álláshirdetés - van - e határ?


Impossible # 2009.06.29. 12:02

1.

Én nem erről írtam.

2.

Erről írtam. Örülök, hogy már egyetértünk.

3.

Én nem erről írtam.

Avelina-Vivien # 2009.06.27. 18:23

Imp:

Az a baj, hogy több dolgot keversz több helyen.

1.Abban már egyetértettünk , hogy sok helyen sok jogászt képeznek ezt már kiveséztük.Azért az ember nagyjából fel tudja mérni 20-on akárhány évesen mi az amiben jó ,mi az amiben nem.Amihez nem értek vagy sokat kellene még tanulnom hozzá abban nem találom ki azt, hogy önállósodom és valaki más árnyékában majd főnökösködöm.

2. Átlagon felüli intelligencia nem kell valóban, csak átlagos...

3.Remélem a toleranciád majd akkor is meglesz amikor a közvetlen munkatársad szerény képességekkel rendelkezik és még az "egyszerű jogászi munkákat" sem fogja tudni elvégezni hiba nélkül.


"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Impossible # 2009.06.27. 17:56

Viffencske :)

Elmagyarázom, jó? :)
Na figy:

1.

"Nem azért mert fele buta(van közöttük az is) de nem azért munkanélküli sok jogász mert buta, hanem azért mert az egyetemek ontják ki magukból a friss diplomásokat miközben kevés a munkahely."

Igen, eddig oké. Vigyük tovább a gondolatot: Miért ontják? Válasz: mert gyakorlatilag válogatás nélkül felveszik az embereket, köztük rengeteg "butát" is. Ennek következtében rengetegen végeznek, ez pedig oda vezet, hogy a túlkínálat miatt nagy lesz a munkanélküli jogászok száma.

2.

Sok olyan jogászi munka van, amelynek megfelelő végzéséhez nem szükséges átlagon felüli intelligencia vagy különösebb képesség.

3.

A "szerény képességű" megnevezés használhatóságának viszonylagossága okán lehetséges szerény képességű emberek foglalkoztatásán keresztül megfelelő munka végzése, azaz az ilyen emberek munkavégzése nem szükségképpen okoz súlyos hibát.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.06.27. 17:50

Ismét nem értetted meg, amiről beszéltem.

:))Szerintem nagyon is értette!

Legislator # 2009.06.27. 17:19

"Leg,

ok, én nem sürgetlek, csak épp megkívántam egy Pina Coladát, aztán eszembe jutottál. :D Vagy fordítva? Már nem tudom. :D"

Impi, te nagyon lol csákó vagy:-DDD. Bocs, de a jövő hét nagyon zűrös, ez a csütörtök sem 100% még, de júliusban ígérem, összefutunk:-D.


Sunshine after the rain.

Avelina-Vivien # 2009.06.27. 17:15

Imp,

Te miért gondolkodsz ennyire kifordítva , mondd?
1)"Ha csak okos emberek lehetnének jogászok, most nem lennének tömegével munkanélküli frissdiplomások, "

Nem azért mert fele buta(van közöttük az is) de nem azért munkanélküli sok jogász mert buta, hanem azért mert az egyetemek ontják ki magukból a friss diplomásokat miközben kevés a munkahely.

2)"Tehát amikor azt mondom, hogy a hülyék előtt is nyissuk meg az utat, tulajdonképpen csupán életszerűen gondolkozom."
Dolgoztál már olyan helyen , ahol 5 emberből kettő dolgozik rendesen az eszét használva, a másik három meg hozzá nem értő idióta és mivel sorra elbarmolnak mindent az ő dolgaikat neked dobják vissza??

3)"Zárójelben jegyezzük meg azt is, hogy eléggé viszonylagos, kire mondjuk ill. mondhatjuk, hogy szerény képességű, rengeteg szerény képességű ember végez kitűnő munkát."
Szerintem túlságosan szentimentális nézeteid vannak e téren.Vannak pályák ahol a gyakori súlyos hibákat nem lehet tolerálni a szerény képesség miatt.


"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Impossible # 2009.06.27. 17:04

Vivi,

arról próbáltam írni, hogy nemcsak okos emberek léteznek. Ha csak okos emberek lehetnének jogászok, most nem lennének tömegével munkanélküli frissdiplomások, sőt még hiány is lenne, és nem a túlképzésen sajnálkoznának, hanem azon, hogy nincsen elég. Tehát amikor azt mondom, hogy a hülyék előtt is nyissuk meg az utat, tulajdonképpen csupán életszerűen gondolkozom. Zárójelben jegyezzük meg azt is, hogy eléggé viszonylagos, kire mondjuk ill. mondhatjuk, hogy szerény képességű, rengeteg szerény képességű ember végez kitűnő munkát. Ismét nem értetted meg, amiről beszéltem.

Leg,

ok, én nem sürgetlek, csak épp megkívántam egy Pina Coladát, aztán eszembe jutottál. :D Vagy fordítva? Már nem tudom. :D

Kacsa1111 # 2009.06.27. 14:59

OFF
Kedves Ildikóka82,

készen állok:)
ON


Kacsa11

Legislator # 2009.06.27. 14:34

Imp írta: Egyébként ha már szóbahoztam, megelégszem egy üveg piával is, komolyan, mondjuk egy Pina Colada nem lenne rossz, az csak 2 ezer, ami sokkal barátibb egy kiadós zabálásnál. :D

Meglátjuk, minden az adóvisszatérítésen múlik:-D.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.06.27. 14:33

Imp,

Majd júliusban lolz.


Sunshine after the rain.

bajussz # 2009.06.27. 14:32

na akkor soroljam, hogy mit ne csináljanak az én pénzemből ?:(

Eweol # 2009.06.27. 14:30

Szerintem nyugodtan tanuljon mindenki olyasmit, amit szeretne, a szerényebb képességűeknek is meg kell adni a lehetőséget. Szerény képességű alatt nem alkalmatlant értek.

Rendben van, csak ne az állam /az adófizetők/ pénzén tanuljon mindenki azt, amit szeret, ráadásul kepésségeitől függetlenül.

Avelina-Vivien # 2009.06.27. 14:29

akkor visszavonom, ez tényleg sértő.


"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

bajussz # 2009.06.27. 14:16

egy orvost ne hasonlíts egy ügyvédhez te lány!

Avelina-Vivien # 2009.06.27. 14:13

"Szerintem Nicole nem buta (illetve pontosabban: ennyiből nem derül ki, hogy buta-e vagy hogy mennyire az, ha egyáltalán az), arról van szó, hogy nincs képben, én meg azt kérdezem, hogy mégis mitől lenne képben, elvárható-e, hogy képben legyen." by Imp

Ha szerinted nem nagy probléma hogy valaki alapvető dolgokkal nincs tisztában akkor, a fenti sorokra képzeld azt, hogy nem jogász hanem orvosról van szó.
Mennél olyan orvoshoz aki nem buta, csak éppen nincs képben?


"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Avelina-Vivien # 2009.06.27. 14:08

Immaculata: teljesen egyetértek veled.

Imp: ide is írom hátha nem láttad.Amikor kifogysz a valós érvekből akkor a nyelvtannal próbálkozol.a nyelvtan hasznos és szükséges de elmenni a végletekig píszlicsáré részletekig nevetséges.
egy szónak száz a vége, egy buta embernek hiába van pénze..amit nem ő keresett meg..
Egy buta jogász akit apu vagy bf rakott a helyére igen nagy kárt okozhat az ügyfeleinek, és az irodának is.


"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.06.27. 13:57

Semmi baj a buta jogászokkal

Ez nagyon meggondolatlan írás volt.

Ha valaki ügyvéd akar lenni és mások érdekeit képviseli, az nem lehet sem buta, sem tájékozatlan, sem logikátlan. Egy ember követhet el hibákat a saját kárán, de másokén soha!!

Impossible # 2009.06.27. 13:45

Egyébként ha már szóbahoztam, megelégszem egy üveg piával is, komolyan, mondjuk egy Pina Colada nem lenne rossz, az csak 2 ezer, ami sokkal barátibb egy kiadós zabálásnál. :D

Impossible # 2009.06.27. 13:43

Például arra, hogy mikor megyünk kajálni? lolz

Legislator # 2009.06.27. 13:36

(Kedves) Imp,

Természetesen az értelmezésben jelen van/jelen lehet az értelmezést végző személy is. Ugyanakkor érdemes egyes jelenségek tágabb kontextusaira, szélesebb horizonton szemlélt valójára is felhívni a figyelmet.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.06.27. 12:21

Viff, állásinterjún remélhetőleg nem kell arról vitatkozni, ki a hülye, úgyhogy nem fogom előadni, elég, ha tudom magamban. :D
Szerintem nyugodtan tanuljon mindenki olyasmit, amit szeretne, a szerényebb képességűeknek is meg kell adni a lehetőséget. Szerény képességű alatt nem alkalmatlant értek.

Impossible # 2009.06.27. 12:16

Leg,

tudom, hogy nem nekem címezted, de mivel mindenki láthatja, én is elolvastam, és ha már elolvastam, meg is mondom, hogy Nicole-ról nem mondható alappal, hogy azt gondolja, hogy pénzért mindent meg lehet venni, ilyet ő nem mondott. Lehet, hogy az olvasóban ilyen érzetet vált ki, amit Nicole ír, de itt szerintem óvatosnak kell lenni. A szillogizmus szerint a szöveg jelentése a textus :D és az értelmező kölcsönhatásában születik meg. Szerintem ezért nem szabad megfeledkezni az értelmezést végző személy meghatározó jelenlétéről, és így az értelmezés eredményét nem lehet egyedül az értelmezett szöveg írója számlájára írni. :)

Avelina-Vivien # 2009.06.27. 12:04

"Semmi baj a buta jogászokkal, eltérőek a képességeink, ez rendben van, akár szerényebb képességű az ember, akár nem"

azért ezt egy állásinterjún ne add elő...


"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Legislator # 2009.06.27. 12:01

Kedves Kacsa,

Én az álláspontomat továbbra is fenntartom. Ha a fogalmatlan itt azt jelenti, hogy valakinek valamiről nincs fogalma, akkor egyetértünk. Azonban én vonakodnék néhány hozzászólásból messzemenő következtetéseket levonni. Hogy egyesek azt gondolják, hogy pénzért mindent/mindenkit meg lehet venni, ezt tartom a probléma velejének. (Tény, hogy sok mindent igen, akár irodának való épületet, stróman ügyvédet is, csak kérdés, hogy aki alá mindent odatolnak, nem érzi-e úgy, hogy az ő, vagy az őt segítők pénze ahhoz is elég, hogy a bölcsek kövét, vagy akár az ügyfélkört is rögtön a zsebében tudhassa. Itt van az eb elhantolva. Nem gondolom, hogy ezt kellene a jövő útjának tartanunk.) Más kérdés, hogy ígérni könnyebb, mint ténylegesen ki is fizetni pár tízmilliót egy olyasféle dologért, amely csak évek múlva kecsegtet némi haszonnal, szerencsés konstellációban.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.06.27. 11:39

Kacsa, akkor most szinte teljesen egyetértünk, micsoda öröm. :D Ez ritkán történik meg. :D

Amivel viszont nem értek egyet:

Szerintem Nicole nem buta (illetve pontosabban: ennyiből nem derül ki, hogy buta-e vagy hogy mennyire az, ha egyáltalán az), arról van szó, hogy nincs képben, én meg azt kérdezem, hogy mégis mitől lenne képben, elvárható-e, hogy képben legyen. Szerintem nem várható el, mert az egyetemen szinte semmire sem tanítanak meg; ha átmész a vizsgán, az önszorgalomból van (ha benyalod a könyvet, átmész, érteni annyira nem kell, csak visszamondani). Ez a tudás, amivel kilépünk az életbe, leginkább nem tanított, hanem csak tanult, ehhez nem kellene egyetem, elegendő lenne odalökni a könyveket, amiből itthon felkészülök, az órák túlnyomó része CSAK időpocsékolásra jó. Nicole esete szerintem a kitűnő állatorvosi ló. Egyébként még hozzáteszem, hogy egy "buta" ember is lehet tájékozott, az nem jobb, mint egy eszes tájékozatlan. Semmi baj a buta jogászokkal, eltérőek a képességeink, ez rendben van, akár szerényebb képességű az ember, akár nem, hadd tanulja, amit szeret, nem ez a probléma szerintem, hanem az, hogy sorozatgyártott termékként kezelnek, és boldoguljunk, ahogyan tudunk, az egész rajtunk múlik, az egyetem pedig mossa kezeit.