A fórum arra lesz hivatott, hogy a versenyszektorban a munkaadók, a munkavállalók és a kormány álláspontját egyeztessék.

Létrejön a versenyszféra és a kormány új állandó konzultációs fóruma, amely arra lesz hivatott, hogy a versenyszektorban a munkaadók, a munkavállalók és a kormány álláspontját egyeztessék – jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen egyeztetett három munkaadói és három munkavállalói érdekképviselet vezetőjével.

Matolcsy György hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) továbbra is működik, ez a kerete az új érdekegyeztetési rendszernek.

Szólt arról is, hogy az új érdekegyeztető fórum mellett létrehoznak egy monitoring bizottságot is, amely elemzéseket, jelentéseket készít például az új Munka törvénykönyve, az adórendszer, vagy épp a szakképzési törvény gyakorlati működéséről.

Orbán Viktor és Matolcsy György azoknak a munkaadói és munkavállalói érdekképviseleteknek a vezetőivel egyeztetett csütörtökön, akik aláírták a Munka törvénykönyvéről szóló megállapodást.