40 év munkaviszony után nyugdíj


mesehabbal # 2010.11.19. 12:32

Kedves Fórumozók!

A Parlament honlapján megjelentek alapján, sajnos, jövőhét szerdáig még türelemmel kell lennünk.

http://www.parlament.hu/cgi-bin/bizmegh?…

2010. november 24-én (szerda) 10.00 órakor

8. Egyes nyugdíjbiztosítási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat (T/.... szám)
(Általános vita) [1]
[1] Benyújtástól függően!

Az a szomorú, hogy még mindig nem olvasható, hogy mi a részletes javaslat.

mesehabbal # 2010.11.19. 12:24

Lassan már két életfogytiglanig tartó büntetést is letöltök, de én még mindig nem keresek 8.000,-Ft/nap nettó jövedelmet.

52mama (törölt felhasználó) # 2010.11.19. 12:07

fabatka

Az álláskeresési járadék és segély, mivel 9,5% nyugdíjjárulékot vonnak belőle szolgálati időnek számít, tehát a most hatályos törvény szerint a teljesösszegú előrehozott nyugdíjnál a 40 évbe beleszámít.

A tárgyalás alatt lévő kedvezményes nyugdíjnál szinte biztos, hogy nem, mivel az ÁJ nem munkaviszony.

Egyébként ez benne van a Munkaügyi Központ által hozott határozatban is.

üdv:52mama

nagyi5 # 2010.11.19. 11:55

Tegnap néztétek? Hír tv RÁJÁTSZÁS?
Egy előzetes letartoztatott az államnak 8.000 Ft/nap-ba kerül. Úgy látszik mi már rosszabbak vagyunk a bűnőzőknél. A mi nyugdíjunkra kevés a keret.

Katesz55 # 2010.11.19. 11:35

Kitolódik az életkor??????
Kikel menni a temetőbe,a mi korosztályunkkal van tele, és nem csak férfiakkal!!!!!

fabatka # 2010.11.19. 11:05

Arra lennék kíváncsi hogy az álláskeresésen töltött idő(tehát aki regisztrált munkanélküli) beleszámít e a 40 évbe ,mert járulékot abból is vonnak.Ha valaki tudja legyen szíves infomálni....Üdv. mindenkinek.

Katesz55 # 2010.11.19. 09:36

Üdv kedves Sorstársaim!
Tegnap hallottam a Duna tévében-Család-barát magazinban-,hogy ami a Munkakönyvben szerepel azt figyelembe kell venniük!(Az egyetem nincs benne,ezért azt nem számítják bele.)Nagyon felháborít,hogy az idegeinkkel így szórakoznak és elakarnak az életünkből három évet venni!Hiszen utánuk ez idő alatt fizettek TB-t! Talán azzal kellene foglalkozniuk,hogy mennyit fizetnek ki annak a sok 40éves nyugdíjasnak (rendőrök,fegyőrök,tűzoltók)!Elmehettek ilyen fiatalon,mert megviselte őket a hivatásuk!SZEGÉNYEK!
Mert minket a 40 év munka,az nem?Nagyon sokan vagyunk,akiknek a nehéz és rossz körülmények végzett munka miatt,már megváltás lenne a nyugdíj!"Majd megyünk az ORVOSI BIZOTTSÁG elé"!Kapunk majd nagy semmit! Régen 10 év elég volt,hogy kapjon nyugdíjat! Hála Istennek még sokan élnek közülük! Azok mennyit raktak a nagy kalapba?Nem sajnálom Tőlük,de jó lenne ha velünk sem cicáznának ennyit!!
Nagyon jókat írtok egyébként.
Ismeretlenül is üdvözlök mindenkit! Katesz

Ladányi # 2010.11.19. 07:58

Sziasztok!

Írtam pár levelet. Olyan infót kaptam, hogy nagy viták vannak, a rendesebbjének nem tettszik ez a fajta megközelítés.
Veci! Igazán, Te vagy ennek a Fórumnak a motorja.Te egy igaz E M B E R vagy. Ne szerénykedj!
A U R I N rettenetes! Az egyébként unatkozó, önző emberek viselkednek így!
Én 20 évig rettegtem, hogy elveszítem a munkámat.Pedig a félelem megeszi a lelket. Ez a nyugdíj a mi korosztályunknak azért kell, mert már elegünk van a félelemből!Megnyugtató bizonyosság kell.
Nálam most betelt a pohár!

becsaptak # 2010.11.19. 07:35

Gabicsek!

Olvastam a cikket,hát felháborító,hogy mit variálnak ,mindegy, hogy kinek mennyi gyermeke van,mert akinek nincs három az dolgozott,és munka után nevelte a gyermekeit de nemis ez a gond.Hanem az hogy most mindenféle kifogásokat keresnek.Száz szónak is egy a vége.A szolgálati idő és (nem munkaviszony) a választási kampány része volt.És ez így lenne a legigazságosabb!!!! Ha nem így lesz akkor ez őket minősíti.Ha ilyen igéretet tettek akkor oldják meg igazságosan,hogy mindenkinek jó legyen.Szép napot Böbe

MajorDomus # 2010.11.18. 21:50

Nem kell annyira atesni a ló túlsó oldalára. A legrosszabbra kell számítani amit elfogadnak az csak jobb lehet.

Gabicsek # 2010.11.18. 21:36

Kedves Veci!
Csak agyalunk, találgatunk, remélem, senki nem húzza nagyon fel magát idejekorán:)

Veci # 2010.11.18. 21:33

Lányok!
Legyen vége a pesszimizmusnak, mostmár teljesen kikészültök. Ha már döntöttek, akkor hamarosan megtudjuk mit, utána kivárjuk a tv. módosítás kihirdetését, hatályba lépését, Közlönyben leírtak lesznek a mérvadók. Mostmár indulni aludni :))


Üdvözlettel Veci

Gabicsek # 2010.11.18. 21:32

most akkor holnapra többet fogunk vajon tudni?

lájza # 2010.11.18. 21:23

Egyre inkább úgy érzem, hogy nem fog ebből semmi jó kisülni. De ne legyen igazam!!

Én is reménykedtem, de az biztos, hogy nekem már semmi esélyem, csak a még ledolgozandó 9 év.
Lelki szemeimmel látom, hogy betotyogok járókerettel a munkahelyemre vagy a görbebotommal hadonászok, ha valaki felbosszant....
Kívánom azért mindenkinek, aki esélyesebb mint én, hogy összejöjjön!

lájza # 2010.11.18. 21:14

Hello, Mindenki!

Én 55-ösként, egy gyerekkel, felsőfokú végzettséggel - a jelenlegi szabályozás szerint 64 évesen mehetek nyugdíjba, akkor lesz 44,5 év SZOLGÁLATI IDŐM.

Kedvezménnyel 45 év után már el is mehetnék? Hála Pártunknak és Kormányunknak!!!

"Az életkorhoz kötött „B” variáció egyik alpontja az 54-55-ben született nőkről rendelkezik. Közülük – a tervezet szerint – még a háromgyerekesek sem állhatnak le 40, csak leghamarabb 41 év szolgálat után. Ebben a korosztályban a kétgyerekeseknek 43, az egygyerekeseknek 45 év kell a kedvezményes nyugdíjhoz."

Veci # 2010.11.18. 21:13

Lányok!

Túl sok a dícséret!
Nekem Lyonee volt a legjobb segítőm, amikor nagy szükségem volt rá 2007-től kezdve. Mindig vagyunk annyian és olyanok, akik saját tapasztalatunkat, vagy ismeretünket megosztva próbálunk segíteni másoknak. Ha valaki ebben ki veszi a részét az nem lesz attól sem nagyobb, sem kisebb, sem szegényebb.

Gabicsek!

Szerintem nem is fog válaszolni. A jelzett cikket én is megtaláltam. Mindenféle információ kering, várjuk már ki legalább a törvénymódosítás benyújtását, állítólag tegnap a kormányülésen elfogadták (hogy mit, azt már mi is szertnénk tudni!), utána okosabbak (vagy nem) leszünk.


Üdvözlettel Veci

Gabicsek # 2010.11.18. 20:32

még valamit.
Korall54-hez csatlakozva Vecinek!
Nagyon hálásak vagyunk Neked Kedves Veci a jó tanácsokért, úgy érzem, a nyugdíj-témás fórumoknak Te vagy a lelke. Örülünk, hogy minden nap velünk tartasz, és sok jó tanácsot adsz.

Akik emlékeznek: Kb. egy hete írtam Iván professzor úrnak két mail címre is. Válasz még mindig nem jött, tehát ezért nem tettem közzé.
Még mindig marad a reménykedés...

Gabicsek # 2010.11.18. 20:28

Aurin!
Te pedig dolgozz csak nyugodtan akár 80 éves korodig, ha csak úgy érzed magad fiatalnak. Én ugyanis még fiatalabbnak érzem magam, amikor itthon vagyok szabadságon közel 40 éves munkaviszonnyal, és sokkal több időm marad a családomra és a még 12 éves legkisebb gyerekemre. Tudod, sokkal többet tudok pihenni (a legjobb kozmetika a stresszmentes élet és a sok alvás, pihenés), ennél fogva fittebb vagyok. Ha a munkából hazajövök napi három órai utazás és 8 óra meló után, majd nekiállok a gyerekemmel tanulni (tudom, meg lehet kérdezni, mifenének született ilyen későn a harmadik), miközben csinálom a vacsorát a családnak és gondoskodom néhol arról is, hogy tisztaság is legyen, nem biztos, hogy olyan sima a bőr az arcomon, mint amikor ITTHON lehetek nyugiban, kényelmesen. Én valahogy ettől érzem magam fiatalnak most már.
Tehát kívánok Neked, dolgozz, míg bírsz, csak minket hagyj békén, akik azon drukkolunk, hogy a hosszú munkaévek, gyereknevelések után kis nyugalomra vágynánk végre.

V.Judit # 2010.11.18. 20:24

Kedves nomono, köszönöm a válaszodat, 57 éves vagyok, febr. leszek 58, akkor valószinű, hogy beletartozom,ha jól értem a szavaidat.

Gabicsek # 2010.11.18. 20:23

No, fiúk, lányok, sziasztok!
Hogy egy kicsit még jobban felélénkítsem a fórumot, ezt az olvasnivalót találtam, ezek után aztán a hajunk égnek fog állni:

http://gazdasag.ma.hu/…om_gyerekkel?…

Mellesleg ma egy jogász-társaságban olyan susmust hallottam, állítólag tegnap már elfogadták a törvényt, csak várják a közt. elnök aláírását rá. Hogy ebből mi az igaz, és mi nem, gőzöm sincs. Vajon mi ez a nagy titokzatosság?

Ha végigolvassátok a linken lévő cikket, no, akkor azt hiszem lesz még itt felháborodás, de méghozzá jó nagy, míg meg nem tudjuk, mi a vége a dolognak.
Én is halálra izgulom magam, mint korábban írtam, márc. 24-én lesz meg a 40 éves munkaviszonyom (nem szolgálati időm, az már januárban), három gyerekem is van, de mivel 56-os születésű vagyok, a cikk végén már olyat is olvasni, hogy korhoz is kötik (no, ez a legújabban hallott variáns ahhoz képest, amit ígértek, hogy KORTÓL FÜGGETLENÜL). Biztos vagyok benne, égni fognak a billentyűk, ha elolvassátok, annyi lesz a beírás:)

nomono # 2010.11.18. 20:20

V.Judit
nekem azt mondták a munkaügyiben, hogy ha mindent kimerítettél, és az ÖREGSÉGI előtt vagy 5 évvel, akkor jár, de nem az előrehozotthoz 5 évvel
feltétlenül menj el a munkanélkülibe és kérdezz rá

Korall54 # 2010.11.18. 20:16

Kedves Veci!

Nagyon egyetértek azokkal a gondolatokkal, amiket aurinnak írtál, minden tiszteletem ezért.

Mindenki hasznos a maga helyén, főleg, ha akar is hasznos lenni.
Amit magadról írtál, mindaz magas erkölcsiségről tanúskodik, és ehhez jön még az, hogy Te már a biztos nyugdíjaddal ezen a fórumon segítesz önzetlenül rengeteg idegen kisembernek.Ha azért a sok-sok jótanácsért egy hivatalos tanácsadónak fizetnünk kellene, a gatyánk is rámenne. Te is szépen meggazdagodnál, ha pénzért adnál felvilágosítást, felszámítva a gép előtt töltött idődet, a törvények állandó tanulmányozását, de nem teszed.
El kell fogadnunk, hogy mindenkinek más az élete, sorsa, a jobbat még jobbá, a rosszat enyhíteni akkor tudjuk, ha segítünk egymásnak.
Javaslom, hogy maradjunk tárgyszerűek, dacolva a nehéz időkkel, használjuk ezt a fórumot mind a magunk, mind egymás javára, mert az ország, a nép mi vagyunk.

Üdv: Korall


Üdv: Korall (53-as nö)

V.Judit # 2010.11.18. 20:13

Most volt a hir-tv-n a kormányszóvivő, és valóban munkaviszonyról beszélt. Viszont nem beszélt a három gyerekről, mint feltételről és a munkanélküli ellátás idejéről, hogy beleszámit-e. Amiből adót vonnak, az vajon miért nem számit be az időnkbe.

Én is kihasználtam már a munkanélküli eljárást teljes egészében, ennek ellenére felvetethetném magam nyugdij elött 5 évvel, vagy nekem már ez sem jár. Ha valaki tudja, kérem segitsen.

V.J.

m.n.zs. # 2010.11.18. 20:05

Veci és nagyi5!
Köszi a hozzászólást!
Igen, én is igy tudom ill. így mondták el a munkanélk. ben is. De sajnos már mindent kihasználtam.
Várom a kedvező lehetőséget.
Vagy be jön, vagy nem .
Arra készülök, hogy nem és akkor majd kellemesen meglepődök.

nomono # 2010.11.18. 19:56

pedig milyen jó lett volna elolvasni
akkor várunk tovább...