PTE AJK - Avatás 2007.


mythodea # 2007.05.25. 14:57

A Bál szervezésébe bekapcsolódott a HÖT, így a helyi technikai jellegű feladatok bonylítása is elintézettnek tekinthető. A segítségüket ezúton is köszönjük!

mythodea # 2007.05.25. 14:16

Az AVATÓBÁL 2006. június 16-án kerül megrendezésre a Hotel Pátria éttermében. Kapunyitás 18.30-tól.
Belépőjegy ára: 6.000,- Ft/fő
A belépőjegy magában foglalja a köszöntőhöz egy pohár pezsgő, valamint a svédasztalos vacsora árát. Az italfogyasztását mindenki egyénileg fizeti.
Jegyeket a Szolgin lehet vásárolni.
Mindenkit szeretettel várnak a rendezők!

mythodea # 2007.05.24. 18:22

AVATÁS: várható időpontjai:
Nappali tagozat: 2007. június 9.
Levelező tagozat: 2007. június 16.(Tanulmányi tájékoztató)

Utolsó információink szerint az időpontok változatlanok. Az avatás konkrét menete, így kezdési időpontja, a megelőző "szertartáspróba" időpontja az avatáson résztvenni szándékozó avatandó hallgatók létszámától függ, amely a pótnapot követően lesz végleges. Ezt követően a TO mindenkit értesít a részletekről.

mythodea # 2007.05.24. 18:16

Többször találkoztunk azzal a felvetéssel, hogy "saját" keretek között megszervezhetjük a bált. Azonban ennek eleget tenni az utolsó záróvizsgát követően, az Egyetemtől több száz kilóméteres távolságban enyhén szólva sem könnyű, főként, ha az ember még/már dolgozik is. A következő napokban még teszünk egy kísérletet az Egyetemen, megpróbálva megnyerni Dékán Asszonyunk támogatását, ennek sikertelensége esetén azonban már valóban csak és kizárólag rajtunk fog múlni, hogy sikerül-e még egyszer ünnepelésre szélesebb körben összejönnünk. Keressük azt a válallkozó kedvű, és - optimális esetben - Pécsett élő "sorstársu(ai)nkat", aki(k) az avatási bál szervezését szükség esetén vállalni tudja(k)! Természetesen a szervezés konkrét megkezdése előtt tartanunk kell egy "felmérést", hogy hány hallgatóra (végzett jogászra) számíthatunk, amihez szükség lenne egy nappali tagozatos segítségére is, az információk továbbításának közvetlenségét biztosítandó.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.24. 18:09

Magáról az avatásról tudtok már valamit?

mythodea # 2007.05.24. 18:01

Az Expressis verbis 2004. májusi számában még olvashattuk, hogy - elsősorban - a végzett hallgatók részére ún. avatási bál kerül megszervezésre 2004. június 19-én, amelyen a végzett hallgatók mellett a Kar hallgatói is jogosultak voltak megjelenni. Az utolsó záróvizsgát követően többször érdeklődtünk a Szolgin, majd a HÖT Kultúrális titkáránál, hogy ez évben is számíthatunk-e hasonló rendezvényre? Lojek Levente Titkár Úr üdvözölte a kezdeményezést, majd - véleményem szerint - ő is kissé csalódottan hívott fel, hogy a kezdeményezésünk végső soron elutasításra talált.
A lehetőségek keresését nem feladva még próbálkozunk, bár egy kicsit elkésettnek tűnhet a dolog. Azt azonban mégiscsak mentségünkre lehet felhozni, hogy a záróvizsgákra történő felkészülés során egy végzős hallgatónak nem éppen az ünnepelés jut először eszébe.
Az avatási bál egy - sokak számára akár utolsó - lehetőséget jelent, hogy együtt ünnepelhessük az Egyetem befejezését, továbbá megfelelő alkalom lehet a nappali és levelező tagozatokon végzett jogászok közös szórakozására, amely a záróvizsgák során már tapasztalt kapcsolatalakítás színhelyévé is válhat.