Jogalap nélkül felvett ellátás...Segítség


Marika # 2005.02.04. 17:47

Rendszeres szociális járadék.
A plusz dokumentum a megállapodás szerződés, amely ez volt az utolsó biztosítási jogviszonyom. Õk arra hivatkoztak, hogy csak azoknak jár jogosan, akiknek munkaviszonyát szüntették meg.
Nem hiszem, hogy én lennék a hibás!

üdv: Marika

angelis # 2005.02.04. 10:49

Kedves Marika!
Kevés az információ! Milyen ellátásról van szó ? Talán Cst. (gyes, családi pótlék)?
Mi volt az a plusz dokumentum, amit benyújtottál és nem vettek figyelembe? Ugyanis ezen áll vagy bukik a dolog.

Marika # 2005.02.02. 11:09

Képzeljétek el, azt hallottam, hogy ebben az esetben az igényelbíráló szerv fog győzni, mert azt mondta, hogy ő mindent megtett annak érdekében, hogy visszafizessem a jogalap nélkül felvett pénzt. Ez is jogos?

Marika # 2005.01.29. 16:30

Segítsenek, kérem!

Marika # 2005.01.28. 18:08

Kedves Mindenki!

Jogalap nélkül veszi igénybe az ellátást az a személy, aki

  1. arra nem jogosult, vagy
  2. kevesebb összegre jogosult, mint amelyet számára folyósítottak.

Az ellátás felvétele akkor róható fel, ha

  1. a jogosult tudta, hogy az ellátás őt nem illeti meg, de ennek ellenére ő azt felvette;
  2. a jogosult a saját gondatlanságából fakadóan nem tudta, hogy az ellátás őt nem illeti meg, de a körülményekből az következik, hogy azt tudnia kellett volna.

Az igényelbíráló szerv, illetve az egyéb szerv köteles megtéríteni a jogalap nélkül felvett ellátást, ha az ellátás jogalap nélküli megállapítása, illetőleg folyósítása mulasztásának vagy a valóságtól eltérő adatszolgáltatásának a következménye és az ellátást 30 napon belül visszakövetelni nem lehet.

Szerintetek mi a körülmény? Mi tartozik a körülményekbe? A törvénykönyv? A paragrafusok ismerete? Azt nem nekünk kell tudnunk!!!

Az utolsó törvény szerint ha az igényelbíráló szerv mulasztott, pl. nem vette figyelembe azt a papírt, amit beadtam és ami befolyásolta volna az ügyemet és elutasították volna a kérelmemet, de helyette megállapították számomra az ellátásomat egy évre? És két évvel később rájött a szerv, hogy hibáztak és visszakövetelik a pénzt. Jogos-ez?
Bár én akkor nem tudtam, hogy nem jár nekem a pénz, a szerencsére bíztam, hogy mindent beadtam: vagy sikerül vagy nem sikerül. Most „én tehetek róla”, hogy ők elszúrtak? Semmit nem tagadtam le a kérelem beadásakor! Mindent bevallottam! Kész röhej az egész!

Előre is köszi! Marika