A firenzei Florence School of Regulation (FSR) ENTraNCE – 2011 címmel, a versenyjog bírói alkalmazásában érintett tagállami bíróknak szóló kurzust tart 2011. szeptemberi kezdéssel.

A tréning több programpontból áll, az online előképzést és firenzei oktatást-képzést is magában foglalja. A 27 nemzeti bírót pályázati úton választják ki, aminek feltétele az angol nyelv, alapvető számítógépes ismeretek ismerete, valamint a versenyjogi ügyekkel is foglalkozó nemzeti bíró státusz igazolása. A képzésen való részvétel díjmentes, a szállási és utazási költségeket is a FSR állja.

A pályázatokat 2011. május 31-ig várják a szervezők.

A Florence School or Regulation (FSR) az 1972 alapított European University Institute-hoz tartozó Robert Schuman Centre része, mely a világhírű firenzei kutatóintézet PhD fokozattal rendelkezőknek kutatásra nyitva álló része. Az FSR-nek jelenleg három kutatási részlege van, melyek az energia, közlekedés és a média és kommunikáció területeken működnek. A jelen kurzust felügyelő Média és Kommunikáció részleg 2009 szeptemberében alakult, vezetője prof. Pier Luigi Parcu.

A Média és Kommunikáció intézet elsősorban aktuális szabályozási és versenyjogi kérdésekkel foglalkozik. Európában egyedülálló módon, az intézethez tartozó támogatási tevékenységet elláthatnak vállalatok is, éves tagdíj befizetésével. A tagdíj ellenében évente számos képzésen vehetnek részt a támogató alkalmazottai, ahol a Bizottság, a tagállami szabályozók, valamint a más tagállamok vállalatainak a képviselőivel közös platformon találkozhatnak, véleményeket oszthatnak meg. Az akadémiai és üzleti vélemények keveredése mellett az oktatás helyszíne sem mellékes: a kurzus egy részét a European University Institute-on, Firenzében tartják.

Bővebb információ→