bérletár igazolás


old-guy # 2004.10.03. 19:24

A munkábajárási költségtérítésekről hivatkozott korm.rend. szerint a saját gépkocsi használatának megtérítése csak abban az esetben merülhet fel, ha sem vonattal, sem autóbusszal nem oldható meg a munkábajárás. Adómentesen más forma nem juttatható, csak a konkrét költségek megtérítése.

mmarta # 2004.10.03. 06:31

Van-e valamilyen konkrét jogszabály arra, hogy a bérletár igazolás alapján a munkáltató fizetheti a munkábajárás költségét?

Ezzel a témával kapcsolatosan átolvastam az eddigieket, de igazából arra nem találtam pontos jogszabály, törvényt, hogy ki szabályozza, mondja meg, hogy a munkábajárás szg-val kifizethető. A témában megjelent kormányrendelet 78/1993, illetve az 1998/111. APEH iránymutatást elvittem a munkáltatómnak, de azt mondja pont az hiányzik ezekből, ami engedi a szg használatát. Ha az 1993-asra hivatkozom, akkor csak a 3 Ft-os km pénzzel fizetnek, az nem jó. Én a bérletár igazolás alapján szeretném, ha kifizetnék, bár még így is ráfizetek, de megérné, hogy nem kell buszoznom, mert olyan az órarendem, hogy sokat kellene lyukasan ücsörögnöm a munkahelyemen, illetve a 12 km távolságra lévő munkahelyemre reggel fél hétkor kell elindulnom, ha 9-kor kezdődik az órám.
Kocsival 15-20 perc. Szóval nem mindegy.
Köszönöm: mmarta