Mielőtt izzadásgátlót választunk, legalább két szempontot érdemes lenne figyelembe venni. Először is, tudnunk kell azt, hogy a bőrünkön keresztül felszívódnak a benne található vegyületek. Másrészt a többségük pórusösszehúzó hatással is bír, ezáltal gátlódik a nyirokrendszer kiválasztó működése, azaz a méreganyagok megfelelő ürülése. (X)

Klasszikus izzadásgátlók vagy természetes dezodorok?

A hagyományos termékek kockázatosabb összetevői közé tartoznak például az alumíniumsók, holott ezek kiválthatók, ha természetes eredetű növényi kivonatokban gazdag dezodorokat választunk helyettük. Érdemes körülnézni a BIOLA Webshop kínálatában lévő dezodorok között, melyek mentesek a kockázatos összetevőktől. 

Bizonyára felmerül a kérdés, hogy mégis mit tartalmazzanak a készítmények, milyen alkotóelemek elengedhetetlenek a higiénikus, üde bőrállapot fenntartásához? Például orvosi zsálya, amelynek illóolaja antiszeptikus hatású, ebből kifolyólag a mikrosérülések esetén kiváló segítséget jelent. A teafaolaj pedig egyrészt mérsékli a verejtékezést, másrészt friss, üde illatot biztosít. Nem mellesleg antibakteriális hatású is.

Bőven akadnak olyan alternatívák, amelyek nemcsak, hogy mentesek a kockázatosabb vegyületektől, de a természet erejével, gyógynövények segítségével támogatják a higiénikus bőrállapot kialakítását, fenntartását.

Milyen dezodorok közül válogathatunk?

Például a Bio orvosi zsályás dezodor nagyszerű választás, értékes hatóanyag-tartalmánál fogva kíméletes módon ajándékoz meg az üde, kellemes bőrérzettel. Emellett környezetbarát is, mivel hajtógázmentes, ugyanakkor nagyon egyszerűen alkalmazható. További előnye, hogy minden bőrtípusra javasolt, ugyanis bőrbarát növényi komponenseket tartalmaz, például teafaolajat, citromfüvet, varázsmogyorót. Kifejezetten ideális a nyári meleg időszakban, amikor a pumpás kiszerelés révén könnyebben, higiénikusabban használható.

A permet után hozunk egy krémdezodort is, hogyha épp egy roll-on terméket keresel. A Bio bíbor kasvirág krémdeo speciálisan érzékeny bőrűeknek javasolt, valamint tökéletes választás várandósoknak. Bőrbarát növényi összetevőkkel biztosít védelmet a nem kívánt testszag ellen, ugyanakkor üde, friss bőrérzetettel ajándékoz meg. Nyugodtan használható szőrtelenítést követően is.

Tudatosság a dezodorálásban is

A klasszikus tömegtermékek helyett bőven találunk alternatívát, méghozzá olyan készítmények formájában, amelyek nem avatkoznak bele szervezetünk természetes működésébe, s anélkül biztosítanak kellemes frissességet, hogy kockázatos összetevőket tartalmaznának. 

Dönthetünk az alumíniumsóktól mentes biodezodorok mellett, akár a pumpás kiszerelésű permetet, akár a roll-on krémdeókat kedveljük bőven akad választási lehetőségünk. Biztosak lehetünk abban, hogy a Dr. Gyovai Viola által megalkotott biodezodorok az egyik legtermészetesebb megoldást jelentik a kozmetikai piacon.