A világ versenyhatóságait tömörítő Nemzetközi Versenyhálózat (ICN) irányító testületének állandó tagjává választották Rigó Csabát, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökét a szervezet éves barcelonai konferenciáján – tájékoztatott a GVH.

A közleményben felidézték: a magyar versenyhatóság elnöke 2021-ben három évre ideiglenes tagja lett az irányító testületnek, azt követően, hogy az ICN 2021-es éves konferenciáját Magyarországon rendezték meg. Ez változott mostantól állandó tagsággá az ICN éves kongresszusán hozott döntés értelmében.
A kelet-közép-európai régióból eddig még nem volt választott tagja az ICN irányító testületének
– tették hozzá.
A Nemzetközi Versenyhálózat (ICN) irányító testületének állandó tagjává választották Rigó Csaba Balázst, a GVH elnökét. – Forrás: GVH Sajtószoba
Andreas Mundt, a Német Szövetségi Versenyhivatal és a Nemzetközi Versenyhálózat irányító testületének elnöke a közlemény szerint kiemelte: a választott tagság  a GVH elmúlt években végzett munkájának az elismerése.
“A GVH nagy hangsúlyt helyez a nemzetközi együttműködésre, amelynek fókusza a tudásmegosztás, és munkájában a legjobb nemzetközi gyakorlatokat igyekszik alkalmazni” – idézte a közlemény Rigó Csabát.
A tagsággal a GVH elnöke többek között olyan országok versenyhivatalainak vezetőivel ül egy asztalnál, mint az Egyesült Államok, Németország, Ausztrália, az Egyesült Királyság, Japán és India.