Nemzetközi szeminárium versenyjoggal foglalkozó európai bírók számára

2009.11.20. Jogi Fórum / GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által közösen megalapított OECD – Magyar Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központ 2009. november 20-21-én nemzetközi szemináriumot rendez versenyjoggal foglalkozó európai bírók számára.

A kétnapos program kimondottan bírák számára nyújt lehetőséget a közösségi versenyjog és a közgazdaságtan munkájukat érintő változásainak megismerésére, valamint az ezzel kapcsolatos tapasztalataik megvitatására. A szeminárium legfontosabb célja, hogy áttekintse az erőfölénnyel rendelkező vállalatok nem ár jellegű piaci lépéseit, ily módon az egy évvel korábbi hasonló szeminárium folytatásának tekinthető. A piacralépés korlátai kiemelt figyelmet kapnak a rendezvény során. A bírák nem csak előadásokat hallgathatnak, hanem lehetőségük lesz aktív beszélgetésekre, eszmecserékre, valamint részt vehetnek egy-egy ügy gyakorlati feldolgozásában is. Mindemellett a résztvevőknek lehetőségük nyílik közvetlen tapasztalatcserére is, amely megalapozza a jövőbeni szorosabb együttműködésüket.

Az előadók versenyjoggal foglalkozó gyakorlati és elméleti szakemberek, akik különböző országok különböző intézményeiből érkeztek. Az előadók sorában szerepel a magyar versenyhivatal egyik munkatársa is.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
VERSENYJOG
GVH