Az IFPI üdvözli Mandelson „nulla tolerancia” megközelítését a kalózkodással szemben

2005.12.12. Jogi Fórum / ProArt

A zeneipar üdvözölte Peter Mandelson, az Európai Unió kereskedelmi biztosának közleményét, amely szerint az EU az Egyesült Államokkal együttműködve „nulla tolerancia” megközelítést tanúsít a kalózkodással és illegális másolással szemben. Mandelson az első informális EU-USA közös gazdasági miniszteri találkozóján beszélt Brüsszelben, 2005. november 30-án..

Az ipar már régen világossá tette, hogy a kalózkodással szembeni leghatékonyabb fellépést az EU és az USA együttműködése hozhatja. John Kennedy, az IFPI Elnök-vezérigazgatója szerint „Ez a nulla tolerancia megközelítés szó szerint zene a füleinknek. Az európai művészek és lemezcégek hatalmas károkat szenvedtek el a szellemi tulajdon eltulajdonítása miatt. Szorosan együtt fogunk működni az Európai Bizottsággal az eredmények érdekében.

Erőteljesen javasoljuk, hogy az EU-USA közösség Kínát és Oroszországot jelölje meg elődleges célterületként. Kína a világ legnagyobb kalózpiaca, ahol a zenei kalózkodás szintje eléri a 85%-ot, Oroszország pedig a világ legnagyobb kalózlemez-exportőrévé nőtte ki magát.”

Mitch Brainwol, az amerikai lemezkiadók szervezetének (RIAA) Elnök-vezérigazgatója hozzátette: „Igen hálásak vagyunk Guttierez miniszter úrnak és az egész amerikai kormánynak, amiért a szellemi tulajdon védelmét folyamatosan az USA külgazdasági politikájának sarokpontjának nyilvánítja, és reméljük, ez az új együttműködés világszerte, különböző országokban további reformokat ösztönözhet.

  • kapcsolódó anyagok
SZERZŐI JOG
SZERZŐI JOGVÉDŐK