Küzdősportok


Legislator # 2009.03.28. 10:25

Kacsa,

lol.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.03.27. 12:38

Kacsa,

"a pszichológus nem kezel beteget…sem gyúgyszerrel, sem anélkül.:)

nagyon szép gondolatmenetet vezettél itt le, de sajna zöldség."

De igen. A pszichológus kezel beteget, és gyógyszer nélkül kezelhet.

Nem zöldség, nézz utána!

Kacsa1111 # 2009.03.26. 17:08

Kedves Legislator,

CSI???:)))


Kacsa11

Legislator # 2009.03.26. 16:53

Kedves Avelina!

Úgy értettem, hogy oldalszámra kevesebbet kellett tanulnia. Hogy mennyi volt az időráfordítása, ezt konkrétan nem tudnám felidézni. Mit minden dolog az életben, ezek a dolgok is emberfüggőek. Ő azt mondta, egy mondatot nem tudna megtanulni a Ptk.-ból, engem pedig legfeljebb az anatómia:-) még esetleg érdekelt volna (anno kórboncnok/iü. orvosszakértő akartam lenni úgy tízéves koromig), de pl. az orvosi kémiától mondjuk sikítva menekülnék.


Sunshine after the rain.

Avelina # 2009.03.26. 15:05

Kedves Legislator!

Van abban amit mondasz,hogy nem kedveled a pszichiátereket.:)Azt is elhiszem, hogy a volt barátnődnek kevesebb volt egy vizsgára az anyag mint neked , de lehet hogy olyan vizsgára készült mint mondjuk a jogi egyetemen valami egy féléves kisebb horderejű tárgy.Vagy az is lehet , hogy jó eszű volt kevesebbet kellett tanulnia.Én abból indultam ki, hogy a gimis legjobb barátnőm a szegedi orvosira jár még most is hiszen az 6 éves.Akárhányszor haza jöttem karácsonykor látogatóba mindig 10-15 kilót ledobott vizsgaidőszakban.Láttam mit tanult és milyen intenzitással, milyen mennyiséget.Magamból kiindulva nekem nem menne, szóval csodálom mennyit tudnak.
Persze ettől függetlenül emberileg bárki lehet tökkelütött bármi is a szakmája:))

Üdv:Avelina


You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.

Kacsa1111 # 2009.03.26. 14:29

Kedves Impossible,

a pszichológus nem kezel beteget...sem gyúgyszerrel, sem anélkül.:)

nagyon szép gondolatmenetet vezettél itt le, de sajna zöldség.

szóval ha a pszichológusra gondoltál, akkor revidiáld az álláspontodat - mind a mostani, mind az előző hozzászólásod vonatkozásában...


Kacsa11

Impossible # 2009.03.26. 13:32

Kacsa,

pont arra gondoltam, amit írtam: PSZICHOLÓGUS. Felesleges kijavítani, ez ugyanis nem hiba, nincs mit javítani rajta. Pszichológus is tudja kezelni annak a szerencsétlennek a problémáját, akiről itt már mióta szó van (kesztyűvel fogja meg a macskáját, stb stb), ehhez nem kell mindenképpen gyógyszer, ennek az a kezelése, hogy a beteggel elviseltetik azt az állapotot, amit ő meg akar szüntetni. Pl. aki tisztaságmániás, azzal el kell viseltetni azt, hogy pl. nem mos kezet, ki kell birnia, hogy nem teszi meg azt, amire késztetést érez. Ha ezt kibírja, akkor egy idő után késztetés elmúlik. Pszichoterápia valószínűleg elegendő lesz az esetében, ahhoz pedig nem kell gyógyszer. Ha nem kell gyógyszer, akkor pedig nem kell pszichiáter, elég a pszichológus. Pszichológus ugyanis alkalmazhat pszichoterápiát, csak gyóygszert nem írhat fel, mert nem orvos.

Ezt megelőzően is említettem már pszichológust, akkor is kifejezetten pszichológusra gondoltam, nem pszichiáterre, szóval emiatt sem kell kijavítani, jó az pontosan úgy, ahogyan én írtam.

Figyelek arra, amit írsz.

Én Zoli vagyok. És Te? :D

Legislator # 2009.03.26. 13:20

Amit írtál, az bizonyára igaz, ezt valóban nem ösmertem ilyen pontosan, de majd megkérdezzük. Volt orvostanhallgató barátnőm, és kevesebb anyagmennyiség volt vizsgára a követelmény (első évfolyamon), mint pl. nekem. (Természetesen jogi egyetemeken is alapkövetelmény a megértés, vagy legalábbis annak kellene mindenütt lennie, bár nem ismerem a mindenüttöt). Nem szólva arról hogy egyebekben három rokonom is orvos. (Közülük az egyik neves mellrákspecialista és szerológus). Egyszerűen csak arra céloztam, hogy én aki pszichiáterrel eddig összefutottam az életben (3 fő) mind elmebetegnek tűnt, és azok a pszichológusok, akikkel merőben barátilag találkoztam (3 fő) mind épeszűnek tűnt. (Bár ezt nem akartam így leírni, de ezt érzem, ami lehet egyszerű tévedés is). A két professzió messze nem ugyanaz, ezt mindenki tudja, aki legalább távolról látott mondjuk kriminalisztikát. (Amiről mindannyian tudjuk, hogy egészen más, mint a kriminológia). Persze, lehet, hogy csak az én reprezentatív mintám rossz, és mindennek a fordítottja igaz. (Vagy ezektől különböző variációk, kombinációk, permutációk érvényesülnek). Egyébként valaki, aki orvosakadémikusokkal van jóban, éppen panaszkodott, hogy az orvostanhallgatók nem tanulnak. Úgyhogy erről ennyit.


Sunshine after the rain.

Avelina # 2009.03.25. 20:29

Kedves Legislator!

"Azért a pszichológia szakos bölcsészek szigorlatoznak anatómiából, szóval csak óvatosan. "

Nem tudom ezt mire írtad, mert az az anatómia amit ők tanulnak az funkcionális anatómia kifejezetten pszichológus hallgatók számára.Ez nem összetévesztendő az orvosi egyetem első évében oktatott anatómiával és ez csak egy különbség a két szak között..Mondod, hogy orvosi egyetem ide vagy oda hát..most biztosan sokan nem értenek majd velem egyet de az orvosi egyetem nem az a kategória amire váltok, hogy ha unom a tanárképzőt vagy a bölcsész szakomat.Nevetséges is lenne egy orvostól de ott nincs levelező tagozat és ezt nem lehet gyes/gyed alatt elvégezni, plusz ide kevés a szerencse.Persze nem a pszichológus hallgatókat akartam ezzel megbántani de ez nem összehasonlítható.Szóval az orvosi egyetemhez több kell mint iron butt meg szorgalom.:)

Üdv:Avelina


You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.

Legislator # 2009.03.25. 19:33

Azért a pszichológia szakos bölcsészek szigorlatoznak anatómiából, szóval csak óvatosan. A pszichiáterekről pedig nem nyilvánítok véleményt, orvosegyetem ide vagy oda.

Imp!

A vazze annyira szép szó, mint az a ripacs, aki elterjesztette a használatát. Vagy mondjuk ki, amit gondolunk, még ha blaszfemizmus is, vagy ne is mondjunk ilyesmit egyáltalán.


Sunshine after the rain.

Avelina # 2009.03.25. 16:24

A szomszédomnak pszichiáterre van szüksége aki orvosi egyetemet végzett nem pszichológusra aki bölcsész.Valaki olyanra aki gyógyszert ír fel neki a kényszerbetegségére meg arra, hogy ne tartson macskát ha csak bottal mer hozzá nyúlni.Mindegy ez amúgy sem oldja a problémámat :(


You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.

Kacsa1111 # 2009.03.25. 16:08

Kedves Impossible,

te a pszichiáterre gondolsz, nem a pszichológusra...
ez már nem az első alkalom, hogy kijavítalak ez ügyben.
ha te nem olvasod el, amit írok, én miért figyeljek arra, amit te írsz?;)))

a gejza szép név...:)


Kacsa11

Impossible # 2009.03.25. 14:03

Vivien,

na majd a Tanárúr kezeli. :D Tényleg jó lenne elküldeni pszichológushoz, ebből ki lehet gyógyulni viszonylag könnyedén és gyorsan.

Kacsa,

akkor ezentúl szólíthatlak mondjuk Gézának? Csak mert olyan Gézás vagy, és nem akarod észrevenni, hogy kérdeztem a neved. :D (Mondhatnád, hogy nem mondod meg, de legalább vennéd észre, hogy kérdeztem.)

Leg,

a vazze egy szép szó, a bazdmeg nem szép. :D

Avelina # 2009.03.25. 13:44

Kedves Wasp!

Próbáltam eddig normálisan kezelni a dolgot amíg lehetett .Mivel nem komplett az illető így nem ér sokat sem a szép sem a csúnya szó..:(
Csak hogy érzékeltessem mennyire nem komplett.Minden alkalommal nejlonnal/gumi­kesztyűvel fogja meg a saját macskáját vagy a felmosórúddal taszigálja finoman a lakásba mert nem meri megfogni.Papír­zsebkendővel fogja meg a korlátot gyújtja fel a villanyt a lépcsőházban.A múl­tkor meg amikor kinyitottam a saját ajtóm és elhagyni készültem a lakást ő kinn ácsorgott, hogy beimádkozza a macskát a lakásba,( mert megfogni nem meri)miközben a húzat bevágta az ajtaját és az én hibám volt mert kimentem a saját ajtómon és nála nem volt kulcs ergo kint rekedt.Persze nem fizettem ki a zárat amit követelt rajtam tudtam, hogy nonsense amit kér, mond beszél vagy csinál.
Üdv:Avelina


You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.

_Wasp_ # 2009.03.25. 13:31

én első közelítésben minden macskaszar és pisi után a kedves szomszéd kezébe nyomnám a lábtörlőt, hogy szíveskedjék kitisztítani.
Másodsorban felrúgnám a macskát.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Avelina # 2009.03.25. 13:24

Kedves Kacsa!

Bevallom én sem úgy terveztem, hogy kötök egy pulcsit majd aznap este, ha egyszer lesz:)))

Kedves Mindenki!

Tudom nem ide tartozik de már annyi témát kiveséztetek, hogy remélem nem baj ha itt kérek tanácsot.
Sajnos a magyar jog területén nem vagyok járatos ezért kérném a segítségeteket.
Társasházi lakásban élek bérlőként a problémám az, hogy a szemközti szomszédom macskája alomnak nézi a lábtörlőmet.Az említett szomszéd naponta több órára kiengedi a macskát a lépcsőházba azzal a jelmondattal,hogy „legyél jó“.Többször is szóvá tettem neki, hogy a lépcsőház nem játszótér a háziállatának ahol kedvére használja a szomszédok lábtörlőjét.Erre az volt a válasza:„majd beszélek vele“mármint a macskával…Kicsit unom már, hogy 3-4 naponta a macska piszkát takarítsam el.Ma reggel azt ajánlotta fel, a "kedves" hölgy miközben takarítottam, hogy ad nekem egy dobozt az ajtó elé hogy abba feküdjön és azt használja alomnak és akkor nem a lábtörlőmet fogja..komolyan próbára teszi a türelmem és már nem érdekel mi súrolja a jólneveltség meg kulturált viselkedés határát...fogom a lábtörlőm és rákenem az ajtajára...:))
Félreértés ne essék szeretem az állatokat de ennyi erővel mind kiengedhetnénk őket a lépcsőházba le-fel rohangálni..

Kérdésem:mit tehetek macska ügyben?
ezt a választ kaptam rá Tordesillas-tól:
http://www.jogiforum.hu/forum/32/2483
Köszönettel:

Avelina


You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.

Kacsa1111 # 2009.03.25. 12:04

Kedves Avelina,

azért a lánybúcsú sem matyói hímzés...:)))


Kacsa11

Avelina # 2009.03.25. 11:11

Kedves Kacsa!

Minden világos, nincs több kérdésem:)))

Kedves Ildikóka82!

Nyugodtan szólíts a polgári nevemen ha az jobban tetszik.Igazad van,valóban jobb nem részletezni mit csinálnak ezek egybeverődve:))

Üdv:Avelina


You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.

Ildikóka82 # 2009.03.25. 09:59

Vivien -remélem nem baj, hogy így szólítalak, nagyon szép neved van, inkább használjuk ezt :)- szerintem jobb ha nem tudjuk mi folyik egy ilyen "kanbulin", a békesség kedvéért jobb :)


Iwikó

Kacsa1111 # 2009.03.25. 09:52

Kedves Avelina,

ruhában?
hát persze:) eleinte...:)))


Kacsa11

Avelina # 2009.03.25. 08:52

"Még bármelyik dekoratív hölgy lehet rajta meghívott előadó!"
Ilyenkor egy nő reméli , hogy az "előadó" hölgy ruhában adja elő a tehetségét vagy milyét:))


You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.

Avelina # 2009.03.25. 08:50

Kedves Kacsa!

Ettől tartottam én is:)))
Ha egyszer menyasszony leszek azt teszem amit minden nő ilyen helyzetben..csapok egy csajbulit,persze nem tudhatom az én kreatív barátnőim mivel állnak elő:))


You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.

Sz.Márton # 2009.03.25. 08:44

Még bármelyik dekoratív hölgy lehet rajta meghívott előadó!

Kacsa1111 # 2009.03.25. 08:26

Kedves Avelina,

ez az, amit sosem fox megtudni!:)))


Kacsa11

Avelina # 2009.03.25. 07:04

Ok szóval akkor mi történik egy átlag legénybúcsún?:))


You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.