A 2008. évi ECPA-díjért Magyarország jelöltjeként a Veszprémi Rendőrkapitányság “To support the implementation of programmes made to curb violation of the law in public spaces” elnevezésű projektje versenyezhet a többi tagállam jelöltjeivel.

A 2008. augusztus 5-én az IRM www.bunmegelozes.hu honlapján megjelentetett felhívásra 4 szervezet küldte el jelentkezését az IRM Büntetőpolitikai Főosztályához. A jelölésre érdemesnek talált projekt kiválasztásánál a bírálati szempontok teljesítésén túl döntő jelentőségűnek bizonyult a projekt által alkalmazott komplex megközelítés, a rendkívül széleskörű partnerség, valamint a tudásalapú tervezés és a hatásvizsgálat következetes alkalmazása.

A Veszprémi Rendőrkapitányság “To support the implementation of programmes made to curb violation of the law in public spaces” elnevezésű projektjét Gönczöl Katalin büntetőpolitikai szakállamtitkár, az EUCPN magyar nemzeti képviselője 2008. szeptember 1-jén jelölte a 2008. évi ECPA-díjra. Az ECPA díj odaítéléséről nemzetközi zsűri dönt a 2008. november 17-18-án Párizsban rendezendő Legjobb Gyakorlatok Konferenciája (Best Practice Conference) keretében, ahol a projekt képviselői lehetőséget kapnak programjuk bemtatására.

A jelölt projekt adatlapja magyar és angol nyelven is letölthető.