Elérést biztosító mobiltelefon


Royal # 2004.09.29. 10:44

hát nem sok a reakcio

Royal # 2004.09.22. 19:44

Üdv!

Érdeklődni szeretnék azzal kapcsolatban, hogy mennyire jogszerü dolog, megvetetni a munkavállalóval, a munkavégzéshez elengedhetetlenül szükséges eszközöket? Konkrétan: Nekem a minap egy mobiltelefont kellett saját pénzből vennem, mert a munkaköröm megkivánja a folyamatos elérhetőségemet, ill esetenként nekem is el tudnom érni másokat. Rendelkezem saját mobiltelefonnal, de azt felhasználni céges ügyben - lévén nem fizeti ki nekem senki - értelemszerüen nem fogom.

Tehát cégünk rendelkezésre bocsájt, a dolgozóiknak "céges" mobiltelefonokat, természetesen nem ingyen, egyszeri belépési dij + havidij ellenében. A céges mobiltelefonról, cégügyben inditott hivásokat nem kell kifizetni, a magánhívások havidij erejéig lebeszélhetők, ill azt túllépve levonják a bérből... Munkaviszony megszünte után az előfizetés a nevemre kerül.

Tehát céges ügyeket tudok intézni, nem engem terhel a hivások költsége. Szép is jó is, de mégis belegondolva azért valahol nagyon undoritó a dolog. Igaz ugyan hogy a befizetett összeget lebeszélhetem, de akaratom ellenére lett mégegy előfizetésem, ami után fizetnem kell a havidijat keményen, munkaviszony megszünése után is köt a hüségnyilatkozat. Ráadásul belépési dijat fizessek, hogy legyen céges telefonom?

Szóval lekerekitve a dolgot olyan mintha vettem volna egy szimpla előfizetést magamnak valamelyik mobilszolgáltatónál, annyi különbséggel hogy a cég kifizeti belőle a cégügyben inditott hivásokat. Érdekelne, hogy ez mennyire jogszerü? Ma a mobiltelefont, holnap már az munkaautót is megvetetik a dolgozókkal?