Tusolás vagy kádban fürdés? Sok esetben nem tudnak dönteni a családtagok, melyiket válasszák, és ennek függvényében zuhanykabint vagy inkább fürdőkádat rakjanak-e a fürdőbe – már ha van elég hely. (X)

Egy, a Homeluxnál is kapható kádparaván azonban megoldhatja a problémát, hiszen felszerelésével egy fürdőkád is átalakítható tusolóvá. Nézzük, hogyan működik mindez!

A kádparaván szerepe

A kádparaván egy olyan modern kiegészítő, amelyet a kád oldalára kell felhelyezni, célja pedig elsősorban az, hogy megakadályozza a víz kifröccsenését a fürdés során. Nagy segítség ez akkor, ha van olyan a családban, aki rendszeresen tusol, de nincs külön zuhanykabin e célból, de akkor is, ha kisgyermeket kell fürdetnünk, aki szeret pacsálni.

A paraván egy olyan, üvegből készült fal, amely elzárja a víz útját, így sokkal kevesebb időt vesz igénybe a fürdés utáni takarítás.

Nem mellesleg dizájnos kiegészítő is: sokkal szebb, mint egy függöny, amely nehezebben is szárad, teret adva így a penészedésnek. A modern fürdőszobákban szívesen alkalmazzák a kádparavánokat, amelyeknek több fajtája is létezik. Nézzük, milyen főbb típusai vannak!

A nyitható és a tolható, valamint a fix kádparaván

A méret meghatározza, milyen fajta kádparavánban gondolkodhatunk. Ha szélesebbre van szükség, akkor dönthetünk egy olyan modell mellett, amely nyitható: amikor nem használjuk, akkor csak kis helyet foglal el, mikor nekiállunk tusolni, behajthatjuk, így nagyobb felületen védi a fürdőszoba padlózatát a víztől.

Ugyanilyen céllal ma már készülnek eltolható üvegfalú paravánok is, ilyen például a Homelux Tribeca 110 x 140 cm-es terméke, amely igazán dizájnos is a fekete profillal.

A fixen felszerelt verziók is hasznosak: ha tudjuk, hogy nap mint nap tusolni is fog valaki, akkor érdemes ezt választani.

Üvegtípus és üvegvastagság

Ezek a kádparavánok nagyon könnyen takaríthatók, de arra ügyelni kell, hogy rendszeresen töröljük át őket. A profil lehet króm vagy cink ötvözet, a felület pedig jellemzően biztonsági üvegből készül, amely nehezen törik.

Az üveg vastagsága 1,2-6 mm lehet, a fent említett webáruházban ez alapján is választhatunk terméket. Aki szégyenlősebb, az dönthet úgy is, hogy nem víztiszta üveggel kéri a kádparavánt, így elbújhat mögé tusoláskor.

A beszerelés módja

A kádparaván felhelyezését érdemes szakemberre bízni. Jellemzően 140-150 cm magas termékekről van szó, amelyek szélessége igény szerint változik. Nem kis méretűek tehát ezek a kiegészítők, így biztosabb, ha profikra bízzuk a szállítást és beüzemelést.

A Homeluxnál ez a szolgáltatás is elérhető: kérjük bátran a segítségüket. A szerelők tudni fogják, hogyan lehet rögzíteni a falhoz és a kádhoz a paravánt, mire kell figyelmet fordítani.

Ezt követően pedig nincs más dolgunk, mint elmerülni az állig érő habokban, vagy épp egy gyors zuhanyt venni – a kádparavánnak hála nem kell utána órákig a kifröccsenő víz felmosásával törődnünk.