Egy éves jogászképzés?


dzsilav # 2007.09.22. 15:01

Gondolom hasonló lesz a megszerezhető ismeret a két éves jogi asszisztensi felsőfokú képzéshez.

De ez nagyon messzi áll a jogász képzéstől. Elképesztő, hogy egy lapon említik. Még a főiskolai szintű igazságügyi ügyintézői szak sem érinti olyan mélységekben a tudnivalókat, mint egy jogász szakon.
Nemhogy egy egy éves gyorstalpaló.Hehe:DDD Mulatságos...

Egyjogász # 2007.09.19. 11:38

Mindíg érdeklődéssel olvasom a Jogi Fórum Hírlevelét.
Most éppen a www.szakmenedzser.hu oldalra kalauzol, ahol "Jogász vagy jogi szakmenedzser?" címszó alatt az alábbiak olvashatóak:

"A jogi karokra - ha csökkenő túljelentkezés mellett is – idén is sokan jelentkeztek, így sokan is maradnak le a bejutásról. A fel nem vetteknek viszont nincs oka elkeseredésre, mert az 1 éves Jogi Szakmenedzser képzés elvégzésével olyan jogi és üzleti szakismeretekre tehetnek szert, amivel bátran jelentkezhetnek olyan munkakörbe, ahol a munkafolyamatok menedzseléséhez a gyakorlatban azonnal alkalmazható jogi kompetenciák szükségesek.
Ha valaki nem akar ügyvéd, bíró, ügyész lenni, akkor a jogi kompetenciák megszerzése érdekében miért töltene el 5 évet az egyetemen? A most lemaradóknak, illetve a jövőben továbbtanulóknak érdemes ezt végiggondolni, s eszerint meghozni a döntést."

Kérdésem: most akkor mi is az a jogi szakmenedzser?

Ezek szerint "ha valaki nem akar ügyvéd, bíró, ügyész lenni" akkor nem kell öt évet az egyetemen tölteni.

Ezek szerint ügyvédjelölt, jogi előadó, közigazgatásban dolgozó jogász, stb. valaki ezzel a végzettséggel is lehet?