próbaidő és bér


pancser # 2005.01.30. 17:31

Köszönöm a választ.A próbaidő ki van kötve 3 hónapra.
Egyébként lehet valahogy biztosítani,hogy ha felmondok,ki legyek rendesen fizetve?Gondolok itt pl . átutalással kapjam meg a bérem,vagy hasonló.

the big cat # 2005.01.30. 14:52

A pénztráfelelősség csak akkro áll meg, ha átadás átvétel között csak te férhetsz hozzá a pénztárhoz, egyébként a felelősség nem áll meg. levonásnak pedig soha semmyilen körülmények közöt tnincs helye (tehát még ha loptál volna, és ezt be is vallod) kivéve, ha előzetesen írásban beleegyezel a levonásba, vagy azt bíróság rendeli el.

the big cat # 2005.01.30. 14:50

Gondolom a kérdés költői. Természetesen nincs joga hozzá. A szerződött bér az kötelező, próbaidő ide vagy oda. Egyébként van próbaidő egyáltalán kikötve a szerződésben, vagy csak úgy mondták, hogy 3 hónap a próbaidő. egyébként pedig az 57000 Ft a minimálbér is, így semmiképpen sem fizethet ennél kevesebbet, mégha kikötné is a próbaidőre.

Ha a munkaidőkeret nem hetekben, hanem hónapokban van megadva, akor a törvéynes keret az aktuális hónapban valóban lévő munaknapok száma szorozva nyolccal.

pancser # 2005.01.30. 13:04

Sziasztok!
VanA munkahelyemen 3 hónapos próbaidőmet töltöm.Papíron 57000ft minimálbérre vagyok bejelentve,de próbaidő alatt ennél kevesebbet akar adni a munkáltatóm... Joga van ehhez?
A másik: felelősségem van a kassza iránt,melyet egyedül át sem számolhatok (a kezdést és a zárást is a főpénztáros számolja), tehát nem tudom ellenőrizni,és bárki bármikor elenyúlhat.Hiánynál simán levonhatnak tőlem kényekre kedvükre??
Még egy kérdés: 160 óra a havi törvényes munkaidőkeret?
Köszi ha válaszoltok