Webdesign


pixel # 2006.08.17. 21:07

azt nem kelett igazolni, hogy "a szakmára" képzett vagy??

Sücy # 2006.06.22. 20:38

kaRFiol!

Háát, a székhely bejegyzéshez nekem kellett hiszen igazolni kell, hogy én vagyok a tulaj, vagy hogy ha a tulaj beleegyezik, hogy ott legyen a székhely, akkor a igazolni kell, hogy télleg ő a tulaj...

kaRFiol # 2006.06.18. 12:12

Kedves bbrian!

A templomról készített saját felvételeid felhasználásátnem korlátozhatja senki, mivel az a te szerzői jogvédelmed alatt álló mű.

Ezalól csak speciális kivételek vannak:

Pl.: A templom előtt áll egy pár, akik a képen felismerhetőek és nem járulnak hozzá a közzétételhez, így azt a képet érdemes kihagyni, de minimum kitakarni, felismerhetetlenné tenni őket. Az engedély beszerzéséről neked kell gondoskodnod bizonyítható módon.

Ha ellenben tömeget fényképeztél, pl templomavató, ahol több száz ember volt, ott nem kell engedélyt kérned az a kép publikálható.

Ha úgy érzed a képek nem tartalmaznak semmi olyat, ami valakinek a jogos érdekét, különösen pl a személyi szabadsághoz, jó hírnévhez való jogát sérti, nyugodtan kiteheted, ellenben ha a plébános enyhén illuminált állapotban látszik rajta, akkor némi megtorlásra számítanod kell ;-)))

Amúgy pedig a templomok, különösen a műemlék jellegűek a nemzeti vagyonhoz tartoznak, így külön öröm ha valaki ezt erősíti, elősegíti. A honlapon érdemes feltüntetni, hogy milyen szándékkal, miről készítetted nem jogi szempontból kizárólag, hanem az olvasók kedvéért is.


Nagy Balázs
államvizsgázó-joghallgató [PPKE-ÁJK]

kaRFiol # 2006.06.18. 12:07

Süci!

A vállalkozói igazolvány kiváltásához erkölcsi bizonyítvány kell (postán váltható 2000 HUF), valamint be kell fizetni a kiváltási illetéket (10.000 HUF egységesen) (van költségmentes módozata is), ami után a magánszemély egyéni vállakozó lesz.

Amit a földhivatali, székhely dolgokról írtál véleményem szerint nem igaz és szükségtelen is egyéni vállalkozónál, mivel a székhelye a bejelentett lakhellyes esik egybe. Egyéni cég esetén nyilván vannak speciális szabályok.

Mellékesen a webgrafika tervezése kedves TrakToros Kollega szabadon végezhető tevékenység és külön igazolás nélkül fleveheted a vállakozói igazolványba.


Nagy Balázs
államvizsgázó-joghallgató [PPKE-ÁJK]

bbrian # 2006.04.22. 14:06

Sziasztok!
A kérdésem a következő! Készíthetek e turisztikai jellegű honlapot, ingyenes tárhelyre feltöltve egy templomról, általam készített külső és belső képekkel illusztrálva, nagyon tetszik az adott templom, nagyok szép képeket készítettem róla, írtam egy nagyon jo bemutatást a templom történelméről, mivel még nincsen olyan honlap, ami bemutatja a templom egészét, úgy gondoltam készítek egyet. Továbbá kell e valamilyen utalást tenni a honlapon , hogy Pl:ez xxx templom nem hivatalos honlapja, vagy valami ilyesmi. A válaszokat előre is köszönöm, üdv,Brian

Sücy # 2005.09.01. 11:19

Szia!
Igen, szükség van valamire. Vagy egy munkajogviszonyra, vagy pedig egy vállalkozói igazolványra. (Bt-re, stb..) Esetleg, ha kis értékű éves forgalmad lenne (Évente 100.000 Ft körül), akkor kérhetsz az APEH-től igazolást, adószámot, és ez alapján lehet számlatömböd, számlázhatsz a fenti értékig.
A vállalkozói igazolvány megszerzése több mindenből áll, és nem biztos, hogy megéri... Erkölcsi bizonyítvány, székhely bejegyzés (Földhivataltól kell egy tulajdoni lap másolat, hogy kié a székhelynek bejegyzendő ingatlan), a vállalkozói igazolvány kiállítási illetéke (önkormányzat szabja...)

TrakToros # 2005.08.26. 15:50

Sziasztok!
Suli mellett hobbi szinten szeretnék pénzért weboldalakat csinálni,kérdésem,hogy szükség van-e bármi féle engedélyre? HA igen,akkor az mennyibe kerül beszerezni?