Felmonás után, iratok hiánya


K_Peti # 2005.04.06. 17:51

MT 97.
A munkaviszony megszüntetésekor (megszűnésekor) a munkavállaló részére az utolsó munkában töltött napon ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait, valamint ki kell adni a munkaviszonyra vonatkozó szabályban és egyéb jogszabályokban előírt igazolásokat.

Javitsatok ki ha tevedek, de szerintem aznap ki kellet volna adnia.

szisszo # 2005.04.06. 14:34

Mi van akkor ha közös megegyezéssel még aznap megszűnik a munkaviszony és az illető aznap még dolgozott ,amikor a 2 fél felmondott egymásnak?

K_Peti # 2005.04.06. 12:52

Szisszo!

Utolso munkaban toltott napon meg kell kapnod.

szisszo # 2005.04.06. 11:58

Sziaszok!

Felmondás után a munkáltatónak max. mennyi ideje van arra,hogy a munkavállalónak a tb-s és más papirjait kiadja?
Tehát meddig húzodat a papirok visszatartása?

Banyamancs # 2005.03.10. 16:16

Azt is kérd el a cégtől, hogy ha alkalmaztak volna, mennyi lett volna a személyi alapbéred és milyen juttatásaid lettek volna. Érdemes ilyet esetleg több helyről is beszerezni!

Zanshin # 2005.03.10. 13:37

Köszönöm a gyors reagálást, gondolom nem árt ha beszerzek a cégtől (ami lett volna) egy iratot, hogy ebből az okból kifolyólag nem alkalmaztak, már ha hajlandóak esetleg ilyet kiállítani. Ügyvédet természetesen fogadnék bár még nem volt hasonló ügyem így nem igazán vagyok tájékozott, de körülnézek.

the big cat # 2005.03.10. 13:06

Indokolt. És ha te pereled őt a károdért, akkro terméyzetesen te kapsz kártérítést.

Viszont ügyvédet fogadj.

Zanshin # 2005.03.10. 12:30

Segítséget információt kérnék. A helyzetem az hogy egy közös megegyezéssel történt felmondáskor a munkáltatóm (Tesco) nem adta át az összes szükséges iratot arra hivatkozván, hogy mivel a bérszámfejtés és a TB kifizetési hely Győrben van majd onnan Postán megkapom azokat. Ezután az iratok egy részét postázták az 5 évvel ezelőtti címemre annak ellenére hogy többször és több lakcímváltozást is lejelentettem azóta. Ekkor kb. másfél hónap várakozás után végre elküldték a helyes postacímre (miután ismét megadtam) de a "TB -kiskönyv" nem volt közöttük. A hiányzó TB-könyvet állítólag ők Január 14-én potázták a jó címemre ajánlottan, amit én nem kaptam meg és hozzájuk sem érkezett vissza. Namost a fő probléma az hogy egyrészt a leendő munkáltatóm már az irathiány miatt felvett valakit helyettem. A munkaügyi központban leadott Munkanélküli járadék iránti kérelmemet holnap irathiány miatt szintén elutasítják így leghamarabb 60 nap múlva adhatom be ismét és legjobb esetben is csak 90 nap múlva kaphatok pénzt. A munkáltató vonogatja a vállát és mondja várjak majd megjön. Ha jól tudom a MTK kimondja hogy az összes iratot a felmondás napján át kell adnia a cégnek valamint a felmondási szerződésben is kötelezettséget vállaltak hogy legkésőbb a felmondás napjáig (2004. 12. 23) részemre átadják. Kérdésem az hogy indokolt -e jogorvoslattal kártérítést kérni a cégtől ebben az esetben. Illetve mennyire van helye a kártérítésnek, vagy csak esetleg egy büntetést kap a cég én meg ugyanitt állok munka és pénz nélkül a be nem fizetett számláimmal....

Előre is köszönöm a válaszokat