Gyakornoki állás


Türelmes # 2005.02.02. 07:33

Tisztelt Udvarhelyi Ügyvéd Úr!
Két kérdésem lenne:

1. érvényes-e az ajánlat mondjuk nyárra is?(Pp szigorlat után,tapasztalatok bővítése érdekében.)
2.a nyelvtudás nyelvvizsgához kötött-e,vagy ha csak szóbeli van meg,problémát jelent-e?
Tisztelettel: Türelmes

mikud # 2005.02.01. 16:59

Kedves ifjú Kolleginák, Kollegák!

Néhány ügyvédi irodával szemben mi mindig szívesen dolgozunk együtt tehetséges és ambiciózus joghallgatókkal akár magyar, akár külföldi. Általában van is egy, esetleg több az irodánkban mindig.
Ha valaki pályázni akar, küldje el az önéletrajzát a fenti mailre, valamint jelölje meg, hogy milyen napokon tud rendelkezésre állni – feltétezem a szorgalmi időszakban csupán. Az irodánkról pedig a www.udvarhelyi.hu oldalon olvashat.

Csak olyan jelentkezőt várunk, aki angolul és/vagy németül olvas és ír, tehát dolgozni tud ezen nyelveken vagy ezek valamelyikén.

Fizetést nem biztosítunk, ellenben étkezést és - ha nem veszprémi lakos a kollega- útiköltséget igen.

Üdvözlettel,

Udvarhelyi Miklós
Udvarhelyi Ügyvédek

kőkorszaki # 2005.02.01. 16:44

Ugye ez a gyakornoki foglalkoztatás " más topikokban úgy lehuzott hozzászólók ellenére" a munkatörvény könyve és az adókről szóló jogszabályok alapján folyik.
Talán a tárgyilagosság nem lenne hátrányos.

Türelmes # 2005.01.31. 11:13

Mancsi,már megoldottam a dolgot,nyitott vaok Pestre is valamennyire...de hát..na,résen leszek és kész.:o)

Banyamancs # 2005.01.28. 17:00

Maximálisan jól értettem. Budapesten keresgélek, Szfehérvár nem az én területem. És havi 45-50.000,- + 10.000,- Ft-os kajahozzájárulás is van a repertoárban. Igaz, hogy benn kell lenni ezért az irodában egy kicsit többet, mint heti két-három óra. De van ilyen is. Meg olyan is, akihez nem érdemes elmenni gyakornoknak, még ha százezreket fizetne is. Ingyen meg elég sokat lehetne találni. Olyan ajánlatom már van több is. Szóval a helyzet nem reménytelen...

Maple # 2005.01.28. 10:44

Tudok egy jó ügyvédi irodát Budapesten, akik keresnek gyakornokokat és még fizut is kapnak (azt hiszem kb havi 30-40 ezer). Magyar iroda, de nemzetközi ügyfélkörrel rendelkeznek. Tehát csak az jelentkezzen, aki nagyon profi szinten beszél németül vagy angolul, vagy mindkét nyelven. Ha érdekel valakit, akkor írjon egy mailt.

Türelmes # 2005.01.28. 06:51

Megfizetik?A gyakornokot?Biztos hogy jol értetted?:o)
Banyamancs,akkor lehet h bennem van a hiba?:o)Kezem-lábam ép,magas vagyok,szőke, magyar fiatalember,és nemhogy fizetni,ingyen sem ment.Nem akarok erről sokat beszélni tovább,és csak ismételném magam.Ha Szfváron ismersz olyat,akit írtál azonnal szólj! :o)

Banyamancs # 2005.01.27. 22:34

Szereztem tapasztalatot azóta. Voltam pár helyen vannak olyanok, ahol egész normálisan megfizetik a gyakornokokat és régebbi tapasztalatom szerint (is) lehet olyat találni, aki szívesen adja át a tudását. Olyat is, aki tényleg tud is valamit! :-)

Türelmes # 2005.01.27. 11:48

Ja,azt elfelejtettem mondani,hogy még "ismerős" segítségét is igénybe (probáltam) venni.Nagy nehezen sikerült elintézni,hogy tavaszal végül is elmehessek gyakornoknak.Nem tudom,mi lehet az oka,ha csak nem az,hogy nagyon féltik a saját kis praxisukat.

Türelmes # 2005.01.27. 11:47

Szió!
Nekem nem sok szerencsém volt.4éves vagyok és megpróbáltam (hogy a Pp-szigorlathoz gyak-i tapasztalatot szerezhessek) 2-3 hétre ügyvéd mellé elmenni gyakornoknak.Nos,telefonon,és személyesen is elhajtottak,annak ellenére,hogy nem kértem semmit,csak hogy a háttérben ülhessek és figyelhessek.nagyon nagyon belterjes ez az egész.

dr.joci # 2005.01.24. 21:20

Tapasztalat szerint szeretik ingyen dolgoztatni az egyetemistát.Viszont Neked lehet szerencséd is és kapsz egy kis pénzt.Viszont gyakorlatnak jó lehet,később ügyvédjelölti állásnál előny lehet.Gyakorlat+egy kis zsebpénz:)

Üdv:dr.Joci

Banyamancs # 2005.01.24. 17:56

Sziasztok!

Van itt olyan valaki, akinek van tapasztalata a gyakornoki állásokkal kapcsolatban? Gondolok itt egyetem mellett végezhető munkára jogász vagy ügyvéd mellett. Szoktak erre fizetni vagy a tapasztalat szerint ingyen dolgoztatják az egyetemistákat?