tanulmányi szerződés felmondás


metaledster # 2012.01.03. 17:11

Kedves olvasók!
Abban szeretném a hozzáértők segítségét kérni, hogy engem tanulmányi szerződés kötött egy céghez, amelyben rögzítésre került, hogy:
Én (mint munkavállaló) vállalom, hogy a tanulmányaim befejezése után 2 évig köteles vagyok a cégnél munkaviszonyt folytatni, amennyiben ez nem valósul meg, köteles vagyok a tanulmányaim költségét teljes egészében visszafizetni.
Egy OKJ-s képzésben vettem rész, amelyben a tanulmányaim 2010.10.-hótól 2011.02-hóig tartottak. Azóta rendes felmondással felmondtam és a cég követeli a tanulmányi szerződésben leírtak szerint a kifizetett összeget.
Utánaolvastam és ez áll a 1992. évi XXII. törvény
a Munka Törvénykönyvéről szóló törvény 111. § -ában pontosan idézve:

Nem köthető tanulmányi szerződés

  1. munkaviszonyra vonatkozó szabály alapján járó kedvezmények biztosítására, továbbá
  2. ha a tanulmányok elvégzésére a munkáltató kötelezte a munkavállalót.

Engem a munkáltató utasított a tanfolyam elvégzésére, mert az elősegítette a munkám elvégzését az új pozíciómban (bár ezt semmilyen módon nem tudom bizonyítani, mivel ez csak szóban történt meg)

A kérdésem tehát az lenne: Köteles vagyok-e Én visszafizetni a tanfolyam árát, figyelembe véve azt a tényt, hogy az erről szóló megállapodást aláírtam?

Érdemes-e ezzel a problémával a munkaügyi bírósághoz fordulnom, annak érdekében, hogy ezt az összeget nekem ne kelljen visszafizetnem?

Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Munkavállaló