álláshirdetés - van - e határ?


Ildikóka82 # 2009.06.27. 11:30

*elkezdted


Iwikó

Ildikóka82 # 2009.06.27. 11:29

OFF,

KAcsa már el kezdted a bemelegítést? ;)


Iwikó

Kacsa1111 # 2009.06.27. 11:18

Kedves Legislator,

én Nicole1 hozzáállásában nem látok semmi kivetnivalót...ha megvan a lehetősége csinálja...

a baj inkább az, hogy - mint az a hozzászólásaiból is kitűnik - tök fogalmatlan...
hogy valaki közel végzősként nem ismeri az ügyvédi tv-t, hát istenkém: van ez így. de hogy egy 20-on éves ember ennyire keverjen fogalmakat - akár jogász, akár nem - hát az hard core...

Kedves Impossible,

abban igazad van, hogy az oktatás hibája, hogy olyan hallgatók diplomázhatnak, akik pl. nem tudják mit kell tenniük azért, ha ügyvédek akarnak lenni...sem az iroda alapítás menetét, sem az ügyfél akvirálás/ügyfél kapcsolat mikéntjét, semmit nem tanítanak...
semmi olyat, ami a szakmához elengedhetetlen!

DE!
a butákon az oktatás nem segíthet...ebben Avelinának tökéletesen igaza van...


Kacsa11

Avelina-Vivien # 2009.06.27. 11:08

Hozzá teszem, külföldön is hasonlóan reagálnának erre..sőt..


"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Avelina-Vivien # 2009.06.27. 11:06

Mint mindig..megint fordítva ülsz a lovon..Imp
Az oktatásnak semmi köze ahhoz, hogy negyedévesen valaki ilyen szinten tájékozatlan legyen.
Az meg nem érv, hogy azért nem értem mi az itthoni helyzet mert külföldön végeztem a sulit.Itt majdnem mindenki itthon végezte a sulit és hasonló véleményen vannak mint én..nekik mint mondasz?Ők sem értik mi a "tényállás"?


"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Impossible # 2009.06.27. 10:44

Hát Viff, tök másképp látjuk a helyzetet. Szerintem ez abból fakad, hogy Te külföldön nyomtad, én meg itthon (ráadásul itthon kb. 2x annyi ideig, mint Te odakint :D ). Hogy igazán érzékeld, mi a tényállás :D ahhoz itt kell végigcsinálni, más a tapasztalat, ha a saját bőrödön érzed, mintha csak megnézheted.

Avelina-Vivien # 2009.06.27. 10:39

Tény:rossza helyzet itthon és máshol is
Tény:rossz az ügyvédjelöltek helyzete és keveset keresnek

"Azon pedig ne csodálkozzunk, hogy a végzős hallgatók nagy része tájékozatlan, vagy hiányosságai vannak, elsősorban ne az áldozatot tegyük felelőssé a szerény minőségű oktatás hibáiért, amelynek eredményét természetesen (?) a hallgató kényszerül viselni."by Imp

Tény:az oktatás szinte csak elméletben folyik de itt olyan alapvető hiányosságokról van szó aminek semmi köze az oktatáshoz vagy a rendszerhez.Miközben többször elmondta, hogy ő végig tanulta keményen az egyetemet.Sok minden lehet rossz az oktatásban de azért ne a tanárokat hibáztassuk, ha valaki( elvileg már kellett) társasági jog után semmit nem tud,sőt az ügyvédekről szóló tv sem ismeri.

Még valami:a végzős hallgatók nagy része nem tájékozatlan , azért ne vegyünk mindenkit egy kalap alá.


"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Impossible # 2009.06.27. 10:25

Hát, a szükség azért nagy úr, ráadásul egyre nagyobb a szükség, nekem úgy tűnik (úgy általánosságban egyre nagyobb). Az pedig, hogy a barátja/apukája/anyósának unokahúga/szomszéd macska féltestvérének gazdája fogja-e fizetni, szerintem teljesen mindegy, bárki segíthet neki. A szülők a jobb módú családokban kifizetnek a gyereknek ezt-azt, amit ő önerőből nem tudna megvenni, pl. kocsi, lakás, ennyi erővel vehetnek irodát is, nem látok ebben különösebb kivetnivalót, főleg a mai helyzetben, amikor normális úton lehetetlenség elhelyezkedni. Azon pedig ne csodálkozzunk, hogy a végzős hallgatók nagy része tájékozatlan, vagy hiányosságai vannak, elsősorban ne az áldozatot tegyük felelőssé a szerény minőségű oktatás hibáiért, amelynek eredményét természetesen (?) a hallgató kényszerül viselni. Szóval normális körülmények között Nicole hozzászólásai meglepőek lennének, így viszont kb. pont megfelelnek a mai helyzetképnek, és nemigazán van min csodálkozni (annak ellenére mondom, hogy én is meghökkentem első ránézésre).

Legislator # 2009.06.27. 08:47

Szerintem maga a gondolkodásmód a felháborító ebben az egészben.


Sunshine after the rain.

Avelina-Vivien # 2009.06.27. 07:50

"...felháborít, hogy senkinek nem tűnt fel az az aprócska tény, hogy nem ő, hanem a barátja fogja finanszírozni a ténykedését…"by Kacsa

Szia Kacsa,

Nekem feltűnt , hogy nyilván nem ő fizetné bár én apura gondoltam először. Folyamatosan azt hangsúlyozta , hogy "fizetném" "én állnám" aztán annyi minden más elhangzott, hogy nem is érdekelt már.

Vivi


"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

angelical # 2009.06.26. 21:47

Bocsánat, csak már majd kifolyik a szemem és ilyenkor hajlamos vagyok helyesírási hibát ejteni:D "abszolút, úgyhogy"

angelical # 2009.06.26. 21:45

Nicole,

Épp csak erre jártam és olvastam az eszmefuttatásodat. Be kell valljam először nem is értettem... Abszolut ne vedd sértésnek, de tulajdonképpen miért kötöd ennyire az ebet a karóhoz? Végül is (gondolom) az volt a célod ezzel a fórumbejegyzéssel, hogy tanácsot kérj, tájékozódj.
Végig is olvasod a hozzád intézett értelmes tanácsokat? Mert nekem úgy tűnik, hogy szinte minden hozzászólást sértőnek találsz és ésszerű érvelés nélkül ugyanazt ismételgeted s nem nagyon izgat ki mit ír, ez kicsit gyerekes...legalábbis nekem így jön le, bocs, ha nincs igazam!

Sajnos nem olvastam végig a hozzászólásaitok nagy részét, ugyhogy ha valaki már leírta hasonló véleményét sorry!:)

Kacsa1111 # 2009.06.26. 21:25

Kedves Eweol,

bármelyikre járhat...


Kacsa11

Eweol # 2009.06.26. 21:13

Azért én még mindig kíváncsi lennék arra, hogy melyik karra jár, anélkül hogy az inkognitóját ezzel felfedné.

Kacsa1111 # 2009.06.26. 20:16

végig olvastam Nicole1 agymenését, és felháborít, hogy senkinek nem tűnt fel az az aprócska tény, hogy nem ő, hanem a barátja fogja finanszírozni a ténykedését...
egyebet előljáróban nem is kívánok mondani, úgy érzem ez önmagáért beszél...:)

Kedves Nicole1,

ha valaki, akkor én biztosan nem irigységből írom le a következőket:
ne haragudj, de - gondolom közel végzős hallgató vagy - ilyen szintű fogalmatlansággal egy csaknem jogásznál, én még nem találkoztam...

terved az ügyvéd-ingatlan-ügyfélkör "szentháromságban" mozog...bár nem látom, hogy hol van a problémád...és azt sem, hogy ezek miként kapcsolodnak zavaros elmédben...szerencsére:)

DE!
ha az ügyfélkör tényleg a tiéd, és te tartod velük a kapcsolatot, te kommunikálsz velük, és az ügyvéd csak "pecsétel", akkor nem értem miért félsz attól, hogy "lenyúlja" az ügyfeleidet.

az ügyvédi iroda (mint jogalany) bérelheti tőled az irodát (mint ingatlant).

az ügyvédi iroda nem cég (pedig a labancoknál pl. GmbH-ként szokás működni) ezért nem lehetsz te a "tag" az ügyvéd meg az "ügyvezető".
(ha van némi társasági jogi affinitásod - amit őszintén kétlek - akkor érted a párhuzamot)

a terved egyébként működhet, de az ügyfeleidnek osztogass valamiféle védő-amulettet...


Kacsa11

Impossible # 2009.06.26. 18:57

http://www.fn.hu/…tultermeles/

Ezt Kacsa is elolvashatná. :)

Impossible # 2009.06.26. 17:11

*megéri

Impossible # 2009.06.26. 17:10

egyjogász,

vannak ilyenek. De szerintem aki nem húzta le ténylegesen azokat a gyakorlati éveket, nem fog érteni ahhoz, amit csinálnia kellene, sőt odáig sem juthat el, hogy rájöhessen, mit kellene csinálnia (pl. a gyakorlati évek alatt megtetszhet az embernek egy-egy terület, amivel aztán később foglalkozhat). Szóval szerintem csinálják csak, nem kellenek szigorúbb szabályok vagy mégtöbb szabály, hosszú távon ígyis úgyis megéru becsülettel dolgozni.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.06.26. 15:58

beleszólhatok, mit hogy vállalunk el és nem csak ..., hanem ÉRDEMI munkát végezhetek mélg inkább.

Minden megbízás érdemi........ kár, hogy csörög a mércéd!

Egyjogász # 2009.06.26. 15:57

"Lehet ám, hogy nem fogsz olyan ügyvédet találni, aki … farag belőled 3 év alatt!"

Faragni? Minek? Városi legendákban én hallottam olyan jelöltről is, akinek az ügyvéd úgy igazolta le 3 évét, hogy a jelölt az sem tudta, melyik utcában van az az iroda, ahol a 3 éves gyakorlatát megszerezte....
De ez biztos csak rosszindulatú pletyka...fújj...

Egyjogász # 2009.06.26. 15:53

Végre egy üdítő topic, ami nem arról szól, hogy a vastag ügyvédek hogyan veszik meg kilóra és csicskáztatják a jelölteket, hanem arról, hogy egy vastag jelölt akar megvenni kilóra egy ügyvédet.

Ha 15-20 éve állsz elő egy ilyen ötlettel, szerintem minden magára valamit is adó ügyvéd úgy küld el a sunyiba, hogy csak úgy nyekkensz, de manapság biztos vagyok benne, hogy találsz neked megfelelő "pénzért mindent" ügyvédet.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.06.26. 15:52

mire odajutok, hogy akkor enyém a terep félig, és jogosan…

Lehet ám, hogy nem fogsz olyan ügyvédet találni, aki .... farag belőled 3 év alatt! Egy kősziklát nehéz megformálni, hát még munkára kényszeríteni.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.06.26. 15:46

klassz dolog amire gondoltam és működik”…

Egyáltalán nem klassz. RB22 sem tanulta meg a tanulnivalókat. Pár soros mondanivalóját sem tudja normálisan leírni, egy ügyvéd nem egnedheti meg magának, hogy hok, vok formában, se pont, se vessző, írjon. Ott is az lehet a helyzet, hogy a munkaadónak nem dumálunk vissza, nem küldjük el sorban állni sem a bíróságra, sem az adóhivatalba, sem a földhivatalba. Megfelelő hőmérséklet esetén napi 1 tárgyalás, ha nem túl bonyolult és hosszú, ott is csak mint hallgatóság vegyen részt.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.06.26. 15:40

:) Nicole úgy gondolja, hogy az ügyvéd ügyfélköre az az övé, mert az ő irodájába jönnek, és ha kirúgja az ügyvédet, és az elviszi a saját ügyfélkörét, ez ellen hogy biztosítsa be magát.

bajussz # 2009.06.26. 15:11

akkor nem a te ügyfeleidet viszik el, hanem te viheted el az ügyvédét!

vagy nem szereted, ha "parancsolgatnak" neked?