott virtuális pénzügyi eszközök kezelésére és ezekkel kapcsolatos szolgáltatások nyújtására több országban, így például Bahreinben, Dubajban és Új-Zélandon. Eleanor Hughes a Cambridge-i Egyetemen végzett kitűnő diplomával, és mielőtt a Binance-hez csatlakozott volna, több mint tíz évet töltött el olyan neves amerikai ügyvédi irodáknál, mint a Skadden, az Arps, a Slate és a Meagher & Flom LLP, ahol peres ügyek kezelésben szerzett jártasságot.