Nem kapok fizetést


Ádám21 # 2014.12.23. 08:33

Érdeklődni szeretnék, hogy a főnököm másfél havi fizetéssel lóg!Mindig csak mondja hogy majd lesz pénz de ezt már egy ideje hallgatjuk és semmi. Ilyenkor mi a teendő??? Munkaügyi bíróságra menni vagy esetleg valami más???

ObudaFan # 2014.12.09. 05:59

Tibor88

Munkaügyi per, végrehajtás. Ha az is sikertelen, és a munkáltató egy cég, akkor felszámolási eljárás és legfeljebb a Bérgarancia Alapból majd megtérül.

Tibor88 # 2014.12.05. 16:17

Jó napot!
2Hónapig dolgoztam egy vállalkozónál,
eredetileg be voltam jelentve aztán a papírokal együtt a fizetés is elmaradt, de megvannak az sms-ei és tanúim is vannak rá hogy ott dolgoztam. Mit tudok ilyen esetben tenni ? Van rá esély hogy megkapjam a fizetésem ?

István186 # 2014.08.31. 13:50

Üdv!
Mit tehet ilyen esetben?

Pályakezdő vagyok. Dolgozom egy cégnél 1 hete. 12 órás éjszakai műszakban vagyok már 6.-ik napja.
Holnap szeretnék felmondani mert szakmámban eltudok helyezkedni.
Viszont ugye 1hete dolgozom a cégénél de munkaszerződésem még nincs nem írtunk. Titkárnő azt mondta hogy ne aggódjak mert bevagyok jelentve, éjszakás műszakba nincsenek benn a főnökök azért nem írtunk még szerződést.
Mit tudok tenni ha bemegyek felmondani és azt mondják nem fizetik ki a 6napomat? Szerződésem nincs, és kitudja tényleg bevoltam-e jelentve.
Hallottam már ennél a cégnél hogy valaki dolgozott 3napot őt se fizették ki.
Mit tudok tenni készítsek egy hangfelvételt amikor megyek be felmondani és kérdezzek rá a pénzre mikor lesz kifizetve a 6napom ilyesmi? Akkor legalább lesz egy bizonyítékom ha tényleg nem akarnának fizetni.
Szerintetek?

Rexor # 2014.07.29. 12:00

A megoldás: munkaügyi bíróság.

bebszike # 2014.07.29. 11:54

Üdvözlöm!

2014. július 1. a munkáltatóm felmondott. Közös megegyezésben megállapodtunk.
Napi 8 órában dolgoztam,de csak 4 órába voltam bejelentve(2012. 02.24.)
Miután a kijelentéshez szükséges papírokat megkaptam mindent aláírtam beleértve az utolsó ledolgozott havibér papíromat is bízva a korrekt eljárásban,mely a kifizetést illeti (megjegyzem a könyvelő aláírása sehol nincs csak a munkáltató és az én aláírásom szerlepel mindenhol) bizalommal
Bérpapír 4 órában br:59.000.-ft
nettó:38.645.-ft
Amit kézhez kaptam havonta 82.500.-ft.
Sérelmezésem és amiért önhöz fordulok tanácsot kérve :
utolsó ledolgozott teljes hónapom június nincs kifizetve a mai napig.
Először hitegetett,majd csak sms-t küldött és mos már telefont sem veszi fel.
Úgy érzem tehetetlen vagyok ,de mégis csak van bármilyen jogi megoldása annak,hogy a becsületesen ledolgozott munkám után a bért igen is megkapjam.

Kérem,ha bármilyen lehetőséget tud nyújtani nagyon köszönöm:

szvor # 2014.02.21. 23:19

Üdvözlöm!
Kb. 1 hónapja kiderült, hogy a munkaerő kölcsönző cég, ami "kölcsönöz" a tényleges munkáltatómnak, nem fizette utánam a járulékot. Rendes munkaszerződésem van, minden hónapban bérpapírt kapok, és a fizetést is minden hónapban bankszámlára utalták, munkabér jogcímen. Engem mint munkavállalót érhet-e valamilyen joghátrány a fentiek miatt, esetleg a nyugdíjazással kapcsolatban? Köszönöm. (azóta a cég felszámolás alatt, nálunk cégváltás történt, persze csak a közvetítő céget cserélték le )

Pufu # 2014.01.24. 09:19

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Elég lehetetlen helyzetben vagyunk a kollégákkal, mivel nem kapunk fizetést, ám a helyzetet egészen csöppet bonyolítja az a tény, hogy december elsejétől nem vagyunk bejelentve, bár azt ígérték, hogy januárban írunk megint szerződést. Január vége van és a decemberi fizetésünket várjuk, új szerződésünk nincs. Az éves elszámolási papírjainkat (ami alapján az adóbevallásunkat meg tudnánk írni) nem kaptuk meg. Van bármi esélyünk, reményünk arra, hogy kikényszerítsük a munkáltatóból a bérünket, vagy elbuktunk két hónapot az életünkből?

Köszönöm segítséget!

Banjámin75 # 2014.01.22. 07:39

Papírok nélkül hogyan menjek bíróságra? Nem tudom bebizonyítani hogy valójában mennyit fizet. Mindig kézbe adja a pénzt. Már az idén is valaki névtelenül bejelentette a nav-nál.Kint is voltak a cégnél. Erre azt mondta a főnök hogy nyugodtan be lehet jelenteni,mert lefizeti őket. Most bosszúból még kevesebb fizetést akar majd adni mindenkinek. Nincs a nav felett valami ahol névtelenül belehetne jelenteni?

tothjuci # 2014.01.21. 16:50

Üdvözlöm!

Tanácsot szeretnék kérni. A munkáltatóm az előző évről 6 havi erzsébet-utalvánnyal tartozik. Konkrét választ sosem kapunk, hogy mikor kaphatjuk meg, karácsony elött 1 havit megkaptunk "a többit majd később". A fizetésünket mindíg pontosan utalják, a munkahelyre is szükségünk van, de az alacsony fizetések miatt nagyon hiányzik a havi 8000 Ft. Mit tehetek? Olyat is hallottam, hogy az előző évi cafeteria elmaradást a következő évben nem köteles odaadni. Igaz?

ObudaFan # 2014.01.13. 10:01

Banjámin75

A munkáltató székhelye szerint illetékes munkaügyi bíróságon lehet pert indítani.

Banjámin75 # 2014.01.13. 09:01

Én is tanácsot szeretnék kérni. Mit lehet olyan esetben tenni hogyha a munkáltató ne annyit fizet mind ami a szerződésben benne áll? Megint az történt mind ami általában szokott. Az első pár hónapban még rendes,normális fizetés volt,utána már egyre kevesebb. Már 7 éve hogy nem találunk egy olyan munkahelyet ahol hosszú távon is folyamatosan fizetnének. Már próbálkoztunk külföldön is és itthon is nagyon sok helyen,de az építőipar területén állandóan csak az átverés folyik. A legtöbb vállalkozó akivel eddig találkoztunk be sem akarja jelenteni az embert. Háromszor voltunk már külföldön is,mind a háromszor fizetés nélkül jöttünk haza,pedig az egyik bejelentett volt. Itthon a mostani munkahely kivételével csak egy volt bejelentett de az is alkalmi kiskönyves volt. Ott is úgy jártunk hogy hat hónap alatt 8 pecsétet raktak csak a kiskönyvbe,pedig minden nap munka volt,sőt valamikor szó szerint éjjel-nappal. És ezért nem is fizetnek mert nincs róla papír. Most azt hittük hogy mivel ez rendes bejelentett munkahely ezért rendesen fognak fizetni,de sajnos csak pár hónapig volt így. Az utobbi 3 hónapba kezdődött hogy nincs kifizetve az az összeg ami a szerződésben van. Annyit fizet amilyen kedve éppen van.(hetente) Az mondta a munkáltató hogy ő nem fizeti ki a szabadságokat és a piros betűs ünnepnapokat sem,mert ő soha senkinek nem fizetett.Mostanában a túlórákat sem fizeti,pedig szinte minden nap van túlóra. Novemberben és decemberben kb. az alapfizetésemnek(túlóra nélkül)csak a felét kaptam. Állítólag kettős könyvelés folyik a cégnél. Már többen bejelentették,de nem történik semmi. Nem lehet a munkáltatóval beszélni sem. Azt mondja hogy hogyha nem tetszik akkor el lehet menni. És a családi adókedvezményről sem mond semmit és papírt sem ad. Pedig mi nagycsaládosok vagyunk. De ha elmegyek akkor miből fizetem ki az albérletet, a rezsit,stb.-it.Így is már egy csomó adóságunk lett az ilyen munkahelyek miatt. Kihez tudok fordulni hogyha semmi papírunk nincs a munkaszerződésen kívül.Még bérpapírt sem ad.Köszönöm ha valaki válaszól.

S.Mónika # 2014.01.07. 18:03

Tisztelt munkajogász!

Lakóhelyváltozás miatt 2013.12.15-i hatállyal szűnt meg a munkahelyem a helyi kórházban, és 16-tól már az új városban dolgozom, szintén kórházi közalkalmazottként, viszont a december első felére + 1,5 havi ügyeleti béremet (november + 2hét decemberben)a mai napig nem kaptam meg.
A munkaügy visszajelzése alapján dec. 20-án leadták a papíromat az Államkincstár felé, de pénzt még mindig nem láttam.
Mit tudok tenni, kihez tudnék fordulni?
Mielőbbi válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel
Mónika

gezzza002 # 2013.12.12. 13:01

Üdvözlöm !

Tanácsot szeretnék kérni hogy mit tehetek ez ügyben :

28 napig dolgoztam egy csomag futár cégnél,rendszeresen kellett számlákat kiadnom a cég által,saját aláírásommal. Azt mondták hogy bejelentenek ,de ez szerintem nem történt meg mivel sem munkaszerződést sem semmit nem írtak velem alá.Azt mondták munka kezdésemnél hogy minden hónap 10.ig mindenki megkapja a fizetését,jelenleg 12.e van és ezidáig reagáltak a megkeresésemre ,de mostanra már válaszra sem méltatnak.
Nem kevés béremmel tartoznak ,mivel saját járművel kellett végeznem a munkát az ö részükre,tehát saját költségből is ment a munka elvégzése,amire km díjat fizetnek elméletileg,ezzel és a béremmel közel 200.000Ft a tartozásuk felém. Mit tehetek? Munka ügyi bírósághoz forduljak? Előre is köszönöm válaszát.
Üdvözlettel.: Tasi Géza

wers # 2013.11.26. 12:06

Andi40, alattad a válasz

Andi40 # 2013.11.26. 12:01

Tisztelt munkajogász! A lányom érettségi után elment két éves cukrász képzésbe. Egy hétig suli egy hétig munka. Ahová jár dolgozni nem igazán fizetik a bérét ídőben. Az előző honapban is 18.-án kapta meg most ebben a hónapban még fizetést sem kapott. Szeretném megkérdezni hogy mit lehet ilyenkor tenni.Üdvözlettel

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.25. 17:09

Fizetési meghagyás, per. Vagy vársz.

suvi2011 # 2013.11.25. 15:03

Azt szeretném megtudni hogy mi a lehetőség?Valamikor 5-ike volt a fizetés határideje,a céget megakarták büntetni (szerintük) mert késtek!Ezután aláíratták a 15-ikét!!!Most 25 van és nincs teljes fizetés,két rés
zletben kaptam 70% a többi kérdéses!Csak ígéret van.Mit tehetek?

PortaNigra # 2013.11.18. 23:13

Ha nincs munkaber, azonnal be kell szüntetni a munkat. Perelni. Ennyi. soha nem ertettem hogyan tudnak emberek honapokig varni, söt tovabbra is ingyen felvenni a munkat. Ha feketen dolgoztak, akkor padig igy jartak. Pech.

ObudaFan # 2013.11.16. 08:29

Alex-Deb.

Munkaszerződés van?

ObudaFan # 2013.11.16. 08:28

durcika

Ha minél előbb szeretné, akkor elképzelhető, hogy érdemes lenne neki elindítani a felszámolást.

durcika # 2013.11.16. 08:17

Tisztelt válaszadó!

Férjem közel 7 hónapja nem kap fizetést.
Állandó hitegetés a munkáltató részéről.
Mit kell tennie hogy minél előbb a béréhez jusson.
Per,rendkívüli felmondás,vagy várjon a felszámolásra?
A cégnek van vagyona.
Bankszámlája viszont állandó inkasszó alatt van.
/Hitel és NAV tartozás miatt./
Köszönettel.

Alex-Deb. # 2013.11.15. 10:17

Tisztelt Fórum!

Szeretném megérdeklődni, hogy abban az esetben mi a teendő ha egy munkáltató nem fizette ki a hátralévő bérem (közel 100 ezer ft.)?Viszont nem voltam bejelentve és hiába próbálkozom azzal hogy naponta megkérdezem mikor kapom meg a pénzem, vagy nem tudom utol érni, vagy mindig más időpontot ad meg, de nem teljesiti amit mond.Kérem tanácsukat.

róka666 # 2013.09.12. 10:21

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Diákmunkás vagyok és augusztus 15.-én voltam egy tájékoztatón az Universitas diákszövetkezetnél, hogy felvegyenek a Vidám Parkba dolgozni. Aláírtam a szerződést, minden adatomat megadtam, ahogy kell, de a bankszámlaszámom nem volt nálam és fejből sem tudtam. Az ügyintéző kiscsaj mondta, hogy semmi gond, este küldjem el e-mail-en a "vidampark@universitas.hu" címre. Így is tettem, hazaértem rögtön elküldtem, leleményesen nem töröltem ki az e-mail-t sem.
Most nagyjából eltelt egy hónap, és a fizetésnapon, amikor mindenkinek csoportosan utalják a fizetését a Parkban, én nem kaptam meg. Utánanéztem hát, hogy mi lehet a gond. Írtam az Universitasnak, szóltam a Parkos illetékes embernek, aki összeköttetésben van a diákszövetkezettel. Másnap kapom az e-mail-t, hogy nem küldtem el nekik a bankszámlaszámom. (feladó e-mail címe: info@universitas.hu - erre a címre kellett volna küldenem a bankszámlaszámom). Ezzel nem is lenne gond, de akkor az egyik főnököm, aki írja a beosztásokat, miért nem írt vissza a vidampark@universitas.hu-ról hogy ugyan, édes kislányom, rossz helyre küldted el a bankszámlaszámod nemegész egy hónapja? Így most a következő utalásnál küldik el a fizetésem. Kérdésem az lenne, hogy tehetek valamit annak érdekében, hogy amint tegnap elküldtem a bankszámlaszámom immáron a szövetkezet és az általam helyesnek vélt e-mail címre, és megkapjam a fizetésem még ezen a héten? Vagy megtehetik ezt egyáltalán, hogy következő utaláskor küldik el? Értem én, hogy egy hónapban egyszer van bérszámfejtés, de ha már ki van számolva mennyit kapnék, csak nem tudták elküldeni, mert "nem adtam meg" a bankszámlaszámom, akkor miért ne tudnák elküldeni pár napon belül?

Köszönöm előre is segítségeteket! Sürgős lenne!

Georgina01 # 2013.05.29. 10:04

T Fórum!

Érdeklődnék, hogy tehetek-e valamit, ha a munkáltató nem akar kifizetni. Nem jelentettek be, hivatalos iratokon szerepel az aláírásom.

Köszönettel:

Georgina