helyek&programok


Legislator # 2009.04.25. 09:50

A Tokaji 6 puttonyos aszúnál is van feljebb, ez pedig az aszúesszencia. Kábé öt éve még olyanok voltak a viszonyok, hogy lehetett kapni ezt úgy 10.000 környékén. Egy afféle jogász konferenciára egyedül mentem ösmerősök nélkül, jött velem a bor is, hátha pár jobbérzésű kollegával elkölthetjük. A nem annyira jóérzésű szobatárs kollegák jól magamra hagytak, én bosszúból egymagam megittam a félliternyi nemes italt, plusz kiittam a minibárt, de még így sem ártott meg a dolog.

Imp írta: "Sosem voltam másnapos."

És "aznapos"?


Sunshine after the rain.

Ildikóka82 # 2009.04.25. 09:47

Hát én most kicsit másnapos vagyok (úgyhogy a mai buli elmarad, a vidámpark is kimarad, inkább az állatkertbe megyünk).
A legjobbak: a spontán házibulik. :)) Később elindultunk a ZP-be, hogy a Belgáékat megnézzük, de lemaradtunk róluk :(
Szerintem a Szimpla Kert is jó, egy időben sokat jártunk oda.


Iwikó

Impossible # 2009.04.24. 15:35

Sosem voltam másnapos.

Volt, aki pedig azt mondta, hogy a víz a legerősebb ital. A víz fákat dönt ki, épületeket sodor el, hajókat zúz szét...
és akinek az alkoholtól megy el az esze, annak visszajön, de akinek a víztől, azé nem jön vissza.

Nils # 2009.04.24. 15:06

Az öreg borisszák azt mondják, a jó bortól nem fájdul meg a fej. De én is azt mondom, van az a mennyiség, ami után az ember már bánja az előző napot, úgyhogy nem árt az óvatosság. :)

Rexor # 2009.04.24. 14:58

Ez a késői szüretelésű bor jól hangzik. Az amennyi jólesik egy viszonylag relatív fogalom bor vagy más alkoholtartalmú ital esetében. Hiszen lehet hogy egyre jobban esik, viszont tapasztalatom szerint bortól lehet a legcudarabbul másnaposnak sőt néha harmadnaposnak lenni). Szóval csak óvatosan, és lehetőleg ne találkozzunk utána Vukkal :)

Nils # 2009.04.24. 14:48

Erős, karakteres, száraz bor, hamar üt. :D

Impossible # 2009.04.24. 14:45

Amennyi jólesik? Ezt biztos jól meggondoltad? :D

Nils # 2009.04.24. 14:40

Impi, ilyen késői szüretelésű szárazat utoljára én is a borfesztiválon ittam a Várban.
Van egy kis saját bor is, az "csak" rizling, de abból kaphatsz, amennyi jólesik. :)

Impossible # 2009.04.24. 14:34

Nils,

tudod mit? Ne sörre hívj meg...hozz inkább egy palack bort ebből a késői szüretelésűből. :D

bajussz # 2009.04.24. 13:27

hohó, a kis alkeszek:)

Nils # 2009.04.24. 12:51

A bortúrákról én is tudnék mesélni. :)
Én a száraz borokat szeretem. Az aszút is szívesen megiszom, desszertbornak finom, de azok nekem túl édesek.
Nem tudom, ittatok-e már késői szüretelésű száraz bort. Nagyon ritka, és nagyon különleges zamata van.

Impossible # 2009.04.24. 12:38

Na igen, a szöveged felénél már tudtam, mi lesz a vége...:D Ezzel vigyázni kell, a pincéből való visszatérés eléggé rázós tud lenni. :D
Nyárra vonatkozóan már jóelőre szólok: ivás után nem szabad beugrani a meleg vízbe sem, mert a víz alja pár fokkal hidegebb, mint a felszíne, és az ember az ugrás következtében az alja felé süllyed, a hirtelen jött hideg pedig (asszem) szívbénulást okozhat, volt, aki így halt meg Balatonon, besörözött, beugrott a stégről, aztán kampó.

Azzal teljesen egyetértek, hogy borból csak minőségit. Kedvencem a 6 puttonyos tokaji aszú, de az már annyira minőségi, hogy nagyon ritkán tudok inni belőle...:D

Rexor # 2009.04.24. 12:29

A bort is szeretem. De főleg Tokajban. és ott is borospincében ülve. Még ifjabb koromban mikor először voltam Tokajban nyár volt kb. 30 fok meleg. Behúzódtunk egy hűvös pincébe és elkzedtük kóstolni a borokat. csoadálkoztam, hogy a 10. pohár után még mindig nem éreztem semmit, magamban mosolyogtam milyen harmatgyengék ezek a borok. Kilépve a pince hűvöséből, hirtelen kezdtem érzeni hogy talán mégsem annyira gyengék ezek a borok. Ezt követően filmszakadás történt, halványan emlékszem, hogy a Tisza parton is feküdtem :) Szóval borból csak minőségit!

Impossible # 2009.04.24. 12:07

Nem szeretem ha csak székek meg asztalok vannak, egyik asztal a másik után szépen kipakolva sorban, mert 1. kényelmetlen sokáig ülni széken, nemcsak azért, mert nyom egy idő után, hanem azért is, mert nem lehet pozíciót változtatni (a széken ülés variációi eléggé behatároltak), 2. hallani, hogy a szomszéd asztalnál miről beszélnek, és még ennél is bosszantóbb, ha oda-oda nézegetnek.
Aztán a világítás: rendkívül zavaró, ha szinte mindent jól lehet látni, az ember nem tud ellazulni erős fényben (erős fény=1db 40W-os fényforrásnál több 2-3 négyzetméteren). Nem szükséges vámpír-hangulat (saját fejlesztésű kifejezés :D ), sem denevér-feeling (szintés saját), de azért mindezen körülmények meghatározó erejűek egy ivós-evős/ivós hely esetében.
Jobb tehát a "szeparé", azaz kis sarok, esetleg függönyözött, egymástól félreeső, kicsit elhatárolt ülőhely-csoportok, amelyek felett egy kanócnál nem ég sokkal több, és ahol kényelmesen el lehet dőlni adott esetben, és nem kell szenvedni a szék támlájától, mert az egyáltalán nincs is, azaz "puffok" ill. párnák/szivacsok vannak. Ilyen egy ideális, nyugalmas hely az én szememben. Végül említsük meg a füstöt, mint kerülendő tényezőt. És mégvalami: a felszolgáló ne pattogjék az ember körül, mert olyan érzetet kelthet, mint aki arra vár, hogy végre valaki jól lecsapja. :D

Legislator # 2009.04.24. 12:00

Győr-Ménfőcsanak Muskátli. Az is jó.


Sunshine after the rain.

Ildikóka82 # 2009.04.24. 11:58

Rexor,

azért a sör is lecsússzan :) Főleg így nyáron. Koktélból pedig már szinte hagyományosan Long Island-et fogyasztunk.

Nils,

én is szeretek borozgatni, főleg a Rosé-t preferálom. A romkocsmák hangulatát nagyon szeretem.

Imp,

http://www.holdudvar.net/
És van még egy hely ahova szeretek menni, többször voltunk, de most azért sem jut eszembe...majd ha beugrik közlöm :) De szerintem azt is túl bétékásnak tartanád hehehe


Iwikó

Legislator # 2009.04.24. 11:50

Nils,

Szeretek borozni. De a sörtől, vagy a pálinkától, francia cognactól is csak ritkán sértődöm meg. Más kérdés, hogy az utóbbi években kiestem társaság és idő hiányában az ilyesmikből. Ha már borozás: a Grinzigi felsorolása kimaradt az ELTE ÁJK vonzáskörzetéből.


Sunshine after the rain.

Nils # 2009.04.24. 11:49

A Centrál valóban kellemes hely. A Stexben pedig tényleg finomak a tészták, ezt én is meg tudom erősíteni. :) Vannak olyan időszakaim, amikor egyáltalán sehová, máskor viszont sikerül eljutni több helyre is. A nyarak mindig kicsit eseménydúsabbak. Mint már említettem, szeretem a belvárosi romkocsmák hangulatát is. Ha valahol koncert is van, az pedig maga a csúcs.

A Balaton északi partján vannak kellemes kisvendéglőim, pl. B.füred, Badacsony, Szigliget környékén.

Legislator # 2009.04.24. 11:40

Nem nagyon van időm sehova se járni. Meg társaság sincs. Viszont szívesen ülök nem zajos kávéházakban,(Café Károlyi az ELTE ÁJK-nál, vagy a Centrál) és olyan kocsmákban, amelyek -túlhaladva a hajléktalankocsmák színvonalát- pub néven/minőségben futnak (pl. Caledonia, köszönet érte Kacsának, de csendesebb napszakokban beérem pl. a Véndiákkal, vagy az Ibolyával is). A BCE KIK környékén is vannak jó helyek. Nem ott van, ami most következik: egyidőben szívesen jártam a Stex Alfrédba, a milánói pizza utánozhatatlanul kitűnő.


Sunshine after the rain.

Nils # 2009.04.24. 11:35

Borozni senki sem szeret? :)

Rexor # 2009.04.24. 11:31

Ildikó: nincs baj a koktéllal, de sör is legyen :)

Rexor # 2009.04.24. 11:30

Pilis, Budai hegység, erdő, fák, madarak minden mannyiségben. Főleg bicajjal. A legjobb kikapcsolódás. Zenéstáncoshely: tavaly csak Zöldpardonban és Szigeten voltam. Nem szeretem a bezártságot :).

Impossible # 2009.04.24. 11:29

Nade mi van benne? Olyan mint a ZP? (Lusta vagyok neten keresgélni. :D )

Ildikóka82 # 2009.04.24. 11:28

Akkor lehet, hogy kimarad :) Egyik ügyvéd barátnőm amúgy is hívott, hogy találkozzunk már, biztos kitalálunk valami jó helyet (koktél lesz a programban tuti :))


Iwikó

Egyjogász # 2009.04.24. 11:24

Talált, süllyedt..:)

"A Holdudvar név sokaknak ismerősen csenghet, hiszen éveken keresztül az ELTE Bölcsészkarának területén működött és az éjszakai élet igen népszerű és divatos helyévé nőtte ki magát. Az ELTE-campus felújítása miatt azonban költözni kényszerült, a kényszer azonban ezúttal előrelépést hozott magával."