Mobbing - munkahelyi pszichoterror


wers # 2013.11.29. 11:39

a munkahelyi főnökök bizonyára díjaznák, ha rendőrt hívnál.
És a lenti jelek szerint az ügyvédek sem tolonganak az ügyért.

Sücy # 2013.11.29. 09:39

Persze, megteheti, hogy képen vágja, de akkor őt ültetik le garázdaságért..
Megmondani már megmondta, hogy ne tegye.
A következő lépés az már valami hivatalos formátumban kellene történnie.
Na, ebben kér segítséget, hogy kihez, milyen formában fordulhat.

Sherlock # 2013.11.27. 19:57

Ő azt mondta, hogy ha már felnőttnek tartod magad, akkor akár a sarkadra is állhatsz.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.25. 17:04

Felnőtt embernek az ilyesmi kezeléséhez nem kell az állam hatalom segítsége.

Hóvirág521 # 2012.10.10. 06:15

Kedves hozzászólók!
Molnár Tímea vagyok, idén tavasszal fogok végezni a főiskolán, ahová járok. A szakdolgozatomat mobbing (pszichoterror) témában szeretném megírni, azonban ehhez segítségre lenne szükségem. Ha van Önök között olyan, aki már átélt egy ilyen szituációt, és hajlandó lenne felkeresni, hogy elmondja nekem a történetét, a következő címen vagyok elérhető: hovirag521@gmail.com. Természetesen mindez teljesen névtelenül és titkosan zajlana, illetve a szakdolgozatomat is titkosítanám, tehát csak a bizottság olvashatná el.
A segítségüket előre is köszönöm!

Veronika81 # 2012.01.26. 21:26

Üdvözlök mindenkit ez egy nagyon jó topic
végre téma a munkahelyi terrorrol
én is áldozat voltam sokáig közmunkán szoktam résztvenni
Ott is vannak kolégák elég sokan szoktunk lenni hogy a terület amiket kiadnak legyen tiszta . Nem is ez a lényeg a korábbi közmunkák során voltak sokan akik bántottak piszkáltak sok olyan megjegyzést tettek ami nem valós . Dolgozó meg bizható ember vagyok voltam és leszek is a rám bizott munkát meg csinálom mindig
még is voltak olyan emberek akik nem szerettek
nem szoltam vissza sose inkább nyeltem csöndbe maradtam
csak amikor haza mentem müszak után akkor sirtam ideges voltamm
Olyan csunya megjegyzéseket mondtak rám
elmondtak gyogyósnak meg csicska voltam és gunynevem is volt Amanda az egyik Evelin a másik
a Fönököm mellettük is ált ez fájt a legjobban már vége már a dolognak mert más fajta program kerültem azóta
uj csapat és normálisak és végre a saját nevemet használják és szépen közösen dolgozunk együtt

Daimon # 2008.11.25. 09:02

Üdvözlöm Önöket!

Engedjék meg, hogy a figyelmükbe ajánljak egy oldalt, amely főleg a munkahelyi lelki terror ellen szól
(szerkesztés alatt áll):

http://mobbingstop.blogspot.com/

A jelen Magyarországon, egyenlőre nincs törvényi szabályozása, nincs kifejezetten mobbing ellenes paragrafus, pedig sok munkavállaló ki van szolgáltatva, a lelki terror alkalmazásának.

Egyetlen egy párt vagy szakszervezet sem emelte fel a hangát, egy törvényjavaslatról sem hallottunk!

Igyekszünk minél szélesebb körben megismertetni oldalunkat, felvilágosítani erről a joghézagról mindenkit, remélve, hogy a munkánkba minél többen bekapcsolódnak, és sikerül elérni, hogy törvényt hozzanak a munkahelyi lelki terror ellen.

E fórumot is belinkeltük az oldalunkra, ajánljuk mindenkinek, és igyekszünk figyelemmel kísérni az itt leírtakat is.
Várjuk mindenki hozzá szólását, javaslatát, vagy az oldalunkon feltüntetett emailcímre a témához kapcsolódó esetek részletes leírását, amelyet anonim módon leközlünk.
A publikációra is helyet adunk.

kaali # 2008.07.07. 19:58

Tothmesz!
Olvasd el a Depresszió c. topicot. Babizsizsik érdekeseket tudna mesélni!

Niagara # 2008.07.07. 19:38

Kedves tothmesz!
Valóban kevés hozzá a szakirodalom, mivel itthon ez talán nem is volt eddig annyira ismeretes és gyakori ill. eléggé nehezen ellenőrizhető téma, megitélése lehet szubjektiv és szerintem ezért sincs aktiv kezelése Magyarországon. Másrészt, ha megnézed a magyar jogot, azon belül is a munkajogot, kevésbé munkavállalóbarát...
Sok sikert a dolgozatodhoz, örülök, hogy vannak vállalkozó szakemberek, akik foglalkoznak ezzel a témával.
Én is áldozata lettem, de még állom a sarat, talán sikerül. Szervezett "banda" áldozata lettem, egy igazi pszichoterror, amiben a közvetlen főnököm egy angyali mentorként tüntette fel magát, majd hivatkozott, hogy a kezdeti karrieremet nem tudja tovább támogatni, mert "egyeseknek" nem tetszik.. nos ő is az "egyesek" egy tagja. Mert megijjedt tőlük. Most kezdeném újra, mindent, jövőre diplomázok én is, és reménykedem egy új életben, máshol.
Igen, a következményei egészségileg is lehetnek. Még küzdök, de nálam is vanak tünetek. Nem hittem, hogy ez velem is megtörténhet, de sajnos igen...
Fiatalon 1 éve járok szivspecialistához, aki sokat segít. Emelett sporttal és egészséges étrenddel próbálok a szivritmus-zavaron segíteni. 2-3 hetente veszek ki vagy íratom ki magam 1-1 napra, mert annyira depresszióba esek, hogy feküdnöm kell, aludnom. Iyenkor alig birok felkelni. Ha pár napig távol vagyok, igy pl. vizsgaidőszakban is, kicsit felfrissülök. Próbálok magamon segíteni. Más nem fog...
Minden jót, mindenkinek...! Sok sikert a diplomamunkádhoz !

mindfoglalt # 2008.03.18. 18:50

tothmesz: erről én is tudnék mesélni... Én nap, mint nap átélem...

tothmesz # 2008.03.06. 17:24

kbs: szvsz van ennek a témának jogi vetülete. Magyarországon még nem nagyon ismert dologról van szó, vagyis jobban mondva még nem ismerték fel az ebben rejlő problémát. Amerikában már régóta foglalkoznak ilyen esetekkel, ott már nagy a hagyománya, azonban már itthon is elkezdődtek az ilyen irányú vizsgálódások, hogy mit lehet tenni, ha a munkáltató teszi tönkre az életünket, méghozzá olyannyira, hogy a végén ő kényszerít bele a munkahely elhagyására. Ez ellen tenni kell, mert ennek káros következményei vannak azon túlmenően, hogy elveszítjük a munkahelyünket, általában "lebetegedik" a munkavállaló, és itt egész komoly betegségekről lehet szó.

tothmesz # 2008.03.06. 17:18

memari: az elérhetőségem: tothmesz@freemail.hu
Ha esetleg le tudná írni, hogyan jutottak ennek felismerésére, és egyáltalán milyen lépéseket látnak megvalósíthatónak, tényleg csak nagyvonalakban, általánosságban, máris nagyon sokat segítene! Előre is köszönöm!

memari # 2008.03.06. 09:17

tothmesznek üzenem: szakdolgozatának témájához élő példával tudunk szolgálni. Éppen ez ügyben szeretnénk több munkatársammal a közeljövőben összeülni, és pszichiáter, munkajogász segítségét kérni. Talán, tanulságos lehet. Ha az elérhetőségét megadja (e-mail), jelentkezünk.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.05. 18:21

Szvsz ez első sorban nem jogi téma, bár lehetnek jogi vetületei.

tothmesz # 2008.03.05. 18:19

Szakdolgozati témám a mobbing, vagyis a munkahelyi pszichoterror és ennek lehetséges megoldási módozatai. Mivel enne a témának még nincs igazából hazai szakirodalma, ezért ha bárki tanácsot tudna adni, hogy hol keressek erre jogeseteket, vagy esetleg irodalmat tudna ajánlani, nagyon megköszönném! Olyanok jelentkezését várom, akiknek van kapcsolata a témával, foglalkozott vele, vagy esetlegesen benne él... Minden segítséget előre is köszönök!

tothmesz