DE JÁTI-n végzettek elhelyezkedési esélyei


Bogie # 2005.07.13. 10:40

Mojac, nagyon sok lehetőség van a nyelvtanulásra és nem a pénz a legnagyobb akadály, hanem a szorgalom és a kitartás hiánya.

Az első ötletem attól függ, hogy mivel szeretnéd a következő évedet eltölteni. Ha úgy gondolod, hogy jó angollal biztos esélyed lenne szemben a mostani csekéllyel, akkor irány Anglia! Mindegy, hogy mit csinálsz, csak legyen belőle annyi pénzed, hogy ki tudd fizetni a nyelvtanfolyamot valami helyi főiskolán (azok államilag támogatottak és ezért majdnem olcsónak mondhatóak).

Így gyakorlatilag egy évvel kitolod a kezdésedet, de legalább értelmes érvet tudsz felhozni és az eredménye is igen hasznos lesz a jövőd szempontjából. Míg, ha itthon keresgetsz és nem kapsz semmit, akkor egyre nehezebb lesz válaszolnod a "Mit csinált az egyetem elvégzése óta?" kérdésre.

A másik lehetőség, hogy ezerrel keresel munkát és mellette otthon tanulod a nyelvet. Nagyon jó anyagot vannak manapság, 10-20 ezer forintért már olyan oktatócsomagot tudsz venni, ami a kiejtésedet is elemzi és segít a javításában. Az internet és a műholdas csatornák nyújtotta korlátlan lehetőségekről nem is beszélve.

Szerintem eltökéltség és kitartás kérdése az egész és nem a pénzen múlik, hogy valaki jól megtanul-e angolul vagy sem. Na, persze lehet Cambridge-ben is magániskolába járni, de oda tényleg kell egy kis pénz vagy nagy szerencse!

sziki # 2005.07.14. 05:18

Szia Mindenkinek,

Mi a különbség a gyakornok és az ügyvédjelölt között? Ügyészségre hogy lehet bejutni, mármint dolgozni kezdőként?

darby shaw # 2005.07.14. 06:30

Szia Sziki!

A gyakornok és az ügyvédjelölt között az a különbség, hogy a gyakornok még nem rendelkezik jogi diplomával, csupán joghallgató, míg az ügyvédjelölt értelemszerűen már jogvégzett, és a szakvizsgához szükséges kötelező gyakorlati idejét tölti.

Ügyészséghez bejutni pályázat alapján lehet. Általában egy évben egyszer ír ki pályázatot a Legfőbb Ügyészség, amelyben megjelöli az egyes ügyészségeken betölthető helyeket. Idén már valószínüleg nem lesz, ugyanis az idei jelentkezési határidő június 25-én lejárt. De jövőre majd újra lehet próbálkozni.

Remélem tudtam segíteni.

üdv,

ds

chabba # 2005.07.14. 06:46

Az egyik ismerősöm úgy ment gyakornoknak az egyik ... kerületi ügyészséghez, hogy egyszerűen bement a vezető ügyészhez, és megkérdezte, mehet-e.

És mehetett, igaz pénzt nem nagyon látott... de azóta végzett és ott jelöltködik, amit viszont már pénzért csinál.

Csak bátran!

mojac # 2005.07.14. 09:07

Sziasztok!

Hogy én mekkora egy marha vagyok! Nem veszem észre, mikor tesztelnek! Gyerekek, vigyázzatok! Ha egy állásinterjún azt mondják, hogy most mégsem tudnak folgalkozni veletek, de két és fél óra mulva igen, el ne menjetek onnan, vagy fogadjátok el, hogy visszajöttök addigra! Én hülye új időpontot kértem, másik napra! És érdekes módon, az állás már másnapra be is töltötték, persze nem velem. Jobb állástalálást nektek is! Pá

Zummike # 2005.07.14. 09:34

Mojac! és mindenki, aki elvégezte az egyetemet, nincs még 25, és akar nyelvet tanulni, világot látni. Létezik egy program (EU-s), a neve EVS. Az a léynege, hogy uniós államokban el tudsz tölteni fél-egy évet önkéntesként. Fizetik: oda-vissza út 1x, szállás, kaja, zsebpénz, nyeltanulás, biztosítás. az a lényege, hogy amiért te egy non-profit szervezetnél önkéntesen dolgozol (nem kell nagyon komoly melóra gondolni), az EU állja a költségeidet. nem lehet megszedni magad belőle, mert a zsebpénz kb 160EURO. célja, hogy világot lásson az ember, nyíltabb legyen. akit érdekel, írjon mail és segítek.

Bogie # 2005.07.14. 09:53

Mojac kitartás! Valószínűleg azért nem foglalkoztak veled, mert éppen képben volt az a valaki más és vele szerettek volna előbb dűlőre jutni és téged "tartalékban" tartottak. Ez előfordul, ettől ne csüggedj, valószínűleg, ha ott ültél volna az iroda előtt, akkor is ez lett volna a vége. Fog még más bosszankodni, hogy téged vesznek fel az orra előtt:)

Bogie # 2005.07.14. 10:00

Zummike küldtem neked mailt, előre is köszi a segítséged! Bár én már "kinőttem" a programból, de egy-két ismerősömnek még jól jöhet:)

mojac # 2005.07.14. 10:25

Sziasztok!

Köszi a biztatást, és a tippeket Bogie és
Zummike. Sajna, én is kinőttem már az említett nyelvtanulási lehetőségből. De az ötlet tényleg jónak tűnik. Ha nem lenne korhatáros, és mobilabb lennék biztos megpróbálnám. Minden jót!

Rexor # 2005.07.18. 10:47

Mojac nagyon jól tetted, hogy így csináltad. A legnagyobb tahóságok egyikének tartom, mikor valakit hülyítenek, hogy jöjjön vissza, vagy várjon 2,5 órát. Ennyit nem ér meg egy munka sem.

Legislator # 2005.07.19. 12:46

Szerintem is megvolt az emberük. Én meg úgy jártam anno, hogy biztos volt már, hogy az y. Ker. Gyámhivatalban fogok dolgozni, már jövendő főnökasszonyommal +az aljegyző asszonnyal is tegeződtünk, már megvolt, melyik hétfőn kell aláírnom kinevezésemet. De az utolsó pillanatban "visszaszóltak" egy olyan dumával, hogy a Jegyző "nem megy bele" a dologba. Utólag nem bánom. Egy kicsit sem.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2005.07.19. 12:47

Hell' Rex', mi a pálya? 1000 éve nem láttalak.


Sunshine after the rain.

Rexor # 2005.07.19. 14:44

Hello Gyula,

Köszi megvagyok, jövő héten megyek nyaralni. Aztán októberben kezdődik a szakvizsga :). Nálad mizujs? Vizsgák hogy állnak?

HE0222 # 2005.07.19. 15:16

Szia Mojac!

Jól tetted, hogy otthagytad őket, emiatt ne fájjon a fejed. Az a munkaadó, aki már az elején sumákol, tesztelget, nem sok jót ígér a későbbiekre sem. Aki ilyen módon akarja tesztelni a leendő alkalmazottját, az emberileg súlyosan gázos. Nekem is vannak döbbenetes tapasztalataim, hogy milyen húzásokkal próbálnak egyes leendő munkaadók pozícióba kerülni, de ezt szánalmasnak tartom. lehet, hogy elhamarkodottan ítélek, de saját tapasztalat alapján a kispályás irodák trükközgetnek főleg, egy nagypályás munkaadó, akinek nem csak a tejbe van mit aprítania, hanem emberismerettel, szakmai tudással is fel van vértezve, pontosan leveszi 10 perc alatt, ki a megfelelő munkaerő, sumákolás, trükközés, tesztelés nélkül. Nagyon kiszolgáltatott egy leendő ügyvédjelölt, és ezt sokan ki is használják. De szerintem nem kell behódolni nekik mindenáron.

Legislator # 2005.07.20. 10:27

Kedves Rexor!

Köszönöm, úgy ahogy egyben vagyok. Most egy eléggé fontos megbízás "kapujában állok".


Sunshine after the rain.

Vadmacs # 2005.07.28. 17:12

Sziasztok!
Külön puszi Zummikenek! (REmélem jól vagy, és a csajokat is rendesen üldözöd ott Pesten. ÍRtam neked emilt.) Most én is munkahely keresésben szenvedek, ugyanis költözés előtt állunk. Mint írtam korábban én köztisztviselőként dolgozom egy polgármesteri hivatalban. A besorolásom osztályvezetői, minekutána van egy irodavezetői pozícióm és mellette egy jó tág munkaköröm. Ügyvéd így nemigen lesz belőlem, de a köz javát szolgálhatom, és a jogi diplomámnak is nagy hasznát veszem, amikor egy alapító okiratot vagy egy határozatot kell megfogalmazzak. Azt hiszem ebben a szférában még van némi fantázia, én biztatok mindenkit arra, hogy ne csak az ügyvédjelöltség járjon a fejében. Amit Zummike írt, azt csak alátámasztani tudom, a fellépés nagyon sokat számít. Elsősorban olyan embereket keresnek manapság mindenhol, akire támaszkodni lehet, megbízható és terhelhető. Hát ez van. El kell tudni adni magunkat. Sok pusszantás minden ismerősnek!


Üdv néktek

P.G.L. (törölt felhasználó) # 2006.06.09. 08:57

A hozzászólás (és a felhasználó) törölve.

Legislator # 2006.06.09. 12:11

D e kicsoda Pompom (alias) P.G.L.?


Sunshine after the rain.

raider01 # 2006.06.20. 09:04

hali!
Kicsit korábbiakhoz szólok hozzá:

  1. ügyészséghez-bírósághoz bejutni csakis ismerettség alapján lehet,városonként ezt a jogászcsaládok "garantálják" maguknak,ugyanakkor kicsit sértve éreztem magam,amikor egy bírónő 1éve kioktatott,hogy halmokban állnak náluk az önéletrajzok,és nekik csakis a legjobb kell,holott ennek annak a bíró(nő)nek a gyerekéjé a hely.Enyhe ellentmondás a dologban,persze lehet hogy tévedek....
  2. mennyi értelme van 2 helyen ügyvédjelöltnek lenni,ügyv jelöltként dolgozni?Pl délelött ennél,délután annál.Van értelme?

Van egy ismerősöm,aki ezt csinálja.
Üdv!

Legislator # 2006.06.20. 09:46

Szerintem ennek a bíráskodás színvonala látja kárát (ti. ha a gyermekből bíró lesz). A Fővárosi Bíróság elnöke plénum előtt (200 konferenciarésztvevő) kijelentette, hogy a felvételnél előnyt élvez az, akinek a felmenője a fentebbi bíróságnál dolgozik/dolgozott. Ilyesmit nem ismer a közszolgálati jog a kiválasztásnál. Közönséges favoritizmus, pfuj!!!


Sunshine after the rain.

woodslave (törölt felhasználó) # 2006.06.20. 18:14

raider: hivatalosan ilyet nem lehet.

woodslave (törölt felhasználó) # 2006.06.20. 18:15

mármint két ügyvédi irodával munkaviszonyban állni.

raider01 # 2006.06.21. 06:33
Leg: teljesen egyetértek vele
  • menj be az utcáról,a putri cum laudéddal,hogy jonapot,gipsz jakab vagyok,bivalybasznádon lakom,cum laudém van,ügyész szeretnék lenni,most 3évig fogalmazó,mikor kezdhetek holnap? :)) gondold végig mennyi sanszod van. (jólvan,már hallom a kritikákat: pályazat meg minden,csakicsit sarkítottam)

Woodslave:
köszönöm,hogy irtad,nem tudtam,hogy nem lehet 2 irodával munkaviszonyban állni,ha akarsz lépni az ügyben,adom az ismerősöm nevét-cimét,annyival is kevesebb lesz! :)))
(csak vicceltem) :))

raider01 # 2006.06.22. 06:10
gyerekek muszály irnom..a topik témájához kapcsolódik: van egy ismerősöm,épp 10perce olvastam a nekem irt iméljét,és azt irta,hogy tegnap közel 2NAP(!) tanulással átment nemzetközi jog szigorlaton...teljesen kiakadtam..egy pesti egyetem jogi karán tanul...irtam neki egy sértő imélt kapásból,de tudom,hogy nem ő tehet róla.Még most is fel vagyok háborodva.Szerintetek ez szemétség,amikor örülnöm kellene? (Már rég nem vagyok érintve a nemz jogban :))
  • szerencsére
ico2 # 2006.06.24. 01:24

Ha pesti jogi karról van szó, akkor hogy jön ez a hozzászólás a DE JÁTI topikba?