A repülés megszállottainak ma már számos lehetősége adódik a levegőbe emelkedésre. Ha szeretnél minél többféle járművel a magasban szállni, akkor számtalan opció közül választhatsz. (X)

Az Élményrepülés.hu motoros élményei ajándéknak és közös programnak is kiválóak. Ha nincs ötleted mivel lepd meg repülésimádó ismerősöd vagy saját magadat szeretnéd megajándékozni, akkor bátran válogass a kínálatból.

 Éjszakai városnézés Budapest felett helikopterből

Köztudott, hogy Budapest az egyik legszebb európai ország. Nappal is gyönyörű, de éjszaka még látványosabb a kivilágított város. Különösen madártávlatból. Évfordulóra, születésnapra tökéletes ajándék. 

Ez egy olyan meglepetés lehet, melyet egyikötők sem fog egyhamar elfelejteni. A 20 perces élményen nem csak ketten, hanem akár hárman is részt vehettek, így akár szüleidet is meglepheted ezzel a különleges ajándékkal.

Sárkányrepülés 90 percben a Balaton keleti részére

Szeretnéd tudni, hogy milyen érzés madártávlatból szemlélni a tájat? A sárkányrepülés során megcsodálhatod a Balaton ezer arcát, csodás szépségét. Habár a sárkányrepülő törékeny légi eszköznek tűnhet, azonban igazán stabil és akár egy tonnát is elbír. 

Közlekedés során a motor zümmögése ad kellemes háttérzajt. A hagyományos repülőkhöz képest a sárkányrepülőből sokkal szebb panoráma látható, hiszen jobb a kilátás.

Repülés nyitott PO-2 világháborús repülőgéppel

A nosztalgia szerelmeseinek ennél jobb programot nem találsz! A hagyományos gépekkel szemben a PO-2 világháborús gép teljesen nyitott, vagyis repülés közben a 200 km/óránkénti szél süvít el a füled mellett. Egy ilyen gép igazi kuriózum, mely különlegessé teszi a levegőben töltött minden pillanatot.

Európában már csak néhány ehhez hasonlító gép található. Ráadásul kiváló állapotban van, így tökéletesen biztonságos. A nyitott gépben pedig valóságos adrenalinbomba az élmény. A szovjet időkben ezt a típusú repülőgépet gyártották a leghosszabb ideig, egészen pontosan 1978-ig.

Az igazi nagyágyú: repülés egy sugárhajtású vadászrepülőgéppel

A tököli repülőtéren található 16-os volt orosz hangárnál áll a repülés nagyágyúja, az L-29 Delfin típusú sugárhajtású repülőgép, melyre te is felülhetsz, esetleg ajándékba adhatod a repülést egy kedves ismerősödnek. A földi felkészítés során megtekintheted a pilótafülkét és a benne lévő műszereket. Emellett biztonságtechnikai oktatásban is részesülsz.

Az élmény során átélheted a pilótákra nehezedő terhelést, például az elképesztő gyorsulás érzetét, valamit a többszörös túlterhelést. Sőt, akár elképzeléseid és igényeid is egyeztetheted a pilótával, aki ha lehet, illetve ha te is bírod, akkor teljesíti a repüléssel kapcsolatos kéréseid.