Könnyen előfordulhat, hogy már te magad is sok jót hallottál a LED-es lámpákról, amelyeket egyre többen alkalmaznak az autójukban a gyárilag beszerelt halogén izzók helyett. Ma, amikor már a technológia ilyen szinten fejlett, senkinek sem kell beérni egy rosszabb megoldással. (X)

Kiváltképp akkor nem, ha ezen akár a saját, akár a családtagjai élete múlhat. Az autón található világítás márpedig ilyen, így ha már téged is meggyőztek mások tapasztalatai, akkor ideje a tettek mezejére lépni. Mutatjuk is, hogy ezt hogyan teheted meg!

Tudni kell jól választani!

Ha már ott tartasz, hogy vásárolni szeretnél, és ezzel a szándékkal nézegeted a Royal Tuning LED-es izzóinak kínálatát, akkor már csak egy lépésre vagy attól, hogy jól dönts.

Ugyanis nem elég pusztán azt eldönteni, hogy modern, energia- és költséghatékony izzót szeretnél venni, hanem tudni kell jól választani. A kínálat pedig egész széles!

Persze tudsz trükközni is: akár az autó szervizkönyve is segíthet, de éppen internetes portálokon is utánajárhatsz, hogy milyen izzót kell választani. Ám igazán akkor jársz a legjobban, ha a saját autódból kiszereled a gyári darabokat, és megnézed, hogy milyen izzó van benne. Ugyanis az új, immáron LED-es izzónak minél jobban kell hajaznia a régi, halogénes változatra. Mert ez fogja azt garantálni, hogy a vetítési kép megfelelő lesz! 

Így aztán figyelj oda mindenképpen arra, hogy a fényforrás helyzete és mérete szinte teljesen megegyező legyen a régi, illetve az új izzókban.

A beállításon is rengeteg múlik!

Persze hiába a profi izzóválasztás, ha arra már nem ügyelsz, hogy azt be is kell állítani ahhoz, hogy valóban a lehető legjobban kifejtse a hatását.

Sík felületre parkolva állj egy fal vagy egy garázskapu elé, és kapcsold fel a fényeket, a falon pedig jelöld, hogy hol van a vetítési kép. Eztán jön az izzócsere, majd újra jöhet a próba. Addig állítgasd, amíg a két izzó vetítési képe egyforma nem lesz. 

Ha ezt megteszed, akkor garantáltan semmi baj nem lesz az új izzókkal, sőt, sokkal jobban fogsz tudni közlekedni, hiszen a fénye erősebb és a szem számára is kedvezőbb lesz.

Ne ódzkodj változtatni a gyárin!

Amikor megvásárolsz egy autót, akkor vakon azt feltételezed, hogy minden a lehető legjobb benne: mindenből a legjobb minőséget kapod, és minden a legprofibban funkcionál.

Aztán egy idő után rájössz, hogy bizony lehetne jobb is, és ez persze nem az autó vagy a márka szegénységi bizonyítványa: az előállítása után évente több új fejlesztés is érkezik, így nyilvánvalóan csak a gyártási évnek megfelelő technológiai csúcsokat tudja egy-egy adott jármű döntögetni.

Szerencsére azonban a Royal Tuning gondoskodik arról, hogy mindenkihez eljussanak azok a lehetőségek, amilyeneket a LED-es izzók is jelentenek: jobb látási viszonyok, nagyobb láthatóság és biztonságosabb vezetési élmény.