a magasabb vezető pótlékai


Karika # 2004.09.22. 12:53

A keresetkiegészítésnek nincs felső határa. Az igazgató munkáltatója - aki indokoltnak tartotta a keresetkiegészítést és megállapította annak összegét - ellenőrzi is azt, hogy a feltételek továbbra is fennállnak-e. Még annyit, hogy a keresetkiegészítést csak határozott időre lehet megállapítani. Egyes munkahelyeken, mindenféle mondvacsinált indokkal, egyszerűen fizetésemelésre is szokták alkalmazni.

kocsika # 2004.09.22. 12:36

Oké, én ezzel tisztában vagyok, de én a kiemelt munkavégzésért járó keresetkiegészítésre lennék kíváncsi, hogy az milyen összegben adható a vezetőnek a minőségbiztosítási feladatok ellátásáért (vagyis el nem látásáért)

Karika # 2004.09.22. 10:15

Az iskola igazgatója magasabb vezetői beosztásnak minősül. A pótlék azért jár az Õ részére, mert ilyen munkakört tölt be. Tehát az, hogy pótlék jár-e az igazgató részére, nem elbírálás kérdése. Az alábbiakból (138/1992. (X. 8.) Korm. r.) pedig ki tudod választani azt, hogy legalább milyen mértékű pótlék jár a szóban forgó igazgatónak.

"14/C. § (1) Magasabb vezető beosztású közalkalmazott esetén a pótlék nem lehet kevesebb, mint a pótlékalap

  1. 200%-a, ha a magasabb vezető heti kötelező óraszáma meghaladja a heti 6 órát, továbbá - a b)-c) pontban meghatározott kivétellel - azokban a közoktatási intézményekben, amelyekben a vezetőknek nincs kötelező óraszáma,
  2. 230%-a, ha a magasabb vezető heti kötelező óraszáma nem haladja meg a heti 6 órát, továbbá azokban a közoktatási intézményekben, amelyekben a vezetőknek nincs kötelező óraszáma, ha az intézmény körzeti feladatot lát el,
  3. 250%-a, ha a magasabb vezető heti kötelező óraszáma nem haladja meg a heti 2 órát, továbbá azokban a közoktatási intézményekben, amelyekben a vezetőknek nincs kötelező óraszáma, ha az intézmény térségi vagy országos feladatot lát el."
kocsika # 2004.09.22. 09:13

Ez egy ált. isk. igazgatója, tehát közalkalmazott. Úgy szól a jogszabály, hogy a vezetőnek kötelező adni x%-ot, mivel intézményvezető. de mennyit és mire?

Karika # 2004.09.22. 09:11

Egy kicsit több információt. A magasabb vezető mit takar? Milyen jogviszonyban történik a foglalkoztatás, közalkalmazott?, köztisztviselő?, vagy milyen?

kocsika # 2004.09.22. 08:58

Szeretném megkérdezni, hogy jár-e a vezetőnek a kiemelt munkavégzésért járó keresetkiegészítés 300%-a a minőségbiztosításban való részvételért, ha egyáltalán nem csinál ezzel kapcsolatban semmit, amit kellene (legalább előadásokra elmenni) azt is a kollégáival végezteti el.